TIKET BAS HABIS DIJUAL

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dah 8 hari kita berpuasa. harap semua puasa penuh jangan nak tinggal - tinggal pulak. cakap pasal puasa, mestilah ada raya, cakap pasal raya,mesti semua nak balik kampung kan? haa..buat anak - anak perantau sekalian, sudahkah korang beli tiket bas bagi yang memilih alternatif  untuk pulang ke kampung? *kening - kening



jangan main - main sebab kebanyakan tiket bas ada yang sudah habis dijual. semalam masa aku still kat kedah. aku pergi  untuk beli tiket, rata - rata dah habis semuanya. jadi kebetulan  hari ni aku dah ada dekat kuala lumpur, terpaksa pergi lagi terminal puduraya untuk beli tiket , alhamdulillah ada lagi tempat. tu pun bas biasa - biasa je.bas yang selalu aku naik tu pun tiket dah habis dijual.



nasib ada lagi, kalau tak beraya lah aku keseorangan dekat sini. buat korang yang tak beli lagi tiket untuk balik tu rajin - rajinkan diri korang untuk ke terminal bas berdekatan untuk beli tiket sebab selalunya waktu perayaan camni ada je bas tambahan tapi awal atau cepat tu tak berani aku nak confirm nanti kalau salah aku bagitau  tak pasal aku kena serang dengan tumit - tumit kasut yang berdekatan. jadi carilah alternatif lain selain bas kalau korang tak nak naik bas la, tapi kan ade je keretapi , kapal terbang. kalau semua naik bas siapa nak naik pengangkutan ini. ye idok? tapi yang ini pun tetap sama kena tempah tiket dulu. jadi pandai - pandai korang buat pilihan yer. baik cepat korang beli nanti tak pasal tak boleh balik beraya kat kampung. ok~ bai!

::bebot menderum :: jom balik sekali pada 26hb nanti

5 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

huhu nsbbaik u dapat tiket kan ? kalau tak datang je rumah i. ni haa kitorang selalu raya KL je. heheh 3 hari je balik kampung. 1st raya mesti kat kl hehe

:: Khai Artzfar :: said...

@░♥si lampu neon♥░yer ke?? haha tak sanggup beta

aiensuduplastik said...

tak beli lagi mmg tadak tiket dah pon tataw kalo ada bas tmbhan tak pa gak..tkt jadi cm taun lepas ;(

:: Khai Artzfar :: said...

@aiensuduplastikhoho sedih oowh klu x dapat blik

malaysia bus said...

Saya ingin berkongsi info dengan semua pengunjung blog ini. Anda kini boleh membeli tiket bas online dengan mudah dan murah di website kami. Nikmati diskaun sehingga 40% dari syarikat bas yang terpilih.

Sila layari malaysia bus atau tiket bas online.

Terima kasih buat admin!