Bebot Menderum : Fotogedik or fotogenik? eherherher :P
Assalamualaikum buat semua pembaca, bloggers , braders dan sistah sekalian .(¬_¬")pheww agak lama tak menggedik tulis entry macam ini . entry kali ini lebih kepada mengenai catatan perjalanan sepanjang aku bercuti. kalau tak suka macam biasa, sila klik X berwarna merah di atas desktop korang. trimas >_<.eherherher ok aku serius....



untuk makluman korang aku back to kl ni sebab dua benda jer. satu sebab aku ada english camp bersama - sama kanak - kanak sekitar puchong dan yang keduanya , aku ada watikah perlantikan sebagai Majlis Perwakilan Pelajar kolej aku sendiri. nak tau aku duduk kolej ape pandai - pandailah korang godek sendiri yer. jap nak promote satu gambar .


tapi bukan pasal watiqah ni yang aku nak cerita, untuk kali ini aku nak cerita lebih kepada english camp yang kiteorang handle dekat masjid terapung as - salam puchong. dan program ni untuk pengetahuan korang, kali ke dua yang kiteorang handle sendiri, starting from A to Z. haa ko ade ? ngeh, ngeh,ngeh. Alhamdulillah , semuanya berjalan dengan lancar. walaupun terdapat ramai haters yang memboikot kami untuk menjalankan program ini, tapi dengan berkat Allah S.W.T kami berjaya harungi semua ini . Aku sangat bersyukur sebab melalui program ini , aku banyak belajar mengenai kehidupan  yang bakal aku tempuhi selepas ini. bukan setakat itu je, melalui program ini juga , aku dapat berkenalan dengan beberapa individu dan tidak dilupakan juga, dapat berjumpa dengan kanak - kanak yang bagi aku cukup pintar , aktif dan sporting. thank you kids!! you guys enlighten our day!!!




bagi aku , kanak - kanak ini merupakan ciptaan Allah yang paling indah , kerana mereka sangat unik, dikurniakan dengan pelbagai kebolehan. cukup dengan melihat telatah dorang , penat kiteorang ni terus hilang sebab terhibur dengan ragam masing - masing . (¬_¬") aku cakap macam dah ade anak jer. kekekeke. and you know what ? lepas mengajar dan handle camp ni, hati aku untuk start praktikal meluap - luap tau tak. biarlah orang kata 'ala mesti lama - lama ko bosan punye' bagi aku , aku tau siapa diri aku, yang penting dengan pertolongan Allah S.W.T , Insyalllah akan dipermudahkan jalannya.  so habis cerita bab itu , sekarang ruangan aprearisasi untuk mereka yang terlibat sepanjang camp ini .aicehh ayat berdarjat tinggi, eherherher...



untuk kawan - kawan yang selama ini bersusah - payah harungi bersama - sama aku suka dan duka jayakan program ini , aku ucapkan bebanyak terima kasih sebab walaupun ada yang sakit, sanggup balik ke KL , sumbangkan tenaga untuk program kali ini. aku sangat bertuah sebab dapat kawan macam korang . aiceh ayat jiwang je eherherher... then kite dah tengok kan? program ini berjalan dengan lancar. sesungguhnya perkara yang baik akan selalu diuji dan hasilnya Insyallah akan berjalan lancar. thanks guys!




untuk madam yang terlalu banyak berjasa kepada kiteorang, on my behalf of my friends , I would like to say thank you very much for giving us opportunity and great experience handling this program. kiteorang tau , madam bertegas semua itu , sebab nak kiteorang belajar. Alhamdulillah , kiteorang sangat bersyukur berjumpa dengan madam. tanpa madam , kiteorang tak akan dapat pengalaman yang cukup indah seperti ini. Hanya Allah yang dapat membalas jasa madam and for sure we will always pray for you . 



to the kids , for sure you guys are our great experience .we had a great moment spending time with all of you . it was super awesome and start creating bonding between you and us . i hope you feel the same too and I want take this opportunity to take an apologize for all our wrong. take it as an advice because it can be useful in your future. best of luck from us , i hope next time we can meet again, Insyallah. not forgotten to ustaz shafwan , terima kasih sebab beri tunjuk ajar dan layan kerenah kiteorang, ampun maaf dipinta sekiranya sepanjang pembabitan kami , terdapat salah dan silap.

