:: JOM TUKAR SAMA SUKA LINK BLOG ::

As - Salam kepada semua bloggers dan readers yang dihormati sekalian. intro untuk hari ini aku mulakan  dengan ucapan maaf aku kepada korang semua sebab tak dapat nak update blog.maklumlah ingatkan bila balik kampung dapat la memenuhi nafsu duduk depan laptop taip entry baru sekali line broadband macam minta kena hempuk daa.ni pun aku update dekat restoran makanan segera. ok lupakan pasal tu sekarang aku nak gitau pasal segmen anjuran abang ben ashaari.dah lama benor tak join segmen beliau. so segmen kali ini lebih kurang macam exchange link tapi melalui segmen. macam yang korang boleh lihat tajuknya seperti di atas. jom kita review cara- cara nak join segmen ini.




Caranya mudah saja.. Setiap blog yang ingin join ni , perlu ada satu BLOG LIST yang baru ( bagi pengguna blogspot , sila add widget > blog list ) ...atau boleh je guna bloglist yang lama .. terpulang ..
Kemudian ,sila  pilih blog dari SENARAI BLOG yang akan dinaikkan nanti .. Dan tinggalkan komen di blog mereka dengan mengatakan bahawa SAYA BERMINAT MENUKAR LINK BERSAMA ANDA ...
Jika ada respon nanti dari blogger tersebut , maka masukkanlah link blog tersebut ke dalam blog list di blog anda .. Mudah kan ? Kira tukar suka sama suka laa..
Ini adalah salah satu cara untuk meningkatkan trafik anda secara tidak langsung .. Ok ? Amacam ? Setuju ? tiada paksaan tau !! Haaa...

haaa bak kata abang ben kita.senang kan??? jadi kalau tak paham atau sebarang pertanyaan sila terjah blog beliau yer. yang ini benda yang korang kena buat untuk segmen ini.

  1. Letak header Ben Ashaari Blog ...
  2. Tajuk : JOM TUKAR SUKA SAMA SUKA LINK BLOG dan linkkan ke blog ini ..
  3. Tinggalkan url entri korang di ruangan komen entri ini .

jadi setakat itu sahaja entry aku kali ini. panjang kan? jadi tunggu entry aku yang seterusnya. aku dah join segmen ini. korang bila pula? sekian saja,merci!As-Salam.chow bebeh...


yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: jangan segan-segan join  segmen ini.ade orang nak tukar dengan aku tak? ahaks....

8 comments:

Mama Amani said...

Saya berminat untuk tukar link,,,,

http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/06/jom-tukar-suka-sama-suka-link-blog.html

hope ada yang sudi :-)

Atika Farha ;D said...

SAYA BERMINAT BERTUKAR LINK DENGAN ANDA

http://blogfarha.blogspot.com

SELAMAT BERKENALAN!

UpProfits said...

SAYA BERMINAT UNTUK BERTUKAR LINK DENGAN ANDA http://eiz1004.upprofits.com/

Lulu caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/jom-tukar-suka-sama-suka-link-blog.html

Pak Syahot said...

SY BERMINAT MENUKAR LINK DGN ANDA.... KALAU SUDI NNT PS AKN LETAK DLM BLOGLIST JOM USHA BELIAU & REPLY LA YE KAT
http://paksyahot.blogspot.com

p/s:kalau takde nnt boleh usha kat entry http://paksyahot.blogspot.com/2011/06/jom-tukar-suka-sama-suka-link-blog.html

PikaPiko said...

saya berminat nak tukar link dgn anda...

http://magentalabel.blogspot.com/2011/06/jom-tukar-suka-sama-suka-link-blog.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum... wiiiwwwwiiiitttt~~
Nadh datang melawat.. :)

Nak ajak tukar-tkar link, itupun kalau sudi.. kalau sudi nanti tinggalkan kumen kat bawah ni ya:) maceh..

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/jom-tukar-suka-sama-suka-link-blog.html

Alisya said...

jom tukar link dgn alisya..

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/06/ben-ashaari-ajak-tukar-link.html