::SAKIT PERUT ! ::

As - salam to all geng kipas susah mati blogger dan readers sekalian. so entry aku kali ini tentang sakit perut tapi kali ini bukan nak bagi tips tapi kali ini 1st time aku sakit perut rasa macam nak meraung guling - guling. sakit giler kot. actually cerita dia macam ini. semalam buat kali pertama , aku makan macam black hole atau istilah lain masuk saja apa yang ada. antara makanan yang sempat aku hentam dari pagi sampai ke malam ialah, kuih 5 biji, bubur nasi , sandwich, cup cake, keropok lekor dan akhir sekali nasi goreng cendawan. perghh memang jadi zomba   zombi semalam. nasib kawan aku si butat jagung tu tak aku telan sekali. so petang itu , kiteorang bertolak ke U.I.A ( UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA ) untuk tengok pementasan teater.


U.I.A

sebelum bertolak tak rasa apa- apa

 bila masuk dewan teater saja , perut aku dah mula meragam macam orang perempuan selalu kata , bayi menendang dalam perut. ingatkan sakit kejap - kejap saja .sekali berlarutan sampai habis teater. memang merosakkan mood aku malam tadi. aku sempat suruh member aku belikan ENO tapi tak ada kesan langsung. member - member aku semua kata " ko tidur erk time teater tu?" sorry bukan aku tidur tapi time tu aku terpaksa duduk dalam posisi macam itu sebab nak kurangkan sakit. teater tu habis pukul 11 malam dan pukul 11.45 kiteorang sampai rumah. time nak balik tu , aku kena papah sebab sakit giler nak jalan , serius macam perempuan nak bersalin. sampai saja rumah , sakit tak berhenti lagi. 

time ini ok lagi

puas aku cuba pelbagai posisi nak tidur tapi memang sakit giler, last sekali aku tertidur dalam keadaan duduk. itupun pukul 3 baru tidur. bayangkan 6 jam melawan kesakitan. masa ini aku terbayang macam ini ke rasanya  perempuan bila nak melahirkan anak ataupun macam ini ke rasa bila perempuan kena period pain? so bangun saja tadi Alhamdulillah, perut dah tak meragam, tak jadi nak pergi klinik. so moral of the story, korang jangan ikut nafsu ketika makan . makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang. sekian saja entry aku kali ini sebab aku nak study. wish me luck for tomorrow. wassalam.

yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum ::wish me luck for tomorrow..

3 comments:

Rozuan Ismail said...

kalau wan sakit perut,minum air byk2..nanti ok

k-artz chasez said...

@Rozuan Ismailowh thanks bg tips

RinsyaRyc said...

<----sakit perut sbb terlebih mkn tu x pernah. hiak4