• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

June 26, 2011

AKU SEORANG GAY

" Saya lelaki berusia 19 tahun dan mempunyai kehidupan bahagia kerana semua permintaan saya dipenuhi keluarga.Namun masalah saya ialah saya mengamalkan hubungan sonsang,saya meminati rakan sejenis. hati dan nafsu saya lebih cenderung kepada lelaki.kadang - kala saya seronok dan gembira menjalin hubungan homoseksual. bukan saya tiada naluri menyukai perempuan tetapi pengalaman gagal dalam bercinta menyebabkan saya bosan dengan kaum perempuan. perubahan menjadi gay bermula sejak saya masuk kolej. disana ramai teman saya adalah golongan ini......"

petikan Metro Ahad , 12 jun 2011



haa jangan salah sangka pula. sebenarnya itu salah satu petikan rencana dalam Metro Ahad baru - baru ni. sekali lagi aku tertarik untuk bincang atau hurai tentang isu Gay ataupun Lesbian. sama je sebab dua - dua suka kaum sejenis. bagi aku tak ade istilah pengkid dengan pondan berbeza sebab bagi aku dorang ni tetap suka kaum sejenis yang membezakan mereka cuma cara berpakaian dan tingkah laku. ye ke tidok??? haaa maksiat kaum sejenis ni memang dah berleluasa kat negara kita. kalau dulu sebut Gay pun tak tau, sekarang hampir semua golongan tau apa itu Gay. sebelum aku buat entry ini , aku sempat tanya beberapa orang senior aku tentang Gay dan puncanya. jom kita review jap disebalik Gay ni...
  •  kebanyakan punca lelaki menjadi gay kerana selalu gagal dalam percintaan
  • sesetengah mereka menjadi gay kerana masa kecil mempunyai sejarah hitam dimana pernah diliwat atau sebaliknya
  • menurut kajian , pelajar yang duduk di asrama mahupun rumah sewa lebih cenderung kepada golongan gay ini kerana pengaruh daripada rakan - rakan sendiri.


haaa , dah tengok kan antara punca dia kan? adatlah  orang bercinta ada masa kita sedih dan ada masa kita gembira. yang korang sampai putus nafsu kat orang perempuan tu sape suruh? kemon lah! bunga bukan sekuntum, banyak lagi perempuan - perempuan disana untuk kaum lelaki,. cuba renungkan balik, haiwan pun tak pernah buat seks sesama jantina.pendek kata, golongan Gay ataupun Lesbian ini lebih rendah kedudukannya  daripada haiwan. sorry to say tapi inilah pahit yang korang kena telan. renungkan kembali kisah kaum Nabi Luth yang ditimpa bala akibat mengamalkan seks sejenis.lagi satu masa dalam rumah atau kat mana sekalipun , kalau boleh pakai la pakaian yang menutup aurat , tau la sama jantina pun tapi buat satu hari kawan korang tu tergila, macam mana? tak pasal hilang teruna hahahaa.. kalau rasa rimas nak tutup aurat , apa kata korang duduk afrika? better kan?

nasihat yang aku boleh bagi , kembali ke pangkal jalan dan bertaubatlah sebelum terlambat. kalau ada kawan korang dalam golongan ini , tinggalkan mereka kerana itu godaan terbesar buat korang. kalau ada niat nak join atau buat benda ini , istighfar banyak - banyak dan carilah kawan yang boleh memimpin korang ke jalan yang benar. kepada masyarakat di luar sana pula , janganlah terus melabel negatif kepada golongan ini termasuk golongan pengkid, pondan dan yang lain - lain kerana  secara fizikal, mereka nampak saja begitu, tetapi jika dibantu, hakikatnya mereka boleh berubah. untuk lagi tips dan pengalaman untuk berubah sila klik sini yer. sebelum aku tinggalkan korang aku nak tanya adakah betul golongan ini singgah ke blog aku ??? kekekekeke...As - Salam.. 



yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum ::
1.tadi blog kena hacked...geram gila seyh
2. esok dah mula bertugas semula sebagai fasilitator kolej untuk orentasi student baru

June 24, 2011

PERGH! GILER STIM(18SX)

