EDWARD MARTIN JESUS HIDUP ATAU MATI ?

Assalamualaikum, 

dalam pesbuk sejak kebelakangan ni kecoh dengan cerita abe kapten yang kononnya dah murtad pastu meroyan nak bunuh diri gara - gara frust dengan awek beliau. 


aku follow juga perkembangan Edward Martin Jesus atau Syahir ni. dalam status pesbuk beliau tertulis banyak kali yang mengugut nak bunuh diri, tapi lepas daripada tu ada update lagi -,-. yang tak tahannya siap bagi alamat awek  lagi. nak suruh buat apa? melodi pergi terjah? 



adess betul - betul dramatik ler. time search nama beliau ni tertera pula lagi satu akaun Edward Martin Jesus Jr. perghh ini akaun dia yang ni 2nd akaun atau fake? 



tapi mengikut asalnya ,sebelum ni beliau masih lagi Islam sebab dalam blog , serta Myspace masih lagi nama islam dan entry beliau pun berlandaskan agama, 


*sumber rilekslah.com

punca sebenar kenapa dia murtad masih tidak ketahui lagi. tapi punca utama yang kononnya nak bunuh diri sebab si Atiqah, awek beliau.tapi cuma satu jer kalau betul dia masih hidup dan status dalam pesbuk tu hanya untuk tarik perhatian orang , sama  - sama kita doakan agar beliau kembali ke pangkal jalan. bertaubat sebelum terlambat.



kesian kena troll . haha 


 entah keluarga dia tau ke tak pasal dia ni. sayang la weyh muka hensem siap berpangkat lagi tapi kalau agama kau dah buat tunggang langgang terus tak ohsem weyh terus jadi nonsense tahu. kita doakan dia yer kawan - kawan supaya jumpa 'jalan balik' 

p/s : jangan sia - siakan usia muda dengan perkara bodoh 

2 comments:

sis92 said...

sis pun tau pasal ni dh lama gak..lepastu dh senyap dah ..semoga dia kembali ke pangkal jalan :)

Joel Leslie said...

memang pelik melampau benda ni. tp firasatku mengatakan bahawa edward ini kena hack pakar IT n benci edward ni pastu hack. dan firasat aku selalu betul. chewahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. sama2 kita tnggu perkembangan seterusnya!