::SEKITAR PMR::

Aku saja tulis entry ini dedicated untuk geng junior aku yang dapat result hebat-hebat itu sebab hari ini hari bersejarah bagi kanak-kanak(kanak-kanak????) yang lahir pada tahun 1995. Hari ini dorang amik result PMR. teringat zaman muda-muda dulu. tapi entah kenapa aku pula yang rasa berdebar padahal dorang yang nak amik result.aku sempat tanya pada junior-junior sekolah aku yang aku kenal. Alhamdulillah bumi pokok sena berwarna kembali dengan kejayaan adik-adik aku dengan dapat result gempak punya.Aku rasa kali ini dorang berjaya pecah rekod abang dan kakak dorang sebab result kali ini memang happening gila termasuk la beberapa adik-adik aku ini, cik timah,cik cahaya fila,cik hafiz dan cik farhimi.





cik timah ini aku kenal time dia form 1 lagi dan kakak dia pun memang aku kenal(bukan berkenan) yang aku tabik kat dia ini sebab dia ini banyak main tapi akademik gempak giler siot.otak dia pun kalau korang kenal memang gila-gila.janji dia maintain....so lepas ini korang bolehla jenguk blog dia dan wish dekat dia.lagi satu cik cahaya fila ini..dari dulu aku tengok geng-geng dia semua senyap ja tapi result  dorang memang cool. cayalah korang..


 ::CIK CAHAYA FILA DAN CIK TIMAH::

yang ini memang aku tak expect adik aku seorang ini boleh dapat 8A. memang aku berbangga gila dengan dia even parents duduk berjauhan tapi still berdikari dan buat mak bapak bangga..huhu tapi yang syoknya duit aku lepas ini pun kering sebab aku dah janji dengan dia kalau dia boleh beat markah aku,aku belikan dia mp4 atau mp5,memang tak jangka keputusan dia dapat cemerlang macam itu.
::HAFIZ,FARHIMI, dan ????::

 so dah habis cerita pasal diorang sekarang ada senarai sekolah dan aliran terbaik untuk geng-geng kipas susah mati yang menduduki pmr tahun ini membuat pilihan.

sekolah harian terbaik::

  •  SMK Jalan Empat Bandar Baru Bangi
  • SMK Mak Lagam, Kemaman,Terengganu
  • SMK Sultan Badlishah,Kulim,Kedah
  • SMK Sultanah Asma,Alor Star,Kedah
  • SMK Aminuddin Baki.Kuala Lumpur
sekolah Agama Terbaik::
  • SM Imtiaz,Besut
  • SM Imtiaz,Kuala Berang
  • SMA Bestari, Subang Jaya
  • SMA Persekutuan Kajang
  • SMA Persekutuan Labu
sekolah teknik terbaik:
  • SMT Alor Star(ASTECH)
  • Sekolah Menengah Vokasional Seri Manjung (VOKASMA)
  • Sekolah Menengah Teknik Gombak (SEMTEG)
    sekolah berasrama penuh terbaik::
    • Sekolah Seri Puteri Cyberjaya
    • Sekolah Tun Fatimah Johor Bahru
    • Sekolah Dato Abdul Razak
    • Kolej Tunku Kurshiah Seremban
    • SM Sains Tengku Abdullah, Raub
    MRSM terbaik
    • MRSM Serting
    • MRSM Gerik
    • MRSM Kubang Pasu
    senarai yang diberi adalah antara sekolah terbaik yang korang boleh masuk selain dari pencapaian akademik dorang maintain. selain itu korang pun boleh masuk ke sekolah berikut::
    • Sekolah Berasrama Penuh
    • MRSM
    • Sekolah Berprestasi Tinggi
    • Maktab Tentera
    • sekolah teknik dan vokasional
    dah dapat result,korang kena pilih aliran yang betul-betul korang minat dan faham untuk masa hadapan kerana memilih aliran ini penting sebagai merangka kerjaya korang pada masa hadapan.antara aliran yang korang boleh pilih:
    • aliran sains tulen
    • aliran sains sastera
    • aliran agama
    • aliran kemahiran dan vokasional
    • aliran teknikal
    • aliran vokasional
    so pilihlah yang bersesuaian dengan jiwa dan kerjaya korang dan ingat jangan sesekali pilih aliran kerana kawan korang!kelak menyesal tidak ada guna.so kepada calon-calon PMR SMK Pokok Sena dan calon PMR 2010,Tahniah diucapkan dan kepada yang tidak berjaya jangan putus asa you still have SPM waiting for you....

    #pesanan penaja: kepada calon-calon PMR jangan ingat tahun depan tahun honeymoon korang!!

    6 comments:

    aku fila said...

    wah2 , i'm first comment . thanx utk en3 nie . kmi pon bngga jd student skola tu . tu apsal skola tknik terbaek xda pon *??* . helOw? sory ckit . kmi suma bkn snyap naa..sopan jaa..haha XD

    k-artz chasez said...

    owh nasib ingatkan pasal skola teknik thnks..akan dieditkan kmudian... pada mata abg dan kakak ampa.ampa smua nmpak snyap,.hahaha sopan tu wjib dah mmg ada..ahaks..

    KaLeD diDi said...

    wow ! ! ! !
    sayang skul lama aku terbaek kt swak jew . . . uhuhuhuhu~
    PEACE ! ! ! !

    k-artz chasez said...

    ok what...hahhaa

    aku fila said...

    ha . skola tknik yg first tu la nk p :D

    Gadis Arus Masa said...

    jelez siot dgn mpa..
    amek rsult kt skolah...
    aku amek rsult kt IOI dlm cinema plak tuh..
    sedih3