DIKACAU MAKHLUK HALUS

selamat malam kepada semua geng kipas susah mati blogger sekalian. actually at this time aku dah patut tidur sebab sejak kebelakangan ini aku diganggu oleh makhluk yang tak dijemput dari alam lain. actually first aku buat tak tahu saja tapi lepas malam itu everything baru nak mula. cerita dia mula macam ini.


malam itu. tak silap aku awal minggu lepas aku tidur rumah member aku, rumah dia atas rumah aku saja dan memandangkan ramai roomate aku tak balik lagi so aku decide nak tidur rumah dowang. tapi keesokan hari nya roomate aku dah balik so adalah partner nak tidur. 

api waktu aku baru nak turun balik ke rumah aku, aku terserempak dengan roomate  aku tapi dengan mukanya masam lantas dia melarikan diri. aku cuma mengagak maybe dia ada terasa hati dengan aku so aku just buat macam biasa dan turun ke rumah aku. tapi saat aku melangkah masuk ke rumah aku , aku tengok roomate aku yang muka masam tadi tengah makan sambil ketawa dengan member lain. 

so aku pikir maybe dia dah cool. so aku tanyalah dia kenapa dia marah aku. tapi dia hairan dia tak naik atas pun. so dekat situ aku mula pelik. malam itu aku tidur lewat sikit sebab blogwalking dan berfacebooking. so waktu tengah online tiba-tiba aku dikejutkan dengan bunyi  ketukan dari arah pintu. so aku just ignore saja sebab ingat member-member aku yang naughty itu


. tapi tak lama kemudian bunyi itu berulang kembali dan lebuh kuat so aku memberanikan diri mengintai di celah  - celah ruang pintu tapi tak nampak bayangan manusia atau apa-apa benda. so sepantas kilat aku terus masuk tidur .  keesokan harinya aku mula demam, sakit-sakit satu badan sehingga sekarang . 

semalam benda yang sama terjadi lagi tapi lebih teruk. aku masuk tidur jam 1 pagi dan tak lama kemudian aku terasa seperti ada orang membelai rambut aku. mula-mula rasa macam SPA saja tapi bila pikir balik aku tengah khayal dan mana ada SPA malam-malam macam ini.


so aku terus membaca ayat-ayat suci Al - Quran yang aku ingat, dan cuba untuk tidur. Alhamdulilah berjaya juga aku tidur. tapi bangun saja dari tidur, badan dan keadaan aku seperti  hari sebelumya, masih demam dan badan sakit-sakit macam baru lepas kena pijak . 
so malam ini aku decide nak tidur rumah member aku. jadi atau tidak tertakluk kepada keadaan. thanks to semua geng cikgu blogger yang bagi nasihat dan petua kepada aku,, so aku harap malam ini aku boleh tidur nyenyak..

yang memberontak dengan ekzos:: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum:: creepy 0_o

4 comments:

Mikah Lurima said...

ya Allah... siyes kew? kesiannyer. u blajar kat mne ek? anyway, sy pown dah pnah ade pngalaman mse skool menengah dulu. cube crik ustaz2 yg boleh tengokkan keadaan u... insyaAllah... bila kitew rujuk yg bijak pndai ni maka bkesan lah.

Mama Kembar 3 said...

ish takutnya. dah brapa lama dok umah tu? baru start kena kacau yer? alahai takut laa. Moga cepat stop laaa, sian u

k-artz chasez said...

@Mikah Lurima KTPM KL ....huhuhu pnat giler...face dgn bnda2 cmni,,,,dmam2...

k-artz chasez said...

@Mama Kembar 3mama.. bru je dduk umah ni...blik je sni msti ade smthing wrong.n msti dmam...