:: CERITA ZAMAN SEKOLAH PUNYA PUASA ::

Assalamualaikum...
camner korang semua sihat? berpuasa lagikah korang semua? harap semua puasa lagi jangan ponteng - ponteng kalau tidak ada sebab yang munasabah.kali ini aku nak sembang pasal puasa zaman sekolah.dulu kat sekolah aku duduk asrama sebab kononnya dapat tumpukan lebih dalam pelajaran tapi lain juga yang jadinyer bile dah habis belajar haha. 



ok dah habis intro. sekarang jom kite ketengahkan cerita. masa bulan puasa , memang bila balik sekolah je lemau. maklumlah sekolah mana ada 'gap' macam kat IPT , memang padat je jadual belajar. so bila dah balik tu, ada yang tidur ada yang masing - masing mengadu penat , lapar , dahaga. tapi aku lain , balik je mengacau kawan - kawan aku tidur. yang tidur nyenyak tu, aku siap conteng badan dorang dengan marker pen lagi. zalim giler time sekolah dulu. pastu satu hari ni ,masa dalam dorm, memang penat giler dengan cuaca panas , kalau dapat minum air pun perggghh mesti menangkap kalbu. so dengan muka tak malunyer hampir separuh daripada budak - budak asrama sekolah aku tak puasa tapi aku tetap kuatkan semangat untuk berpuasa, well aku kan budak baik.kekeke.time tu memang godaan banyak giler , member yang tak pernah baik dengan aku pun tiba - tiba jadi baik giler dengan aku, siap belikan roti 5 bungkus lagi untuk suruh aku makan. bukan setakat tu je, ada sorang member ni siap order nasi ayam dengan milo ais lagi untuk makan time tu.



dia siap cakap lagi "kalau ang nak makan aku letak belakang almari ni, aku tau ang lapaq, makan ja lah" ohh demm! kenapalah waktu bulan puasa ja ampa semua jadi murah hati, bulan - bulan lain kedekut nak mampus!  dahlah semua muka - muka senior yang tak puasa ,nasib budak - budak  junior  tak ada sebab budak - budak junior yang lain semua sekolah pada sesi petang.

 ni semua muka budak - budak yang puasa penuh

dah habis godaan dalam dorm , aku pun keluar sebab tak tahan dengan bau nasi ayam yang  member aku beli, so aku turun ke bilik rehat untuk tengok tv, masuk - masuk je perghh bau maggi kari. member - member aku siap berkelah depan tv lagi makan maggi.sekali baru aku nak duduk tengok tv, ada member aku jerit " woi, warden naik atas " ape lagi memang  budak - budak tu  kelam - kabut cari tempat nak bersembunyi. tapi yang hairannya aku pun lari bersembunyi, motif lari?? yer la aku kan budak baik, memang aku puasa 'penuh' time tu.kalau tak kenapa aku lari,kan??? *kening - kening 


::bebot menderum :: cuba korang abaikan perkataan 'member' dalam cerita di atas. itu lah sebabnya aku cakap. aku kan budak baik, kekeke

2 comments:

AiSyah haSanah said...

lawak giler kawan2 ang..bagus tu mereka bersedekah time pose!! tahniah la kat ko sebab mampu menahan dugaan syaitan..lepas warden ko naik pe cherita?knp ang pon lari?

http://nuraisyahhasanah89.blogspot.com/2011/08/menganggur.html

:: Khai Artzfar :: said...

@AiSyah haSanahsebab aku kan budak baik...haha budak baik pun kena lari wkaka