As - salam kepada braders dan sistah. hari ni tajuk agak panas sikit. tertimbul idea aku nak ulas pasal benda ni sebab terbaca satu keratan akhbar yang mengatakan saham maksiat makin meningkat sejajar dengan saham negara. heih. dunia oh dunia. 

apa yang pasti sekarang ni. punca maksiat ni tak boleh salahkan satu - satu pihak je. kena libatkan juga dua,tiga pihak. untuk itu pihak pertama iaitu diri kita sendiri. kenalah pandai tapis mana satu kawan yang bawa kebaikan dan keburukan.



 kalau dah buruk perangainya memang terikut sangatlah tambah - tambah lagi orang yang merantau ke negeri orang untuk sambung belajar. kebanyakannya dah jadi culture shock. tudung dibuang, nama ditukar, dan ada antara mereka jantina pun dah tukar. siang lelaki, malam jadi pra- perempuan. ewww!! 

tolonglah seyh ingat mak - bapak korang. menoreh getah , membanting padi, korang ingat semua itu saja - saja ke? semua itu untuk tampung korang belajar, bukan untuk tampung korang shopping , tukar jantina pe semua tu.ok full stop untuk bab itu.



sekarang aku nak cakap pasal pakaian atau trend zaman sekarang.sekarang trend ape? k-pop erk? tak salah kalau nak ikut trend semua tu tapi kenalah beringat aurat dan batas - batas korang terutama sekali golongan perempuan. sorry to say tapi inilah kenyataan. apa yang aku tengok dari dulu sampai sekarang trend baju kecik, seluar kecik, tudung kecik sampai nampak leher memang lagi mengecik saiz dia.

 kadang - kadang tu sampai ternampak lorong - lorong. pergh! memang giler stim kalau orang tengok! bila sebut pasal ini mesti ramai yang cakap " alah,rileks lah jangan sibuk boleh? kubur nanti asing - asing juga,dosa sendiri tanggung " pergh giler demand ko erk cakap camtu. nak tau? sebab kubur asing - asinglah kiteorang ambil berat, nak tau faktanya?? jom kita review....


  • menurut pendapat ulama , nafsu lelaki akan meningkat apabila aurat perempuan terdedah kepada mereka seterusnya secara tidak sedar akan mengeluarkan air mazi.kena pula kalau hari jumaat kaum lelaki pergi sembahyang jumaat pastu lalu pula perempuan seksi depan mata. tak pasal - pasal batal wuduk ,pakaian pun kena tukar akibat terkena air mazi yang dikategorikan sebagai najis .
  • buat mereka yang tidak tutup aurat  tu , ada di antara mereka yang sudah kehilangan ibu , bapa mahupun kedua - keduanya, tidakkah korang kasihan melihat mereka tersiksa dan menderita didalam kubur sana akibat perbuatan korang didunia?
  • di akhirat kelak, diri mereka akan dipersoalkan kenapakah mereka melakukan maksiat dan segala dosa,maka apabila mereka tidak dapat menjawabnya, satu demi satu individu yang rapat dengan mereka akan dipersalahkan.mula - mula bapa, ibu, abang,kakak,adik - beradik yang lain seterusnya masyarakat disekeliling.puncanya , akibat tidak mengendahkan dan tidak menasihati antara satu sama lain.

tapi pada masa yang sama kita kena jaga juga pandangan mata kita.sebab ada hadis yang menyeru kita menjaga pandangan mata daripada segala bentuk perkara yang mendatangkan keburukan.
  "Katakanlah (wahai Muhammad) kepada lelaki-lelaki mukmin; hendaklah mereka menahan pandangan-pandangan mata mereka" (Surah an-Nur, ayat 30).

 "Dan katakanlah kepada wanita-wanita beriman; hendaklah mereka menjaga pandangan mata mereka" (Surah an-Nur, ayat 31).  

