:: ANWAR HADI BABI ? ::

As - salam brader, sistah, blogger dan readers sekalian .hari ini aku nak kongsi sedikit cerita pasal tajuk entry di atas. memang agak panas sedikit so untuk korang yang tak tahan panas better berambus cepat sebelum diri korang hangit hehee.Ye anwar hadi ( AH ) babi . oops jangan cepat melatah atau membuat andaian sebab itu adalah salah satu bait lirik pihak yang membuat video pasal " KAMI BENCI ANWAR HADI " .

video

aku agak pelik kenapa ada makhluk- makhluk diluar sana yang dengki sangat dengan AH ni. dah tu yang maki dan membencinya pun orang melayu sendiri pula tu. macam mana nak bangunkan anak bangsa sendiri kalau yang menjatuhkan maruah dorang pun adalah kaum  kita sendiri dan tanpa segan silunya juga mencarut secara mem'babi' buta.aku bukan nak sentuh sensitiviti perkauman atau masyarakat. tapi ini adalah buat mereka yang busuk hati kepada individu yang berjaya . 

gaya mentaliti orang yang cetek ilmiahnya

pada pandangan aku , sebagai pihak ketiga yang menonton video dia , aku akan berkata yang dia ni buat video ini sebagai pandangan dia terhadap gaya anak - anak muda sekarang. dan dia persembahkan video ini kepada umum melalui gaya dia tersendiri. malah turut menggunakan loghat dia tersendiri. so memang ada logiknya kan?

 aku turut menunjukkan video ini kepada dekan aku dan dia pun bersetuju yang AH ada pemikiran tersendiri dan ingin menyampaikannya kepada umum melalui trend terkini iaitu YOUTUBE. buat pembikin video and the geng yang terlibat, korang dengarkanlah bait celoteh aku nih...


  • aku rasa korang yang mengutuk dia ni nak populariti  murahan . dia ada trademark dan fenomena tersendiri. KORANG ADE?
  • biarlah dia anak mak pun ada kacau hasil titik peluh korang? tak pun kan agaknya "aweks" korang dah mula berkenan kat AH kot ? 
  •  korang kutuk dia berbahasa " omputih" kan ? korang boleh ke cakap dengan lancar" beromputih"? aku agak korang mesti tak boleh kan atau tidak keterlaluan aku katakan yang korang agak bebal dan cetek dari segi pemikiran dan ilmiah 
  • kalau korang ada masalah dia berbahasa inggeris, let me tell you something dude. dia adalah seorang TESLIANS atau erti kata lain dia adalah seorang pelajar yang mengambil jurusan TESL . korang tahu ke TESL tu ape ? tu la dulu time cikgu mengajar korang main - main kat belakang, sibuk mencarut pe semua . sekarang dia dah nak jadi cikgu, korang jadi apa ? tukang karut ? for your information  TESL standing for " Teaching English Second Language ". so thats mean dia bakal mengajar bahasa inggeris. ada paham ?
  • kenapa perlu tutup muka korang kalau korang rasa betul ?ni mesti takut mak korang tau kan ? thats why korang tutup muka, atau nak tunjukkan dengan korang tutup muka populariti korang meningkat? sorry la nyah i rase mentaliti you agak kurang, tambah lagi bile you kate yang banyak lelaki memberi pandangan mengenai video dia. sorry orang - orang tersebut adalah orang yang ingin belajar sesuatu bukan mencarut sesuatu, ok!
  • lepas ini aku rasa korang patut tambah ayat ni dalam video korang , 
 " "Kami tak suka Anwar Hadi sebab kami tak pandai cakap English macam dia!" ,
 
"Kami benci Anwar Hadi sebab kami tak reti buat video best macam dia!" ,
  • apa yang korang buat ni memang malukan agama dan bangsa la bhaii. kita orang melayu , kaya dengan budi bahasa bukan kaya dengan hasutan dan makian . malu i nyah you all mencarut depan umum.
hah! kan aku dah kata statement kali ni panas - panas. sape suruh korang baca lagi kan terasa bahangnya . hahaa. kalau dulu Cik Shida , Isu Vlog sekarang Anwar Hadi pula . buat haters di luar sana hentikan lah kerja korang yang buang masa ni, tak ada guna nya pun . buat Anwar Hadi aka anak pak man. hang sabaq sajalah noh , biaq kat depa nak kata apa pun kat ang. janji orang utagha mantop. hahaaha . buat bloggers dan readers sekalian keep it up support our people !! sekian saja. As- Salam... 
 
credit to this people : 


yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum ::
1 . salah satu aku sebab aku tergerak nak tulis entry ni sebab aku pun seorang TESLIANS. and we support each others .
2. abaikan je gaya penulisan aku nih sebab aku masih lagi cuba untuk tidak mixed bahasa percakapan aku baik dalam blog mahupun di luar sana .
3.  orang - orang utgha berbakat yer !