untuk lihat lebih gambar klik je :





Bebot Menderum :  
*insyallah kalau berkesempatan kita jumpa lagi :)
*gambar tak dapat nak upload banyak sebab line lembab tahap dewa
*to haters! mission accomplished. kiteorang berjaya handle this program :)


SATU CATATAN

by on 17.12.11
Assalamualaikum buat semua pembaca, bloggers , braders dan sistah sekalian . (¬_¬") pheww agak lama tak menggedik tulis entry macam ...
Assalamualaikum kepada semua pembaca ,  braders dan sistah sekalian. tak dilupakan juga kepada rovers dan bloggers!
 agak - agak korang sihat tak? err betul ke bm aku nih? haha terkejut tak aku buat comeback? ekceli entry ni kebetulan nak ditaip sebab ade insiden misteriiiiiiiii!! malas nak komen pasal dah berhenti blogging or what so ever.

untuk pengetahuan kengkawan semua , baru ni digi ada buat konsert jelajahnyer pun dekat alor staq. aku pun kebetulan dapat tiket free. cheq nak habaq mai antara #retiss yang turun padang hotel malam tu , ada kawan masa kecik - kecik iaitu shaheizy sam, kawan masa mak mengandung , 6ixth sense , pastu kawan masa main gasing , aizat , adi fashla , zizan, dan amir jahari.  jom usha sat gambaq...






tapi dalam entry kali ini bukan nak cerita pasal #retiss tapi nak cerita pasal benda yang menapak dekat #retiss. dah nama pun misteri tak kan nak cerita pasal doraemon pula. korang tau tak time aku tangkap gambar 6ixth sense tengah nyanyi memang aku tak perasan ada something atas kepala vokalis dia. then bila aku tengok balik, ada something beb atas dia.


sekali nampak macam joker pulak. eherherher..-_-' ok tak lawak. kalau nak kata flashlight memang lepas daripada kiteorang tengok gambar ni, double check memang x de spotlight atau suku sakatnya yang berwarna atau bercorak seperti ini . nak kata audience bawa memang tak la. sebab sebelum masuk memang kiteorang kena periksa habis dengan pokcik RELA. 

untuk pengetahuan korang juga , keesokan harinya gambar yang aku tangkap dalam kamera , hampir kesemuanya rosak. sebelum tu memang ok. mungkin kebetulan je kot. terpulang kepada korang untuk buat andaian sendiri . for sure bukan kita je yang duduk kat bumi ni. ada jer gajah  rimau dan lain - lain. ekekekee. ok dah mengantuk. salam semua! adios...

Bebot Menderum : malam ini malam ape erk ? kekekee
assalamualaikum buat semua. tadaaa! i'm back. tatkala hari puncak aku menggila , di situ juga muncul kesemua idea sengal. err apa aku cakap nih? eherherher -_-" . ekceli  banyak sebab aku macam chipsmore  update blog  ni. antara sebab nya aku tengah bercuti. tapi apa kaitan cuti dengan tak update blog? haa nampak kan alasan disitu. eherherher. aku lama tak singgah taip entry sebab line broadband dah macam siput kena gam. so daripada aku terus je membaling laptop ,baik duduk diam atas simen , bawa biskut dan hayati kehalusan seni dinding rumah. itu satu tips buat korang yang mengalami sindrom tahap dewa macam aku. cubalah amalkan, lepas ni gerenti korang akan dibawa ke satu tahap yang rasa nak hentak kepala dekat dinding pula.

 ada ura -ura yang cakap aku lama tak update sebab sakit kuat , berhenti blogging. so untuk jawapan tu nantilah aku bagitau kemudian. sama ada berhenti menaip atau masih lagi berkarya akan diputuskan nanti. tapi yang pasti aku masih di kampung halaman, mengira detik untuk ke fasa baru . yer fasa baru melangkah ke semester baru , tahun baru , dan semestinya semangat baru. tapi semua itu macam aku bagitau nanti. bak kata ayat miss aydah ; ngade enn! pastu buat mimik muka macam petak bulat mata ,><. so apa - apa nanti aku update kemudian yer brader dan sistah sekalian. oh yer lupa pula. salam maal hijrah buat semua .noktah...