Sabda Nabi (bermaksud); "Apabila seorang lelaki muslim menahan pandangannya tatkala terlihat wanita cantik, Allah akan gantikan untuknya (bagi mujahadahnya menahan pandangan itu) dengan kemanisan beribadah"(HR Imam Ahmad dari Abi Umamah). 

jadi fikir - fikir sejenak . ramai yang cakap esok atau lusa baru nak bertaubat, tapi last - last niat itu terkubur macam tu je sebab terlalu seronok dengan duniawi.aku akui diri aku sendiri pun terlalu banyak dosa sampai kadang - kadang itu rasa diri aku terlalu hina akibat terjebak dengan benda - benda yang mendorong kepada dosa - dosa besar. 

jadi sama - sama kita ambil iktibar kerana mati tidak menunggu kita, dunia pun tidak akan bertahan lama cuma menunggu tibanya hari kiamat. wallahualam. 


yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: sedih tengok semakin ramai yang "rosak"

June 22, 2011

June 19, 2011

:: SAYA BENCI O.K.U ::


As - salam. Artikel ini dikongsi untuk pengajaran dan iktibar buat semua.maaf kerana dah lama tak update blog. kesihatan diri yang tak menentu sejak kebelakangan ini antara punca utama blog tak dapat di update.


Saya benci perangai OKU. OKU ini dipandang rendah masyarakat. OKU buat kerja apa pun tak pernah sungguh-sungguh. Baru buat kerja sikit dah berhenti separuh jalan.
"Tak mampu," kata mereka.
Memanglah tak ada orang yang suka mahu ambil OKU untuk bekerja dengan mereka. Saya juga sarankan pada teman-teman semuanya supaya janganlah diambil OKU bekerja dengan anda. Mereka hanya bakal menyusahkan anda dengan mereka.
Merungut lebat, kerjanya lambat.
Ya, saya tahu OKU ni banyak kekurangan. Tapi kita yang lain ini juga serba kekurangan. Itukan fitrah manusia. Tiada yang sempurna.
Jadi apa jua dalih yang OKU beri, sama sekali tak boleh diterima!
Sudah malas, banyak pula alasannya.
Apa? Kalian kata saya kejam? Kurang sensitif? Kurang ajar? Kurang asam? Tak ada adab?
Sabar, sabar, sabar dulu...
OKU itu hanyalah satu gelaran, tapi gelaran itu bukanlah mutlak pada satu milikan.
OKU yang saya katakan bukanlah mereka yang tak berkaki tak bertangan. Tapi pada mereka yang kerjanya, hidupnya tiada kesungguhan. Mereka ini tidak lain tidak bukan, hanya mahu hidup bersenang-senangan tanpa mahu mengenal erti kepayahan.
Keliru? Masih rasakan saya zalim tak berhati perut?
Tak mengapalah. Kita semua ada pendapat sendiri. Ini pendapat saya. Kata-kata saya sendiri, dan saya bercakap ini melalui pengalaman dan dari apa yang saya perhati. Kalau kalian tak bersetuju, sila sahaja nyatakan. Tapi saya akan terus tetap dengan pendirian...
Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku; dan mudahkanlah bagiku tugasku; dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, dan kurniakanlah aku ilham dari sisi-Mu agar apa yang ku kongsikan di sini terletak dalam redha-Mu; dan peliharalah penulisan ini, serta si penulisnya, juga pembacanya agar kami sentiasa taat pada perintahMu dan tidak gentar dalam menegakkan agama-Mu.
OKU - Orang Kurang Usaha itu memang hanya menyusahkan!
-sumber : ILuvIslam
yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: mohon maaf lama tak update blog 

June 14, 2011

ARTIS YOUTUBE

assalamualaikum kepada braders dan sistah sekalian. Youtube? apa ada kes? haa kalau korang perasan tujuh perkataan ini sering kali kita buka . sebab dalam inilah munculnya klip - klip video yang terkini ,panas, semua ada. dalam baik - baik aplikasi ini ada juga buruknya, contohnya penyebaran fitnah. 

jadi bukan itu yang aku nak tujukan untuk entry kali ini.entry kali ini ialah  artis youtube. jarang sekali atau ada antara kita yang langsung tak tahu sesetengah individu - individu ataupun kumpulan yang popular asalnya dari laman youtube. dorang ini jadi popular sebab bakat dan kreativiti masing - masing yang ditunjukkan melalui klip video masing - masing. sekarang moh kite terjah individu - individu yang digelar artis youtube.

 artis pertama yang aku nak tunjukkan tak lain tak bukan cikgu shida aka CSDP.siapa sangka seorang guru telah meraih populariti  meningkat secara mendadak hanya kerana bakat dan keberanian yang dimiliki.