37 comments:

Anonymous said...

Sesat giler la~
ak rase nk bg ceramah je kat diorang~
dah la takbir2 bagai~
pastu mencarut~
tutup muka camtu bagai~
umat Islam x mcm ni la wei!!
-Muhammad Hairul Hakim-

Anonymous said...

sambung lagi~ Baru je ak layan video Anwar Hadi~
ok la dari yg girl2 blogger punyer~
x gemar ak pompuan wat video~
Anwar Hadi ni kire ok la~

-Hairul Hakim

cikk ida said...

hahaha. terbaekkk dek. akak pun pnh duk utara tu~
kita 1 Malaysia maa. wtpa mauu iri hati sesame sndiri~ haihhh. xphm org cmni. kalo skolah tinggi. pemikiran pn tinggi. ini mesti smpai sekolah rendah je kan kan. haaa~
AH SPM mesti bagus.tu sampai oversea.KORG ADE?
*jelesh la tu. hahaha

k-artz chasez said...

@Anonymousbtul tu akim..i malu u dgn org2 cmni hahahaa

k-artz chasez said...

@cikk idabetul2 KORANG ADE ?

~CiK TiNieY~ said...

ntah pape la video ni...apa la nak jadi dengan diorang ni...tau malu tutup muka...tapi nak mengutuk...

░♥si lampu neon♥░ said...

khai, hahah tanx heh buat post ni sebab aku baru tahu pasal A H ni...best gak baca blog dia..tak tahu kenapa orang benci plak ? jom terjahhh




Jeng3x…
# Buat Duit Dengan Heartbeat, Berbaloi?!#
# Facebook Yang Mengutuk Kejadian Tsunami Jepun 2011 !#
# Cuti Sekolah !#
# Gambar Tsunami di Jepun 2011 !#
# Tsunami di Jepun 2011!#
# Blog Yang Paling Disukai Ramai =)#

k-artz chasez said...

@~CiK TiNieY~ hrmm tu la pasal coward la katakan

k-artz chasez said...

@░♥si lampu neon♥░tu la pasal..,dont worry aku sntiasa up to date ke blog ko hahaha

tarijemariatul said...

i'm a die-hard-fan inianwarhadi dan jugak matluthfi90..siyes diowang terbaik..there's something point yang berguna yg we should take as example..

mungkin geng2 yang benci AH nie sebab diowang jeles dgn kepopularan AH..biasalah manusia yang xsuka dengan kehebatan yang ada pada orang laen..ini antara faktor kenapa melayu susah nak bangun bila orang die sendiri suka jatuhkan bangsa sendiri..=)

~budak TESL memang hebad sebab saya sendiri xlepas dgn ujian TESL dulu..huhu..chaiyok2 budak TESL=)

Mikah Lurima said...

wassalam...
hmmm! BEST! Entry kali ni mmg agak panas. mne x nyer weyh, dah kau wat tajuk ade B***, mula2 aq fikir anwar mane lak ni?? then, rse mcm eyh, ni kne bce ni. apesal ade carut2 sgala kannn... hahaha

aq peminta die suh aq setuju lah sgt3 dgn post kau kali ni. org kita patutnya menyokong bukannya menjatuhkan tp apekan daya sayang seribu kali sayang itu mmg mentaliti ssetengah drp org kita. x faham kenapa... hmm~ *sigh

shahjiehan said...

org cemburu la tu.. tapi video ni sgt memalukan... siyesly,, buat video tanpa menggunakan otak.. besa la..hidup ibarat roda.pusing2 tang tu jugak.. nnt kena kat depa blk.. kan kan

k-artz chasez said...

@tarijemariatulbetul2..AH ada keberanian..bkan cam dorang..hiduP TESLIANS!

k-artz chasez said...

@Mikah Lurima Hey dude..lame tak nmpak.hahaaha tu la nsib tak g report kat melodi..nnti tak pasal kontroversi..hahaaha

k-artz chasez said...

@shahjiehantu la sekarng dorang kena blik la tuh..

AyinAyob said...

hey hey! thanx for crediting it to my blog. review yang mantap sangat lah! suke suke! memang depa ni memalukan bangsa and agama. but guest what. ade berite baek.

orang tu dah pun delete video die tu. hahaha. boleh nampak kan. sape benar siape salah. and FYI!

suke care ang menulis! cool!
suke bace. senang gile nak paham.

you'll succeed in this blogging world.
i guarantee you.

salam persahabatan dari alam maya :)

danial syabil said...

owwww. damnnn!!! terok. malu . pengecut tak tutup muke la! btw, aku baru kenal AH.

k-artz chasez said...