Bebot Menderum : entry tengah malam, idea pun tengah malam la -_-" 

NO MORE BLOG?

by on 27.11.11
assalamualaikum buat semua. tadaaa! i'm back. tatkala hari puncak aku menggila , di situ juga muncul kesemua idea sengal. err apa aku c...
assalamualaikum kepada semua... 



hari ini kita dikejutkan dengan pemergian penyanyi cilik  yang popular dengan lagu Baby iaitu Justin Bieber. JB dipercayai terbunuh akibat ditikam oleh sekumpulan penjahat. sesungguhnya suara Justin Bieber akan dirindui sepanjang masa. R.I.P Justin Bieber!! 

***** TRANSMISSION END *****
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
believe it? don't believe it man!! its such a rumors ! eh kemon la stop posting berita yang palsu boleh tak? hari tu cerita pasal jackie chan mati pastu Cut Tari. sekarang post dekat pesbuk cakap JB mati. memang la aku tak amik port pasal JB. tapi at least stop annoying people with that stupid rumors! cube kalau ada orang tulis kat pesbuk dia cakap korang dah mati " POLAN DALAM KENANGAN 2010 - 2011" . sakit hati tak bila tau berita itu palsu. grrr lagi satu bukan pasal R.I.P ni jer lagi satu pasal khabar angin yang tahap dewa. sebagai contoh "ESOK NEGARA MALAYSIA DAH BERTUKAR NAMA JADI NEGARA ZORAGON" tolonglah pakcik,makcik,abang ,kakak dan sengakatannya berhenti sebarkan berita palsu.memang aku tak percaya tapi kalau orang lain yang terus percaya benda - benda camtu? stop annoying people ok! and one more thing, I HATE CHAIN MESSAGE!!!! 

bebot menderum : banyak betul propa dalam pesbuk . sebenarnya dah boleh tukar dah jadi propabook.

R.I.P JUSTIN BIEBER

by on 19.11.11
assalamualaikum kepada semua...  hari ini kita dikejutkan dengan pemergian penyanyi cilik  yang popular dengan lagu Baby iaitu Ju...
assalamualaikum ! puhhhh tiup sikit dekat blog ni. berhabuk sebab lama tak update blog. agaknya spiderman pun dah bersarang. dulu time busy exam bukan main lagi idea mencurah - curah dalam gandum tapi bila dah habis exam satu pun idea tak ada. oh yer aku dah tamatkan semester 3. hopefully semua result nanti keluar seperti yang diharap. amin!

tengah aku memikirkan idea nak taip entry tup,tup.. terlintas pasal masa depan. agaknya siapalah yang bertuah jadi bini aku,eherherher,, sekarang ada pre wife jer. bini A dan bini B.anak pun aku ada sorang. tak caya korang klik ler benda - benda tuh. so sekarang aku dah ceraikan bini - bini aku tuh. anak pun dah hantar ke pusat kebajikan. sekarang terfikir kalau dah dapat bini , macam mana pula rupa anak aku? ada macam bapak dia tak? idea terfikir macam mana anak aku nanti sebab tertengok album lama - lama aku dulu. 
no wonder rambut aku masih tercacak sebab dulu pun rambut aku dah tercacak haha

 tu mak aku eherherher...

 yang ini pulak bapak aku... 


tersesat sorang kat situ..







semua gambar ni bapak aku yang ambil . adik beradik aku memang ada album sendiri. time kiteorang kecik - kecik dulu bapak aku memang akan ambil gambar kiteorang setiap bulan. so tak hairanlah minat bapak  aku  dengan dunia fotografi dah turun kat aku. so semua ini kita hanya mampu merancang.Dia yang merancang dan menentukan segalanya.  oh yer lupe pula, borang pencalonan isteri untuk aku dah dibuka. eherherher....

