KAU INGAT MALAYSIA NI NEGARA KAU ?

Assalamualaikum kepada braders, sistah , fans rajnikung dan yang sewaktu dengannya. maap ler , aku dah lama tak hentak dan bakar lemak di jari untuk taip entry. well macam biasa kalau aku tak campak broadband di dinding, laptop yang menjadi mangsa,  semua ni sebab semuanya jadi lembab. tau lah aku ohsem tapi pelissh sayang jangan la you all buat hal yer. nanti i buang u dalam tong sampah baru tau. ok mengarut dah.....

ekceli kan tadi aku tweet pasal idea nak taip entry so sorang sistah bagi aku idea nih



bagi aku tajuk ini sesuai benor dihuraikan. eherherherher tengok sampai sistah ni confused dia duduk negara apa. tapi jangan salah faham yer tak de isu politik di sini. ini MALAYSIA.bila kita cerakinkan jadi MALAY - SIA. MALAY mestilah refer kepada negara majoriti melayu. dan SIA rujuk kepada malaysia yang duduk dalam ASIA. tapi kan yang aku bertambah hairan bin pelik , pergilah pelusuk negeri mana pun  , compom mesti ade pendatang dari negara luar . kalau setakat nak melancong , Alhamdulillah sebab sokong industri pelancongan negara kami , tapi kalau duduk meroyan lama - lama kat sini wat the fish ! kau ingat ni negara kau sesuka hati menginap sana - sini dah tu tanpa izin pulak tu . 

walaweh pandai buat peace rupanya eherherher

 yang aku anti sangat puak ni , puak SINETRON , puak  -DESH dengan puak yang suka MENYAMAR. aku bukannya racist tapi aku sendiri dah rasa tak selamat bila ada nya puak - puak ni di sekeliling,. bukak je paper mesti ada cerita negatif pasal mereka nih. agak - agak la kalau negara nak tingkatkan ekonomi  pun. rakyat Malaysia sendiri pun ramai yang menganggur. risau je kalau tengok anak - anak melayu jadi mangsa mereka ni. pastu yang ni pun satu hal , pernah aku keluar jalan - jalan dan terasa ohsemnya dengan minyak wangi dunhill mewarnai tubuhku. pastu bila lalu jer sebelah puak DESH ni tak semena - mena bau ni tetiba ghaib dan digantikan dengan bau yang aku susah untuk takrifkan.. arghh bau apakah itu ....



pastu yang macam sistah tu rasa , aku pun rasa juga, raya cina baru - baru ni semua ambil peluang bercuti , aku pun tak terlepas. masa nak balik ke kl tu , aku naik LRT. bila sampai dekat Masjid Jamek, tetiba aku terpandang himpunan manusia yang aku agak bukan warganegara, duduk berkumpul ramai - ramai. aku bertanya balik , ada perhimpunan bersih lagi ke ? pelik kaum cina yang beraya tapi puak ni pun beraya,  hambik kau! sekali berkumpul dah macam lalat hurung makanan. serius aku rasa dah macam duduk negara asing pula. kepada pendatang asing yang tegar , pulanglah ke tempat asal usulmu, anak bini mu merindui kehadiranmu.takperlulah kekanda atau adinda berada di negara kami sesungguhnya di negaramu lebih bagus dari sini....

yang merindui , 

 saudara jauhmu , rajnikung...

suka entry ini? Like DISINI juga !!

p/s : ada gegurl ni cakap, dia suka dengan mat -DESH sebab ada banyak bulu dada.katenyer nampak seksi,. errrr buat gegurl diluar sana betul ker korang suka  mamat yang berbulu di dada -_-"

5 comments:

Eye Zaty said...

. gegurl mne yg minat mamat -DESH tuh..?? hahaha. klo stakat ske bulu bnyak baik xyh. bkn bole buat penyapu pn. HAHA. btw nice entry ^-^

aydah ahmad said...

tak suke lelaki ade bulu dada .

:: Khai Artzfar :: said...

@Eye Zatyaii menjejak smpai ke sini yer ,,eherherher

:: Khai Artzfar :: said...

@aydah ahmadhahahaa kate seksi

aydah ahmad said...

mana ade seksi ! eishh ! haha . taksuke laa bie !