• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

November 22, 2010

SCIENCE REPUBLIC

ALKISAHNYA.....
'
kawan2 skola bnyak bg kenangan..bg aku arh..
ada phit mnis smua rasa skli...
bila msuk skola mnngah...smua differents...
mmber2(da gak yg dri skola rndah),environment,subjek..
yg aku nk cite skunk ni masa ak fom 4 n fom 5..
ye la msuk mnngah tinggi ni mcam2 crta..


seingat aku masa aku fom 4 bnyak la mmber2 yg aku  knai msa fom 3 stu klaz dgn aku
skunk dduk la kmi stu bmbung yg dibri nma 4SC1..
time ni mmg bnyk men ar kmi honeymoon year la katakan,
pastu msuk thun strusnya kmi da 2 org bdak bru yg bwa happening kat klaz..cop dgn jat...tp prngai kmi stu klaz tak brubah gak..



ADD MATH fail pon hepy jer,,hahhaaa
klaz kmi mmg wanted gila2..ye la harapan skola la katakan...
tp still wat rempang g..dlam klaz ni bnyak geng,geng srabai la pa la...tp bkan mknanya berpuak2,,
kira geng port smbang la katakan,,hahaha
 klu ckap sal enviromnent klaz.hahha time ADD MATH,MATH la pling gmpak skli..
aku mulakan crita aku...

msuk ja time dua subjek ni mcam2 reaksi bleh tgok ada yg hepy ada yg frust,,
yg pliknya hepy bkan sbb nk blajar,hepy sbb time ni la kami makan,tidor,mlkis,bca pper
yg frust sbb ada stgh dpd kmi dok pulun dgr tp haram tak pham..pastu mula la join kmi..tido la pa la..
antara geng2 tau watak2 yg suka wat krja sndri time sir chan:
ak mulakan dgn ktua klaz..



AKMA: fokus gila kat sir chan
AQILAH; fokus gak dlam klaz,tp bila aku tnya,ang pham dak?? dya jawab ..dak pon..hahaha
ALIA; time ni tidoq...sleeping beauty..hahaha
GENG SERABAI: gosip,dok men bling pmadam dlam klaz.last skli ANA kntoi dgn SIR CHAN
JAT WARDEN; chipsmore dlam klaz,jap ada kjap tak da..
COP: fkus skli pndang,bila dua kli pndang kpla dah da tas meja...ZzZz....
AKU,UMI; baca pper ja...yg syok nya depa pkena ak dgn SIR CHAN tak pasal kna...arghhhh!!!
GENG CINA: melukis ..
PROF: skli pndang,woah dya pham kot add math bila tgok meja dya pnuh dgn lkisan enjin motor..
AYERN&UNA: balas2 surat





dok tak dok dh nk pnghujung thun mknanya pas ni kmi bwa hluan msing2 la...
time ni mmg pulun gila tp msuk ja klaz SIR CHAN, dh mcam kna smpah...kmi wat gak smua bnda tu,,heih
tp tak pa la,,,kmi happening...hahahaa
skunk dah 2010 dkt pnghujung thun kot...tp smua tu still aku igt,,ye la,,bnyk knngan..
ALHAMDULILLAH semua dh brjaya..dh mlnjutkan plajaran msing2..sini aku tlis skit hala tuju mmber2 aku trmsuk aku...

AKMA: MATRIK
AQILAH:FORM 6
ALIA: K.SIME DARBY S.ALAM(NURSING)
ATHIRAH: MATRIK
ANA: MATRIK OR UITM(not sure)
AKMAL: FORM 6
EKIN:MATRIK
MIRA:POLITEKNIK
NADIAH:UITM(TESL)
COP:JPA SG.BULOH(MEDICAL)
EZZAT:UITM
ZAMIR: MATRIK
AKU:KPTM KL(TESL)
NAZRAN:KPTM A.S
WEI KEE:KTAR 
PEAH: FORM 6
FAZILA :FORM 6
ILANI:MATRIK OR UITM(not sure)
SHAM;KPM
AYERN:UITM ARAU
UNA:POLITEKNIK
SYAZA:MATRIK 





 ha tgok sapa kata kmi tak leh mana2,,,,semua brjaya gak walaupun kmi dok main2..
kpda adik2 yg bakal amik exam tu,,tgok cam kmi main2 gak...tp still utamakan plajaran..hahhaa
nama2 yg aku tak sebut ni bukan depa tak berjaya..smua lpas smbung blajar,,,cma ada yg aku lupa,lost contact..pe pon mekacih banyak2 la pada cikgu2 yg bnyak tlong kami smua...
SPECIAL THANKS TO;
CIKGU MAKALTHOM
CIKGU SABARIAH
CIKGU ROKIAH
TEACHER ASFA
CIKGU TAJUDDIN
SIR CHAN
CIKGU RAQHMAM
USTAZAH ZARINA..

pe pon we are still frenz...

ONCE BE A FRIENDS
ALWAYS BE A FRIENDS...
*P/S: kwan2 nama2 mana yg ak tak bbuh.slap tlis n tak mnta izin ampa amik gmbr2 ni...mnta maaf bnyak2 k..