Bebot Menderum : mengira detik untuk penjenamaan semula :)




Bebot Menderum : ada lagi tiga paper weyh untuk final exam ni, wish me luck.. *tahannafsu* kejap haha.....
Assalamualaikum kepada semua yang rajin membuka blog aku ni. actually entry ni aku nak tulis semalam tapi tak sempat. untuk pengetahuan pembaca yang masih tak tau lagi, semalam aku dengan cik aydah kite, ada menganjurkan segmen "Boy VS Girl :Battle of habit"



idea sengal aku ni timbul sebab selalu juga aku tengok tingkahlaku orang, tapi dalam masa yang sama nak tau juga pandangan orang lain. jadi setelah berbincang dengan cik aydah. hasilnya terjadilah segmen ni. takut juga tak ada yang join atau kena hentam sebab kiteorang ni blogger #BBNU - ayat pasrah -_-" , tapi bila dah promote,blogwalking semua, hasilnya ada 12 orang blogger yang join segmen ni. terima kasih sebab join segmen ni walaupun ada  yang kena maki , perli dalam buat entry ini. 

jadi secara keseluruhan, blogger pihak perempuan menang sebab dorang buat 8 entry untuk bidas 4 entry daripada pihak blogger lelaki. aiceh dah macam balas hantaran pula. dalam pada tu bila kiteorang buat segmen ni, terdapat lah juga suara - suara sumbang yang tak puas hati. ada yang cakap kiteorang kejar trafik , cari publisiti, buka keaiban orang. komen dan penjelasan aku , kiteorang tak kejar trafik atau publisiti pun. kiteorang buat ni sebab nak tengok kemampuan dalam bidang penulisan ni. kalau orang baca  then follow tu sebab keinginan masing - masing. tak ada  pun aku letak.....

"kalau nak join segmen ni, korang wajib follow kiteorang" .

haha ade ke idok? bak kata ben ashaari ," Sebab itulah setiap blog punya  pengikut yang berbeza beza bergantung pada citarasa masing - masing .Sekurang - kurangnya aku punya identiti tersendiri.Korang lak camana?" nampak kan? jelaslah mentaliti orang yang baca tu rendah sampai  komen macam nak aibkan blogger yang tulis tu. macam aku cakap awal - awal, segmen ni pasal pendapat masing - masing. setiap orang ada pendapat masing - masing . kalau nak balas balik , buat je entry dan letakkan korang di pihak mana, lelaki atau perempuan.

sebenarnya yang boleh jadi kontroversi segmen ni sebab orang yang condemn kiteorang tu, tak memahami betul - betul tujuan kiteorang buat segmen ni, lain kali fikir dulu sebelum komen yer cik anonymous. sekali lagi aku cakap ni hanya sekadar segmen, terima kasih sekali lagi buat blogger yang join segmen ni, mohon seribu kemaafan dari pihak kami kalau terdapat salah silap dalam segmen ni, tiada niat untuk jatuhkan sesiapa . ok kalau nak baca hujah dorang silalah klik link - link blogger dibawah. ok chow bebeh! - #tutupbuku 

Perempuan
AMNI 

Lelaki

Bebot Menderum : 
1. tips buat blogger #BBNU macam kiteorang: jangan sesekali mudah tersentap dengan komen pembaca, jadikan itu sebagai pembakar semangat untuk terus berkarya 
2. nak cari orang yang boleh buat header , template dengan kadar segera .
Assalamualaikum... buat semua braders ,sistah , readers, bloggers dan sewaktu dengannyer. alkisahnyer tertimbul ler idea sengal aku ni berduet dengan blogger retis sekampung nun jauh di pantai timur nung iaitu Cik Aydah kiter,.herh molek deh.. haha. Aydah ni satu kolej dengan aku tapi dia cawangan Kelate nung. kenal melalui cinta muka buku iaitu pesbuk. haha gedik tak? -_-' panjang benor pula intro nyer. ok tamat kat situ. ekceli entry kali ni entry yang timbul spontan bila tengok gelagat budak  - budak zaman sekarang. baik lelaki mahupun perempuan. aku pun tergolong ler juga dalam golongan tu -_-" .budak baru nak up  #BBNU la katekan. entry kiteorang lebih kurang cam segmen ler, jom la join ramai - ramai kita kongsi tentang perangai masing - masing. maklumlah kiteorang ni blogger BBNU jadi ini 1st time kiteorang anjurkan segmen. jangan lupa untuk letak sticky banner ni di entry korang erk. 


