POWER RANGERS

[UPDATED]

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua orang ! 

Buka saja mata terus menghadap lappy dan teringat pasal cerita power rangers yang aku tengok semalam buat kali ke berapa aku tak tahu pula.cerita power rangers ini memang dah lama disiarkan di kaca televisyen negara kita.tak silap aku, 1st aku tengok cerita ini masa umur aku 4 tahun.


perghh ingat lagi karakter, robot dia macam mana walaupun umur aku dah nak menjenguk ke 22 tahun. yang kelakarnya even dah tua macam ini pun still layan lagi cerita ini sampai aku curi-curi tengok takut terkantoi dengan parents aku.

pernah sekali aku terkantoi dengan bapa aku.aku pun cakap dekat dia" member ayah yang umur 51 tahun tu pun layan naruto lagi " so aku menang dekat situ,lagipun tengok cerita ini release tension sikit.

aku setakat layan movie saja tak adalah sampai main figura power rangers.biar perangai macam budak bawah umur(cakap ajelah cam kanak-kanak) tapi akal fikiran biar sempoi!!! hewhewhew..


buat korang tidak tahu apa benda power rangers itu sebenarnya power rangers ini adalah watak hero ciptaan manusia yang direka untuk lawan makhluk asing atau makhluk jahat yang jajah bumi.cerita ini 1st ditayangkan pada tahun 1993(selang setahun aku lahir dekat muka bumi ini). 

tapi ingat dorang semua ini hanya rekaan semata-mata. so cerita dia dekat ending mesti dowang bawa keluar robot dorang untuk lawan dengan makhluk jahat yang dah jadi besar macam klcc. 

so sekarang tahun 2013, dengar cerita ada satu lagi cerita animasi ini akan dikeluarkan yang diberi title 'power rangers megaforce'.sekarang kita review senarai power rangers versi 'omputih' yang pernah dikeluarkan dan akan dikeluarkan mengikut turutan.

::MIGHTY MORPHIN POWER  RANGERS::
::1993-1995:: 145 episod::



::MIGHTY MORPHIN ALIEN RANGERS::
:: Februari 1996::10 episod::



::ZEO RANGERS::
::jun-julai 1996::50 episod::


:: POWER RANGERS TURBO ::
::april-november 1997:: 45 episod::

* power rangers biru dah besar hahaha

::POWER RANGERS IN SPACE::
::februari - november 1998:: 40 episod ::


:: POWER RANGERS LOST GALAXY ::
::februari-disember 1999:: 45 episod::


:: POWER RANGERS LIGHTSPEED RESCUE::
::februari - november 2000::40 episod::


:: POWER RANGERS TIME FORCE ::
::februari- november 2001:: 43 episod::



:: POWER RANGERS WILD FORCE ::
::februari - november 2002:: 43 episod::


::POWER RANGERS NINJA STORM ::
::februari - november 2003:: 40 episod::


:: POWER RANGERS DINO THUNDER ::
::februari- november 2004 :: 38 episod ::


::POWER RANGERS S.P.D::
::februari - november 2005 :: 38 episod::


:: POWER RANGERS MYSTIC FORCE ::
::februari - november 2006 :: 32 episod::


:: POWER RANGERS OPERATION OVERDRIVE ::
::februari- november 2007 ::32 episod::


:: POWER RANGERS JUNGLE FURY ::
::februari - november 2008 :: 32 episod ::



:: POWER RANGERS RPM ::
::mac - disember 2009 :: 32 episod ::


:: POWER RANGERS SAMURAI ::
:: 5 februari 2011:: 42 episod ::


::POWER RANGERS MEGAFORCE::
:: 2013: 21 episode ::




 itulah serba sedikit mengenai entry kali ini.well kenangan meruntun jiwa hehehe.  kepada korang semua, anime atau kartun apa yang menjadi pilihan??




p/s : ramai juga yang minat power rangers . sekarang dah 20 tahun power rangers weh LOL

10 comments:

Wan Ahmad Izudean said...

power rangers space..
masa edean darjah 5 kot..
wah serius best...
sanggup balik awal kalau gi keluar entah kemana hala semata mata nak tengok power rangers nie..
bestlah entry nie..

k-artz chasez said...

@Wan Ahmad Izudeanhahaaaha,, saje mngimbau masa zamn knak2

Daus Ramli said...

PR Wild Force memang best gile!

Muslimah Optimis said...

uyooo..kipas susah mati power rangers sampai dah nak masuk alam dewasa..apa yang best ek?? hihi..

:: Khai Artzfar :: said...

@Muslimah Optimishaha sebab ade action kot kak aimaa

selamberK said...

mengimbas kenagna silam..hahah

Anonymous said...

eyh......cop!!lagu yg ade 'go go power rangers' yg mne ek??? aku plng engat yag 2....waima umo aku time 2.....ntah...tadika pon blom kot...tp skang da 20.....huhu...aku mmg tnggu p.r nie...sbb skola dolu2...xpnah miss nengok ctew nie...err...20 pon...stil bleyh layankan ctew2 cenggini...???

raffiq 5hour(5 high our dreams) said...

aq plg minat inspace giler mase tu aq baru lahir aq li cd die uishh sume episod la katekan ade.hensem giler turbo biru dah dewasa

Anisa Anuar said...

sama la kita minat power rangers...punye la die hard fan...ce tgk

http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/11/dah-lama-punyer-citer-tgk-showcase.html

nurul fazreen A.V.E said...

Go!Go! Power Rangers!