:: AKU BAWA NASIB MALANG, KAU MAMPU?::

As- salam to all geng kipas susah mati blogger, readers, brader dan sistah sekalian. merci ! sebab sudi jelajah blog aku yang usang lagi buruk tahap gaban ni. so apakah yang terjadikah dengankah entri aku inikah? ok kesengalan aku dah datang. abaikan gaya penulisan aku tu sebab bila tension jadi camni la . heih ada ke patut makhluk sorang ni kata aku bawa bad luck ! hello, nampak sangat awak tu cetek ilmu pengetahuan ! tak de manusia yang dicipta untuk membawa nasib malang ni kepada diri sendiri mahupun orang lain. lagipun kalau aku bawa nasib malang pun, kau mampu? haahaha mana ada orang bawa nasib malang la der. itu semua adalah ujian dari yang Maha Esa dan itu adalah salah satu tanda yang Dia sayang kita .

perghh siap ada tagteam lagi. tapi ingat tak ada orang yang bawa nasib malang dalam dunia ni

 ok aku mengaku memang banyak benda yang terjadi macam aku kena pukau , patah tangan , rumah kena pecah masuk dan lain - lain. tapi aku tak pernah pun anggap itu sebagai nasib buruk malah aku menganggap itu sebagai satu kerahmatan bagi aku. mesti pelik kan kenapa aku kata rahmat bagi aku? sebagai contoh,  aku ambil insiden kejadian pecah rumah yang berlaku di rumah aku hujung tahun lepas. itu sebagai peringatan yang lepas ni rumah tu mestilah dikunci rapi , barang berharga pastikan tidak ditinggalkan sewenang- wenangnya. hah! tengok bukan ke satu rahmat kerana Allah dah bagi petunjuk dengan memberi ujian sebegitu. memang la mula - mula agak tension dan sedih kerana ditimpa musibah macam ni .tapi aku rasa benda tu hanyalah sementara kerana setiap yang terjadi ada hikmahnya!. so buat korang diluar sana yang kata aku ni si pembawa malang, terima kasih banyak - banyak kerana korang meningkatkan tahap kesabaran aku. yang aku hairannya dorang kisah sangat aku bawa nasib malang kenapa? sikit pun tak kena dorang. maybe sebab abang khai "hot" kot,, hahaah mula dah riak aku ni,.,lawak je tu nanti tak pasal kena tarik nikmat. so sekian saja entry aku kali ini . take care guys! as- salam...

always be patient in facing all the challenges and obstacles ALLAH has predetermined to you.only He knows whats best for you.its okay  shed river of tears in this battle seeking knowledge but never give up your hope soon you'll embrace victory and success

yang memberontak dengan ekzos:: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum:: :

 1: teringin pula nak  header baru dengan template baru  tapi tak reti nak buat
2. frust markah mid term exam teruk huhuhu

8 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

sape la cakap kobad luck tu mmg nak kene penerajang maut laa hishhh..istigfar.



Jeng3x…
# (Silampuneon dah Grad !) Gambar Konvokesyen PISMP 2011- Part 1#
# Buffered Earnings, AirAsiaX New Zealand (India).#
# Gambar Reharsal Konvokesyen IPGM = )#

Solihin Zubir said...

haha.. mana ada pembawa sial kat dunia ni..
tahyul semua tu..
tu semua qada dan qadar.. kan..

Anonymous said...

tajuk nk khurafat je~
haha!
salute sama ko boleh hadapi ujian yg diberi dgn tabah.
-ak je sorang yg komen xde gamba rasenye-

cikk ida said...

Allah tu nk uji kesabaran . cume kita yg perlu tenang dgn ujian . ingat . Allah Maha Mengetahui lagi Maha Adil :)
heytt. ujian teruk yepp. stdy bek2 :)

Khai artzfar said...

@░♥si lampu neon♥░baru aku prasan ko nyer status ari ni smua sal lawan hahaa..thanks a lot

Khai artzfar said...

@Solihin Zubiryup mane ade smua tu bro ujian dari ALLAH sbnarnya

Khai artzfar said...

@Anonymouskhurafat ? tak tau la plak hahah pe pun thanks aku jadi tabah kerana pnglaman mngjar kita

Khai artzfar said...

@cikk idaa.ar la kak markah truk untuk grammar dgn france..pe pun thanks for the spirit