so entry aku akan bercakap pasal habit  girl atau name manje nyer gegurl. errr ade ke name manje? manakala aydah akan balas balik entry aku ni dengan habit boy ataupun dengan manje nyer digelar boboy. -_-'  senang citer aku akan bidas habit perempuan dan aydah akan bidas habit lelaki.  jom kita selongkar ape yang jadi kat  habit budak perempuan ni. buat Cik Aydah, balas jangan tak balas!. 

kalau bergambar ,pose ape yang terlintas dalam fikiran korang? kalau lelaki mestilah dengan pose machonyer, alas biasa - biasa jer tuh.dah tau lelaki memang macho *keningkening*. tapi kalau perempuan ape pose yang jadi pilihan dorang? mesti pose kepala sengek, mulut kembung tak pun bibir muncung . ye ke idok? cakap pasal mulut muncung ni, aku bold siap - siap. habit dorang yang ketara ialah #mulutmuncung . ape yang ade sebalik #mulutmuncung ala - ala  mulut pakcik donald duck nih? dorang cakap ni disebabkan fenomena citer korea "Boys of Flower" tu. eh betul ke aku eja ni? #demm. pergilah mane pun mesti jumpa budak perempuan yang suka bergambar , mulut mesti mau muncung. ades -_-' adik perempuan aku pun sama jer. #mulutmuncung bile bergambar ala - ala bini donald duck. kadang - kadang tu aku nak terberak tengok dorang bergambar camtu. bila aku tanya kenapa dorang buat camtu, jawapannyer, "eleh bang, ni trend ler , fotogenik gituh, ayu gitu lorh" arghh plesh..



adakah ini sumpahan?. jangankan nak jadi trend remaja, adik aku pun pernah nak suruh nenek aku buat mulut camtuh. nasib baik  nenek aku tak buat, kalau tidak, memang pitam aku time tuh.kalau nenek aku buat memang pastu lepas ni nenek - nenek kat dunia ni pakat buat #mulutmuncung pastu post kat pesbuk, "Comel tak iteww?" nasib tak buat.*sigh*. dah yang tu jer aku nak highlight pasal trend dorang yang suka buat #mulutmuncung. jadi buat blogger - blogger diluar sana, aku sahut korang balas entry ini dengan pengalaman  yang jadi habit buat lelaki mahupun perempuan. kite tengok lelaki ataupun perempuan yang menang.....sebelum aku end up kat sini jom test 'tahap kesegaran' korang sambil layan gambar #mulutmuncung. bak kate anwar hadi. comel kewwww???

ini memang comel ><

errrr.......

oooopssss.....

trend baru

#mulutmuncung kaedah baru

ini bukan nenek aku erk

tag : ILY AMER 
TYRA


bebot menderum : 
1.gambar hanya hiasan semata - mata. 
2.jom ramai - ramai join segmen nih :)
3. cara nak join? letakkan tajuk "SEGMEN - BOY VS GIRL" dan  header kiteorang di entry korang dan link entry korang ke entry blog aku ataupun aydah


SEGMEN - BOY VS GIRL

by on 28.10.11
Assalamualaikum... buat semua braders ,sistah , readers, bloggers dan sewaktu dengannyer. alkisahnyer tertimbul ler idea sengal aku ni ber...
SEPANG, 23 Okt (Bernama) -- Perlumbaan Grand Prix (MotoGP) Malaysia 2011 dibatalkan berikutan kematian pelumba Itali Marco Simoncelli , 24 tahun akibat kemalangan pada pusingan kedua di Litar Sepang di sini Ahad.

Perlumbaan tersebut dibatalkan oleh penganjur perlumbaan, Sepang International Circuit (SIC) dan Dorna Sports iaitu pemegang hak perlumbaan MotoGP Dunia.

Perlumbaan yang bermula 4 petang itu tersebut tidak diteruskan empat minit kemudian selepas Simoncelli terjatuh dan motosikalnya dirempuh oleh pelumba Yamaha Colin Edwards dan pelumba Ducati, Valentino Rossi di selekoh ke-11.

Perlumbaan ditangguhkan pada pukul 4.05 petang dan Simoncelli kemudian dibawa dengan ambulans ke pusat perubatan di litar itu.