November 21, 2010

HOSTEL::SEKOLAH VS KOLEJ

bile dh abiz stu sem ni bnyak yg bole aku wat prbndingan....
ye la kate org zaman u lgbez bnding dgn skola...
tp bg aku tak bnyak bza...
rsenyer skola lg bez kot....
ckap sal skola aku mmg tak le lper ar mser dduk ostel kt skola
mmg bnyak knngan...tak der words yg ble gmbarkan....
mmg dh cam 1 fmily dduk...sling hrmat,mkan skli,smua skli,,
mmg adat la kan..
beside ostel yg aku dduk ni mmg superb and 5 stars...tak cyer tgok le gmbar2 kat bwah tu
thats why bole dpat 5 stars..






ha lawa kn...mmg smua ok..arh,,time mkan smua tnggu skli..mmg dh cm fmly,,tp bile time ni ok kne la plak dpt warden yg kureng...hahaha yg syok nyer sbb kmi ni ske mmbngkang n lawan dye jd la insiden men kjar2 dgn dye..oowh mmg tbik arh dye even dh tua bole lari kjar kmi dgan rotan dye..hahahaha..mmg bnyk kli la main camni..hoho..pnglaman yg tak leh lupa smpai mti,,,
 tp dlam ksronokan ni..dpt gak ler insiden2 yg sedih,,,huhuhu

 yer la rmai yg kne buang dan kluar sbb tak tahan dgan warden..but kmi still tahan walaupun aku dh kne mkan bper kli ntah rotan dyer,,hahahah...tp mmg respect ar tak de kes ragging n kmi sling hrmat ..klu de tak puas aty mmg gtau trus trang..skunk ak dh abiz skola mnju cita2 aku..but hostel crew still in myheart...

ni gambar mmber2 dan adik2 aku yg dok kat ostel,...
::kak iela n sally::

::najib dgn kie::


::puan,pian,sallY::

 ::geng spek mata:pojie,nadhrah,njib,acap::


::anak pak det,farhimi::


::haridie dgn yon::


::hostel crew:jat,aku,njib,melly,alia::


::team nsyid:haikal.melly,sally,acap,die,akmal::


::geng dorm 2:shon,pian.pojie,kie,eman,die,nyet,aswad,ridha::


::aku,yon.acap,njib,jat::


::geng h1n1:huhu ak,jat,njib,,sal aku sowang stu klaz cti abiz::


::geng2 atlet jamil::



::autograf from hostel crew sblom aku brngkat ke kl::


::adik lan::

::njib dgan mat akon::



SEKIAN.......

*P/S: slpas ni crta sal anugrah remaja perdana and kwan2 klaz aku...

November 17, 2010

November 10, 2010

antaRA kawan DAn LawAN

pejam celik,pejam celik dah nak abiz sem 1..
rase mcam smlm jer bru msuk kolej...
bila dh mrantau ni bnyak gak la kwan2 bru...
bile sbut kwan ni bnyak gak la kwan yg jd lawan(x nak sebut sper)
so ble la wat comparison..

aku still igt cikgu makalthom(ex ckgu bm aku) kte:
'1 hari nnti kmu pasti akan mnngis tringat zaman dan kwan2 sekolah kmu"
btol gak la pe yg dikatekan tu...so our school time is better than campus life
so kpd semua adik2 aku yg still brskolah tu..
appreciate la mmber2 dan org skliling kowang
sbb sejarah tidak mungkin berulang,,,cewahhhhh..hahahaa
so before aku end post aku..aku tnjuk la skit campus life akuwh..

tempat lepak aku salu..
   
salah sowang mmber akuwh-syahmi>_<
ni pon tmpat aku salu lepak kat times squre
ni lak mmber2 stu sec dgan aku..section 5 yg super fun...berkat kiteorg brstu kiteorg dpat 1st place lam drama musical n pling proud skli kiteorg la stu2 nye wkil diploma n wkil teslians...dri kanan ENCIK SEDIL,NAD,AKMAL.YIK.FARISHA,SHA,HIBRI..

KAMPUS KUWH
kondo lame kiteowg skunk dh pindah umah bru
ha bile tgok poster yg ditampal dlam umah kiteorg ni mmg nk trglak..hahhaa tp jgan slah fham bkan kiteorg yg mndi...bkas snior kiteorg yg mndi...hahahaha

smpat agy brgambar..tak silap gmbar ni mase aku still section 1..klaz it
tgah kiteowang lepak smpat agy jumpa dgn cik liyana nih...sian la kat dye tak de spe nk tgor dye so g la jmpe tros..
mase ni bulan pose..brgmabr dgn anak kiteorg,,hahaah kire baby tesl la nih...nme dye mocein

brgmbar dgn baby tesl

hahaha girl ni nme dye yatt..kire nk brgmbar je..hahahaha...slah sowang tman rapat kuwh

time ni klaz grammar..hahahaha org lain sibuk tnye soklan kmi still smpat brgmbr..mmg sjuk giler arh..hahahaha

gambar ni kat pavilion...kiteorg 24 jam tak tido overnight kat sne...huhu pas tu serik arh..ltih gler....dh la blan pose..nk je ponteng

ni gmbar smbungan malam jumaat keliwon...sram siot kat lrt station...

ni gmbar kat j.j maluri..tgh tunggu nk buka pose...

frenzship star  fingers

gambar bwah ni lak aku dgan anum..wargh sedih..tingal kenangan jew..