 bakat dia yang diketengahkan oleh beliau sendiri ialah miming. pada asalnya CSDP ni saja suka - suka je buat video miming sekadar melepaskan penat bekerja.tapi lama kelamaan apabila banyak video yang dimuat masukkan dalam youtube makin ramai pula yang meminati video beliau.





klik gambar untuk melihat video beliau

tapi sayang kerana video tersebut pelbagai reaksi daripada penonton. ada positive dan negative, kepada korang semua amalkan camtu juga erk, ambil yang positive dan hindarkan yang negative. dan yang terbaru, kerana populariti beliau, banyak pihak cuba tampilkan cikgu shida ke umum termasuklah yang terbaru CSDP terlibat dalam pembikinan drama beliau sendiri yang dengar ceritanya akan ditayangkan pada aidilfitri nanti. so nanti sama -sama kita tengok reaksi daripada orang ramai tentang drama atau filem tentang CSDP ni yer!

individu yang seterusnya adalah anwar hadi dan matluthfi. kedua - dua individu ini mempunyai persamaan iaitu merakam video dorang tersendiri sambil acting dengan gaya pose masing - masing. perbezaan kedua - dua inividu ini, matluthfi lebih kepada video lakonan dan dalam bahasa melayu manakala anwar hadi lebih kepada gaya percakapan dan dalam versi bahasa inggeris.dorang pun tak lari daripada kutukan gara - gara ketidakpuasan sesetengah individu melihat kejayaan mereka menghasilkan video - video sedemikian rupa.


klik gambar untuk melihat video beliau 


klik gambar untuk melihat video beliau

kedua - duanya orang kedah narh.. haa sapa kata orang utagha tak ada bakat ? ni kami bawa mai dua ikon remaja la ni. tak gentar dek kutukan dan cacian. sapa ada kesah noh? janji ada bakat, semua boleh pi. 

sekarang kita terjah artis youtube luar negara pula. sebenarnya banyak bakat - bakat diluar sana cuma yang aku terjah ini, tengah menjadi pilihan kaki - kaki penonton youtube. 


kali ini adalah duo beradik tapiheru daripada indonesia iaitu gamaliel dan audrey.sekarang ni dorang dah jadi penyanyi kat indonesia dan dah keluarkan single masing - masing.1st time aku tengok terus kagum dengan kelunakan suara masing - masing.  


klik gambar untuk melihat video beliau

 asalnya dorang ini memuat masuk video dorang dalam youtube juga  dan telah menarik minat banyak pihak terutama syarikat rakaman muzik untuk mengikat kontrak sebagai artis rakaman dorang.tak dinafikan vokal kedua - dua beradik ini memang mantap dan layak digelar penyanyi. umur dorang pun masih muda dan macam CSDP daripada suka - suka terus jadi minat.

dan sekarang artis youtube yang terakhir ialah julia sheer.julia sheer asal daripada australia. julia ini pun macam adik beradik tapiheru juga iaitu menjadikan video nyanyian beliau untuk tontonan orang ramai. beliau merakam kembali lagu - lagu popular masa kini dalam versi nyanyian beliau bersama - sama beberapa orang rakan yang lain.




antara video lagu julia sheer yang mendapat tempat dikalangan geng kipas susah mati youtube ialah grenade , misery, when i look at you dan banyak lagi. jumlah orang yang menonton video beliau dalam youtube dianggarkan seramai  2,614,994 penonton. jadi memang tidak ada peliknya kalau jumlah seramai itu menonton video beliau. orang kalau dah ada bakat semua boleh buat kan? cuma usaha yang membezakannya.

jadi lengkaplah sudah entry aku kali ini. kesimpulan yang boleh dibuat ialah individu - individu diatas tidak akan berjaya jika tidak ada keyakinan dalam diri.ingat tidak ada benda yang mustahil di dunia ini jika kita berusaha dapatkannya. jadi adakah korang artis youtube seterusnya? 

yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: rasa macam psychosis pula entry aku kali ini  

June 12, 2011

NANAH YANG KELUAR DARI KEMALUAN ITU

Artikel ini diambil dalam laman sosial facebook.sekadar perkongsian untuk renungan kita bersama.