Bagaimanapun, Ewards terselamat daripada kecederaan serius manakala Rossi tidak mengalami kecederaan.

-- BERNAMA




Bebot Menderum : baru tadi jer layan perlumbaan moto GP Sepang

As - salam kepada semua rakan bloggers , pembaca , braders dan sistah sekalian. macam mana dengan hari ini? harap semuanya baik - baik jer. tajuk entry aku kali ini mengenai  KPTM atau Kolej Poly Tech Mara bakal menjadi kolej universiti. yer la sebagai salah seorang penuntutnya , mestilah bangga bila diumumkan bakal menjadi kolej universiti. moh kite baca dulu artikel 17 Oktober yang lepas mengenai penaiktarafan yang bakal diterima oleh KPTM.


PUTRAJAYA - Kolej Poly - Tech Mara (KPTM) akan dinaik taraf menjadi kolej universiti tahun depan dalam usaha menambah baik kolej itu sehingga berupaya melahirkan lebih ramai profesional Bumiputera di negara ini. Pengerusi KPTM ,Datuk Sohaimi Shahadan, berkata dua daripada sembilan KPTM seluruh negara akan dipilih pada peringkat pertama untuk dinaikkan taraf menjadi kolej universiti . "Ini sebahagian daripada usaha penambahbaikan KPTM selaras matlamat melahirkan lebih ramai profesional di kalangan bumiputera dalam bidang tertentu seperti perakaunan kerana bilangan Bumiputera masih kurang, " katanya kepada pemberita selepas Majlis Konvokesyen KPTM ke - 28 , disini semalam. Seramai 4,050 graduan menerima ijazah , diploma dan sijil profesional masing - masing pada majlis konvensyen di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) , semalam. Beliau berkata KPTM sudah bersedia dinaik taraf selepas menerima penarafan pensijilan ISO 9001 : 2008 daripada Sirim Berhad April lalu.Katanya ,KPTM akan mengadakan kerjasama dengan universiti luar negara seperti United Kingdom dalam meningkatkan lagi kualiti pengajaran di semua kolej berkenaan. "KPTM juga akan mengambil 50 pelajar cemerlang melanjutkan pelajran ke peringkat lebih tinggi di KPTM dalam bidang perakaunan," katanya. Bagi ,memberi  peluang lebih ramai mengikuti pengajian di KPT, beliau berkata , satu lagi cawangan baru akan ditubuhkan akhir tahun ini dengan kapasiti 1,500 pelajar di Sarawak. "Ini juga selaras dengan hasrat kerajaan melahirkan lebih ramai tenaga kerja berpengetahuan yang diperlukan negara dalam proses transformasi ekonomi menuju negara maju" katanya.

 
 antara keratan akhbar



jadi kalau dah nama pun tempat kita belajar , mestilah bangga bukan?  apa  pun diharap hasrat KPTM untuk menjadi kolej universiti akan  tercapai. tahniah diucapkan daripada BLOG K.H.A.Z atas melahirkan ramai graduan yang berkualiti .

Bebot Menderum : KPTM Hebat!!

As - Salam kepada semua rakan bloggers dan pembaca sekalian. entry kali ini just untuk bagitau come back aku ke dunia blogging ni!.. aiceh sebenarnya tak adalah lama benar aku tinggal cuma semangat baru kot yang buatkan aku cakap...kini kembali.. kekekeke.ada yang post dekat pesbuk tanya aku, dah berhenti blogging ke? actually buat pengetahuan korang , aku baru je menjalani proses pemulihan zahir dan batin . eherherher -_-' . jangan salah anggap yer. kalau nak tau apa yang terjadi pada aku korang bolehlah klik sini untuk tau cerita sebenarnya. alhamdulillah semuanya makin beransur pulih, cuma aku kini dalam proses nak dapatkan balik semangat yang hilang. ok habis part tu, sekarang aku nak bagitau pula ,minggu depan aku bakal berhadapan dengan final exam untuk semester 3. aku berharap sangat semuanya akan berjalan dengan mudah. InsyaAllah,Amin.. jadi dikesempatan ini aku ingin memohon seribu kemaafan sekiranya aku ada buat salah silap, tersalah bagi informasi dan sebagainya. doakan kejayaan aku yer kawan - kawan semua. tu je motif entry aku kali ini. dan buat korang semua, jangan lupa print dan tebus kupon mcdonald dibawah untuk nikmati diskaun yang diberi. jadi sebagai penutup untuk entry kali ini, terima kasih atas sokongan korang semua dalam memberi aku semangat untuk terus berkarya. As - Salam. chow bebeh!