@AyinAyoboowhhh hoho jgn puji lbih mlu ler,,heehehe sye bdak bru blajar..g pun i learn somthing from your blog

k-artz chasez said...

@danial syabiloowh yer ke hahaa bek cpat2 brkenlan..haha

AyinAyob said...

k arts chasez : eh eh. your way of writing very unique and menarik. nak tak join zine untuk kakiBLOGGER.

kalau awak berminat untuk tulis. blohe lah refer kat sini.


http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/02/kakiblogger-dah-ada-zine-yaww-kau-ade.html

http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/03/zine-kakiblogger-jilid-2-sosial.html

Cara nak join memang mudah sangat sangat.

Kali ni punye tajuk zine is Hantoo.

harap awak nak join. sebab you have a very nice writing :)

k-artz chasez said...

yer ker ok2... haha jgn le puji lbih bru 4 bulan je sya pnya blog ni..pe pun thanks a lot yer.,.jap nak terjah pasal contest tu

AyinAyob said...

tu bukan contest dek. zinni macam satu majalah. himpunan hasil tulisan beberapa orng blogger untuk beberapa isu.

zine pertama isu pertama tentang rokok.
zine kdua isu sosial.
dan zine ke tige isu hantoo.

objektif join zine ni
boleh lah promote youre blog.
besides orang boleh lgi memahami penulisan kamu.
and boleh jugak kamu fikirkn satu entry.

senang je.
join kakiBLOGGER di facebook.
then tlis satu entry dekat blog tentang hantu.
dan emailkan juga entry itu di kakiblogger@yahoo.com

isi penulisan sangat sangat meluas.
fikirkan di luar kotak.
boleh cakap tentang jenis jenis hantu,
kucig prlihraan sendiri name hantu,
dan ape saje yang awak boleh fikirkan tentng hantu. APE SAJE!!

jdi kreatif dan buat penulisan anda sekreatif mungkin.
buat supaya semua tertarik.

hope awk nak join:)

k-artz chasez said...

@AyinAyoboowh yer ker..termalu sbntar..hahaaha owh erk pastu submit ke mne plak erk?

AyinAyob said...

join kakiblogger di facebook. then submit entry itu ke kakiblogger@yahoo.com

rif suhaile said...

Khaii~ kau hentap habis habisan dak2 yg benci AH ni.. sumpah sape ckp die mcm2 tu cetek!

Nazim Nasri said...

orang yang buad video ni macm takde life. lifeless. dah kenapa nk benci Anwar Hadi, dia tkde pun buad viedo kutuk orang.

Dia belajar kat luar negara, dia pandai. korang2 ni tak rasa malu ke?

he speak well. ko speak melayu pun bukannya nya betol pun. Rasa segan nk sebut Melayu -,-

Tapi bangga bila Melayu berjaya.

Khai artzfar said...

@rif suhailememang,,,,hidup TESL!!

Khai artzfar said...

@Nazim Nasribetul2 at least he bring the name of TESL...and he has his own choice to speak whether in eng or malay,

Khai artzfar said...

@Nazim Nasribetul2 at least he bring the name of TESL...and he has his own choice to speak whether in eng or malay,

eira idris said...
This comment has been removed by the author.
eira idris said...

eiuww na judge org , plss lahh asl dorg tutup muke sbb ta hensem mcm anwar hadi ?? na cite sal tkut mak tpi ta tkut tuhan . wait dorg semyng kea ?? judge org tu bkn dose ?? bangai larhh laki 4 org yg ta de wawasan ^^ at least anwar hadi ade jgk bwk name negare kite smpai ke luar negare , diorg de ?? duk umh tau mnx duit ^^

Khai artzfar said...

@eira idristu la pasal dorang cari populariti murahan...dorang ade? keekekee

NUR said...

serius bru tahu pasal hal ni -.-

pahal teruk sgt ooh geng ni. sumpah malu. rasa mcm org kedah gak tu. apa la yg xpuas hati sgt dgn anwarhadi. sy org kedah, bgga dengan anwarhadi!

:: Khai Artzfar :: said...

@NURmemang la mentaliti murahan ..cmtu la jadinyer..me too..proud with kedahan

RinsyaRyc said...
This comment has been removed by the author.
RinsyaRyc said...

org jeles leteww >_< Bia ah.. kesian anwar hadi. die IPG <---cam aku jugak. SOkong awak tau anwar... ^.~

Faridah Yaziz said...

anwar hadi tu sape?