Saya berjumpa fenomena menakutkan hari itu. Takkan saya lupakan selama-lamanya. Ia amat menakutkan dan membuatkan saya trauma beberapa ketika. Terngiang-ngiang ungkapan hamba yang menyesali ...dosa, “Alangkah, lebih baik sekiranya aku menjadi tanah.”

Seorang lelaki berwajah buruk berkulit hitam merangkak-rangkak dengan penuh seksa di lembah kotor itu. Bau hanyir menusuk ke hidung, dengan segera saya menutup hidung. Namun bau itu makin kuat. Lelaki buruk berwajah hitam legam, hingus meleleh di hidung meskipun sudah disapu berkali-kali, dan yang malangnya, ia telanjang bulat tanpa sebarang pakaian.

Ah, ia amat menjelekkan. Bukan hanya dia bertelanjang, bahkan lelaki yang lain, perempuan, mak nyah, pondan dan tomboi, semua bertelanjang dan sangat menjelekkan. Yang perempuan, air nanah meleleh keluar daripada kemaluan mereka. Yang lelaki, air kencing mereka berdarah dan berketul-ketul. Mereka membuang air kecil dengan penuh seksa dan meraung kepedihan.

Lelaki yang merangkak-rangkak itu dihidangkan makanan. Saya mengintai dari kejauhan. Aduh, hidangannya adalah najis lembu yang masih cair dan dihurungi lalat. Najis hitam itu bercampur dengan air kencing lembu yang kuning-kekuningan. Saya muntah dibuatnya. Lelaki itu mengambil najis lalu disuap ke mulutnya dengan lahap. Ia muntah, namun dimakan terus tanpa henti.



Seksanya, hanyirnya. Tiba-tiba suasana menjadi pegun. Terdengar suara yang penuh garau dan menakutkan,

** “Wahai manusia terkutuk, tahukah kamu neraka Hawiyah? Itulah neraka yang apinya menjulang-julang.”

Saya terpandang sepasang lelaki dengan perempuan. Si perempuan itu mengumpulkan nanah yang keluar daripada kemaluannya lalu diberikan kepada lelaki. Ia minum dengan rakus, kemudian muntah keluar. Yek, jelek sekali. Kemudian si lelaki bangun berdiri dan kencing sedangkan perempuan itu menadah mulutnya. Wek, saya muntah di situ juga.

**“Wahai penzina yang berbangga dengan kemaluannya di dunia, rasakan kamu air nanah dan najis pasangan kamu. Apa yang kamu banggakan di dunia adalah kehinaan di akhirat.”

Sekumpulan manusia bertelanjang berhidung babi dihidangkan dua jenis makanan. Makakan yang baik dan makanan yang jelek. Namun mereka seolah-olah tidak nampak makanan yang baik itu. Mereka menerkam ke arah makanan jelek, yang dihurungi cacing dan lalat. Baunya seperti bau najis ayam. Ia busuk sekali. Mereka makan dengan lahap kemudian bergaduh sesama mereka.

**“Wahai pemakan riba, kamu mengetahui bahawa riba merupakan kemurkaan di sisi Allah. Allah telah menyediakan ruang mencari rezeki yang baik untuk kamu namun kamu memilih riba.”

Saya ketakutan. Ya Allah, di alam manakah aku ini sebenarnya. Seketika, saya melihat kejauhan. Seorang yang kelihatan soleh. Wajahnya tampak kuat beribadat. Ia diperintahkan ke sebuah taman yang indah. Namun, baru sahaja ia melangkah, kakinya dipegang erat oleh seseorang.

** “Ya Allah, janganlah Kamu masukkan ia ke dalam taman keindahan itu. Ia seorang berilmu, namun ia tidak menyampaikannya kepada kami. Ia seorang naqib, namun ia tidak pernah berusrah dengan kami. Ia seorang pemimpin, namun ia tidak pernah membimbing kami. Ia seorang kuat ibadah, namun tidak pernah menunjuki kami. Masukkan ia ke neraka Ya Allah.”

Saya terus menangis. Seorang naqib? Ya, saya seorang naqib. Apakah seorang naqib seperti saya, yang tidak melakukan usrah akan dicampakkan ke dalam lembah orang telanjang itu? Saya menggeletar ketakutan.