Bebot Menderum : janji dapat juga update blog. kekeke

KINI KEMBALI

by on 20.10.11
As - Salam kepada semua rakan bloggers dan pembaca sekalian. entry kali ini just untuk bagitau come back aku ke dunia blogging ni!.. aiceh ...
As - salam buat semua rakan - rakan pembaca dan bloggers sekalian. malam tadi sape tengok bulan ,angkat tangan! alhamdulillah malam tadi aku pun berkesempatan lihat fenomena Halo Bulan. Subhanallah, indah sungguh ciptaan-Nya. sebelum tu mesti ada yang tertanya - tanya apa itu Halo Bulan? bukan hello bulan yer -_-'.



  Halo atau lingkaran halo adalah lingkaran putih atau berwarna atau lingkaran pelangi di sekitar benda angkasa (misalnya bulan atau matahari). Lingkaran halo timbul kerana pemantulan dan pembiasan sinar bulan dan matahari oleh titik wap air di udara. Bila lapisan atmosfera bersuhu tinggi, akan berbentuk titik-titik wap air yang halus, sehingga terjadi halo putih, bila atmosfera bersuhu rendah, titik-titik wap air yang terbentuk cukup besar sehingga akan terjadi halo berwarna atau halo berlingkaran pelangi.selalunya lingkaran cahaya ini terjadi kat matahari jer dan lingkaran pada bulan pula berlaku pada negara - negara yang mengalami suhu sejuk. tapi tidak hairanlah sebab sejak kebelakangan ni Malaysia kerap hujan jer,Alhamdulillah hujan rahmat. 


 ada yang nampak kalimah ALLAH SWT pada cahaya bulan ni dan ada juga yang nampak tangan

antara gambar yang sempat aku tangkap malam tadi

dalam kita bercerita tentang lingkaran bulan ni, dulu pernah terjadi juga lingkaran ini pada 
malam sebelum terjadinya Tsunami di liputan Lautan India ,yang berdekatan dengan titik gempa di Acheh.dan sekarang dah jadi perbualan tentang peristiwa ini kerana takut peristiwa yang sama mungkin berulang. komen aku, aku anggap ini sebagai mesej berantai. dunia memang sudah menghampiri akhir zaman, jangan kerana peristiwa ini , kita membuat pelbagai andaian yang mengarut. semua itu kuasa Allah S.W.T , Dia yang menentukan segalanya. Subhanallah! cantiknya kebesaran - Nya!.

bebot menderum : segala puji bagi Allah , Tuhan Sekalian Alam

FENOMENA HALO BULAN

by on 10.10.11
As - salam buat semua rakan - rakan pembaca dan bloggers sekalian. malam tadi sape tengok bulan ,angkat tangan! alhamdulillah malam tadi a...
Assalamualaikum buat semua pembaca. siapa umor 18 tahun ke atas? sila angkat tangan macam saya. haha -_- ' errr abaikan. tak de motif pun aku buat macam tu. aku cuma nak tanya korang kenal tak kumpulan NSYNC ? alaa kumpulan yang dulu diketuai oleh justin timberlake tu. 

 tengok cover album dorang tetiba teringat pasal illuminati puppet

untuk sesiapa yang tak tahu tu , kumpulan NSYNC ni dulu sangat popular tapi sekarang dah berpecah bawa diri masing - masing. tapi bukan pasal kumpulan diorang yang nak aku cakap kali ini tapi pasal salah satu lagu nyanyian diorang yang bertajuk space cowboy. lagu ni mungkin dah lama , tapi aku baru je terjumpa maksud tersembunyi disebalik lagu diorang. tak tau la kalau dah ada pihak yang bongkarkan pasal ni, sebab aku malas nak google cari. jadi jom kita tengok kat belah mane yang dikatakan maksud tersembunyi yang membawa kepada sokongan illuminati ni.

