PADAN MUKA KAU GEMUK !



Padan muka kau gemuk ! tu lah kau sape suruh makan banyak lagi ! hahahaha............... gemuk ! gemuk ! gemuk !
-
-
-
-
-
-
-


haha...sorry kalau ada yang terasa tu, tapi aku nak tanya korang something . kalau korang di tempat orang yang kena ejek tu , apa perasaan korang? marah dan malu sebab mempunyai fizikal yang kurang menarik? atau suka sebab jadi bahan orang ramai? aku target mereka yang berada di tempat itu mesti akan jadi marah dan malu kerana jadi bahan . 

mereka yang ni tak gemuk dan tak kurus tapi comel, ye dak? 

bagi aku orang yang suka mempersendakan mereka - mereka yang istimewa ini adalah kurang matang dan agak cetek pemikiran . sebab apa? sebab mereka tak tahu yang orang gemuk ini juga  adalah ciptaan-Nya  dan macam omputih kate 
" nobody was perfect" . korang ingat bila korang kate kat dorang gemuk , dorang tak terasa? I.N.S.U.L.T.I.N.G  ok! memang mereka senyum , tapi senyum kerana malu. 

antara mereka yang prihatin bila aku persoalkan isu gemuk di twitter

mereka yang gemuk ini istimewa tahu sebab kebanyakan orang gemuk ini mempunyai vokal yang baik, seorang yang lucu dan mempunyai semangat setiakawan yang tinggi . jadi cukup la mempersendakan orang, diri sendiri pun tak perfect. kadang - kadang aku kesian bila tengok orang - orang gemuk ini melakukan kerja seharian .

pendapat mengenai rakan mereka yang gemuk

sebab ada perkara yang membuatkan mereka terbatas untuk bergerak. orang yang melihat pula , usha pelik jer macam ada hutang. manalah tau kot - kot dia gemuk sebab baka atapun dari kecil lagi. jangan senang - senang melabel orang yer. setengah orang dia gemuk sebab dia bahagia, jadi jangan korang nak tambah  menyedihkan keadaan pula hahahahaha....


yang benar, 
OrangYangTurutMerasaDirinyaGemuk

p / s : mereka yang ada pengalaman dengan orang gemuk , silalah buat entry dan  share sini. boleh aku publish kat page :)

suka entry ini? like juga DISINI.

18 comments:

Errah said...

saya seorang yang memang gemuk..but bersyukur kwn2 tak pernah nak menyindir or ejek..cuma diri sendiri yg rse mcm2..i slalu akan rsa rndh diri,but bila kwn ckp..alah org gemuk rmai je yg blh kurus..pas2 ada lg kwn yg suka sy mcm ni je..dia ckp nt lau kurus mesti dah xcomel..hehe..ntah la,tp sape xnak kurus kan..just take time lah..

:: Khai Artzfar :: said...

@Errahhi errah!! haha jgn cmtu..ptutnyer berbangga tau.. ade kudrat kuat..jgn selalu down... take it as challenge.. selalunyer orang gemuk ni comel2 .. :)

Cik Suriz said...

gemuk itu comel. tapi make sure sihat. !!!

Eyda Syahida said...

sayang! #eh

tetiba ngigau panggil kau sayang kan.

aku dulu pernah jadi bulat. tapi sekarng bulat balik -.-

http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2011/03/lagenda-budak-bulat.html

Original CikTeddy said...

x penah gemok,jd kurang memahami prasaan dieorng..hehe kalo mkn bnyk pon,pipi je tembam skit =)

CekbOlat-bOlat said...

gua sentap.. gua gemok.. haha..
kbai

Muna rahimah said...

http://www.storymuna.com/2012/01/kau-gemuk-aku-tak-nak-kawan-kau.html

abangg pacakk . kite dah buat entri dahh :)

Ik Hanif said...

gua slim..
*tak ngaku gemok

:: Khai Artzfar :: said...

@Cik Surizyup betul2.jangan sampai obesiti

:: Khai Artzfar :: said...

@Eyda Syahidaoowh ko dulu bebulat erK. hahaa

:: Khai Artzfar :: said...

@Original CikTeddytu sebab baka kot.. tp comel pe

:: Khai Artzfar :: said...

@CekbOlat-bOlathahaha... gemuk ke? x nmpak berisi pun

:: Khai Artzfar :: said...

@Muna rahimahphewitt adik comel buat gak la..trimas adik...

:: Khai Artzfar :: said...

@Ik Hanif -__-" kau ni yer2 jer

nabila azmi said...

follow here...menarik entry ni.

:: Khai Artzfar :: said...

@nabila azmihahaa trimas :)

fakhri khairi said...

like

Anonymous said...

aq punye boyfren sangat chubby la..tp aq suke dye sebab terlalu baik dengan aq..layan aq so sweet..family aq??hurmm lagi larr sweetnyerr..dye sayang aq..dye juga akan sayang sape2 jew yang bersangkutan dengan aq.(kawan-kawan,adik beradik,mak cik2 aq pon)..mula-mula malu juga la nk kenalkan pada kwn2.tp dye pandai menyesuaikan diri dengan keaadaan..so jadi xkekok suda...aq terfikir juga dalam ramai2 laki yang cube pikat aq(heheheheh) yang chubby tu jugak aq berkenan..keluarga kami sentiasa support kami dari belakng...thanks God