Saya melihat sekumpulan wanita. Mereka sedang mengerumuni satu hidangan. Saya mengintai jauh-jauh. Alangkah, mereka sedang meratah daging mayat manusia. Mereka melapah daging manusia itu hidup-hidup. Siapakah mereka itu Wahai Tuhan?

Saya tambah menggigil apabila melihat salah seorang daripada mereka. Itu adalah saudara saya. Ia seorang yang berbai’ah dengan perjuangan Islam dan mencintai perjuangan. Mengapa ia turut berada dalam kelompok terkutuk itu.

** “Itulah kumpulan wanita yang suka mengumpat dan menyebarkan fitnah.Mereka memperjuangkan Islam. Namun dalam masa yang sama,mereka suka sekali menaburkan fitnah dan mengumpat.”

Satu suara menjelaskan kepada saya.

Ya Allah, saya mengerti. Ini kisah benar. Saya mendengar dari rakan saya sendiri. Apabila seorang muslimah berkenan dengan seorang muslimin, dan muslimah itu meminta bantuan daripada rakannya menjadi orang tengah. Malangnya, orang tengah itu bukannya menjalin ikatan bahkan menaburkan fitnah.

Ya Allah, saya berharap cerita ini bukannya mengumpat dan menaburkan fitnah, bukan juga menyebarkan keburukan orang lain.

Seorang ahli pejuang Islam, keluar berdua-duaan dengan muslimah yang turut pejuang Islam. Berpegangan tangan. Menunggang motosikal bersama-sama. Nah, kepada mereka kita ingatkan, Peluklah pasangan kamu itu di atas motor seerat-eratnya, namun harus kamu ingat, yang kamu peluk itulah yang akan menghirup nanah yang keluar dari kemaluan kamu.

**Na’uzubillah, Ajirna minannar.

**Saya keanehan. Mengapa seorang lelaki boleh mempercayai seorang perempuan yang sanggup menyerahkan tangan untuk dipegang, kulit untuk dibelai menjadi isterinya? Bolehkah perempuan itu dipercayai untuk menjadi ibu kepada anaknya?

** “Darah haid,” saya berpaling ke belakang. Seorang tua bertongkat merapati saya. " Darah haid, apa maksud atuk"

Orang tua itu menunjukkan saya ke satu arah. Terbeliak mata saya melihatnya. Sekumpulan lelaki dihidangkan air berupa darah haid yang baru sahaja keluar daripada seorang perempuan.

“Darah haid itu adalah untuk orang yang memuja perempuan sehingga LALAI DARIPADA MENGINGATI ALLAH,”

yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: jangan pendamkan perasaan taubat "sementara".tanamkan azam yang kuat untuk kembali ke pangkal jalan


June 08, 2011

:: ONE STEP ENGLISH CAMP ::

As - salam kepada braders dan sistah sekalian. entry kali ini aku nak tunjukkan korang semua gambar - gambar english camp tempoh hari ini. minta maaf sebab baru hari ini aku tunjukkan,program ini pun berjalan pada minggu lepas. aku lewat update pasal aktiviti ini disebabkan line internet area rumah aku tersangatlah lembab dan nazak tahap dewa. untuk pengetahuan korang kem ini sebenarnya diadakan untuk adik - adik yang berumur 7 hingga 12 tahun. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walaupun terdapat banyak pihak dan rintangan yang perlu kami tempuhi sepanjang menjalankan program ini. sambutan pun agak mengalakkan. program yang kiteorang jalankan ini memberi 1001 pengalaman dan ilmu yang berharga . memandangkan kiteorang ambil kos perguruan, benda - benda ini amat penting untuk rujukan masa hadapan . jadi  dikesempatan ini aku nak ucapkan tahniah dan ribuan terima kasih serta  tujukan entry ini untuk penasihat program , Madam Salinah , project manager, Anis Hussin, serta ahli - ahli One Step. jadi jom kita terjah gambar - gambar disebalik program ini berlangsung.











 jadi setakat itu je la gambor- gambor yang dapat aku tunjukkan..nak tengok lagi gambor - gambor aktiviti ni sila terjah ke page blog K.H.A.Z yer.kalau berminat nak panggil kiteorang untuk anjurkan kem ini, bagitau je okay! .sekian saja entry aku kali ini.tunggu entry seterusnya...chow bebeh!!


yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: kepada sesiapa yang ada letak link untuk bloglist insyallah dalam masa terdekat aku akan letakkan link korang 

June 06, 2011

::TAWARAN MENGIKUTI KURSUS ::

As -salam kepada readers yang masih lagi menatap blog usang aku nih, dikesempatan ini aku nak promote kat korang semua pasal tawaran mengikuti kursus di KLIA. kira macam job application la.tapi yang ini kena pergi kursus dulu. hari tu aku ada join juga benda - benda ini.kira tak rugilah korang join  sebab banyak benda yang berfaedah boleh korang dapat. so kat sini aku sertakan butiran - butiran tentang tawaran ini.



Tawaran Mengikut Kursus:
-Kerani/Penyelia tempahan tiket dan tiket penerbangan
-Kerani/Penyelaras/Penyelia operasi pelancongan dalam negeri
-Kursus Asas Persediaan Intensif Pramugara/Pramugari
-Kursus Asas Bahasa Inggeris

Yuran Pendaftaran RM650
1 Bulan Kelas,3 Bulan Praktikal
Yuran Asrama RM150 (semasa kelas),
Tempat Penginapan Disediakan Semasa Praktikal

jadi tunggu apa lagi? buat korang yang lepasan SPM yang masih lagi menunggu mana - mana tawaran. korang semua digalakkan untuk turut serta dengan segera.kalau berminat boleh IM aku ataupun member aku;

Muhammad Nur Azran Nordin

sekian saja entry aku kali ini. buat korang yang masih bersekolah isikan masa lapang cuti  ini dengan benda yang berfaedah,merci.,As-Salam.chow bebeh!!

yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: mulakan sekarang perangkaan masa depan korang :D

:: JOM TUKAR SAMA SUKA LINK BLOG ::

As - Salam kepada semua bloggers dan readers yang dihormati sekalian. intro untuk hari ini aku mulakan  dengan ucapan maaf aku kepada korang semua sebab tak dapat nak update blog.maklumlah ingatkan bila balik kampung dapat la memenuhi nafsu duduk depan laptop taip entry baru sekali line broadband macam minta kena hempuk daa.ni pun aku update dekat restoran makanan segera. ok lupakan pasal tu sekarang aku nak gitau pasal segmen anjuran abang ben ashaari.dah lama benor tak join segmen beliau. so segmen kali ini lebih kurang macam exchange link tapi melalui segmen. macam yang korang boleh lihat tajuknya seperti di atas. jom kita review cara- cara nak join segmen ini.




Caranya mudah saja.. Setiap blog yang ingin join ni , perlu ada satu BLOG LIST yang baru ( bagi pengguna blogspot , sila add widget > blog list ) ...atau boleh je guna bloglist yang lama .. terpulang ..
Kemudian ,sila  pilih blog dari SENARAI BLOG yang akan dinaikkan nanti .. Dan tinggalkan komen di blog mereka dengan mengatakan bahawa SAYA BERMINAT MENUKAR LINK BERSAMA ANDA ...
Jika ada respon nanti dari blogger tersebut , maka masukkanlah link blog tersebut ke dalam blog list di blog anda .. Mudah kan ? Kira tukar suka sama suka laa..
Ini adalah salah satu cara untuk meningkatkan trafik anda secara tidak langsung .. Ok ? Amacam ? Setuju ? tiada paksaan tau !! Haaa...

haaa bak kata abang ben kita.senang kan??? jadi kalau tak paham atau sebarang pertanyaan sila terjah blog beliau yer. yang ini benda yang korang kena buat untuk segmen ini.

  1. Letak header Ben Ashaari Blog ...
  2. Tajuk : JOM TUKAR SUKA SAMA SUKA LINK BLOG dan linkkan ke blog ini ..
  3. Tinggalkan url entri korang di ruangan komen entri ini .

jadi setakat itu sahaja entry aku kali ini. panjang kan? jadi tunggu entry aku yang seterusnya. aku dah join segmen ini. korang bila pula? sekian saja,merci!As-Salam.chow bebeh...


yang memberontak dengan ekzos :: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum :: jangan segan-segan join  segmen ini.ade orang nak tukar dengan aku tak? ahaks....