Riprock,AG
Come in, over
Yo, turn me up
I wanna be heard
See I'm talkin' about the future ya'll
And the future looks bright
'specially when we rip it in half

Here it comes (Millennium)
And everybody's talkin 'bout Jerusalem
Is this the beginning or beginning of the end
Well, I've got other thoughts my friend

See I've got my eyes on the skies

The heavenly bodies up high
And if you're in the mood to take a ride
The strap on a suit and get inside

Chorus

If you wanna fly, come and take a ride
Take a space ride with the cowboy, baby
If you wanna fly, come and take a ride
Take a space ride with the cowboy, baby
Why-yi-yi-yippie-yi-yay-yippie-yi-yo-yippie-yi-yay
Whi-yi-yi-yippie-yi-yay-yippie-yi-yo-yippie-yi-yo

We don't need all these prophecies
Tellin' us what's a sign, what's a sign
'Cause paranoia ain't the way to live your life from day to day
So leave your doubts and fears behind

Don't be afraid at all
'Cause up in outer space there's no gravity to fall
Put your mind and body to the test
'Cause up in outer space it's like the wild wild west

Chorus-repeat

Boom and never let you try and stop me
Born to fly sky high, up to the top see
Nothing to fear, no doubts and no tears
Millennium sound to motivate the future years
And you can either be scared or get prepared
Against all odds I bet you never would've dared
To make these moves and take a flight like me
To come through for the world prophecy
Space connect to overthrow your interception,
Ready or not, make it hot
That ain't no question
Get *NSYNC and put your head to the sky
Keep the faith
One love from Left Eye (Left Eye)

Chorus-repeat

Riprock, Ag end of transmission
They've had enough

kalau ikutkan hampir kesemua lirik ni menjurus ke arah penyokongan illuminati. tapi aku nak bongkarkan maksud tersembunyi disebalik perkataan yang di "bold" kan.

 

Untuk pengetahuan waktu zaman dahulu pernah terjadinya perang salib diantara tentera salib dan juga orang islam untuk menawan baitulmaqdis (jerusalem). baitulmaqdis merupakan tempat suci bagi 3 agama iaitu Islam
( kota suci umat islam yang ketiga ) , yahudi dan kristian. Dan mengenai bait lirik diatas bermaksud " semua orang memperkatakan tentang jerusalem dan adakah ini seseuatu permulaan yang baru atau permulaan bagi satu penamat" ini semua adalah perancangan teliti ahli illuminati kerana mereka menginginkan jerusalem atau baitulmaqdis bertindak sebagai tempat ibadat bagi semua agama dan membangunkan kembali kuil sulaiman atau solomon temple. Pembinaan kuil haikal ini akan  menggabungkan kuil, gereja dan masjid di Jerusalem.  Bahkan semua pembinaan lama yang mempunyai ciri dan nilai keagamaan setempat (Islam) perlu dihapuskan. Satu ciri baru harus ditonjolkan. Namun, ia akan mendapat tentangan sehingga terjadi pertempuran di Timur Tengah. Setelah semua ini berhasil, iaitu apabila Jerusalem telah berada dibawah genggaman para pengikut Illuminati, barulah Jerusalem boleh diisytihar sebagai kota suci. Jerusalem akan menjadi ibukota bagi penduduk dunia. Dunia akan berwajah baru. Agama baru akan terbentuk dan dunia baru akan terlaksana. itulah harapan yang telah dipendamkan sejak 3000 tahun yang lampau.


jika diperhatikan kedua - dua ayat dia atas membawa maksud all seeing eyes (mata satu yang memerhati ) dan mata satu dimana simbol ini merujuk kepada simbolik mata dajjal. 




asalnya simbol mata satu ini adalah bagi melambangkan dewa horus tetapi kini digunakan pakai oleh gerakan illuminati untuk melambangkan salah satu simbol gerakan dorang. yang boleh kita lihat sekarang penyebaran simbol ini makin berleluasa. baik di media , bahan bacaan ataupun di mana - mana saja. cuma jangan sampai kita terjerat dengan gerakan dan amalan dorang sudah, nauzubillah...

bebot menderum : petanda akhir zaman