SIMPTOM BBNU

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat braders dan sistah yang tengah godek baca blog nih.

nebes betei nak update entry ni,kang mau bila aku jumpa geng BBNU kena rembat jauh - jauh. ekceli korang tau tak maksud BBNU yang aku sebut nih ? BBNU pada korang mungkin boleh jadi pelbagai maksud tetapi yang selalu orang maksudkan bila sebut BBNU nih , Budak Baru Nak Up. hehehe

 *sekadar hiasan*

Budak Baru Nak Up atau budak baru nak kenal dunia nih banyak simptom dia. orang cakap , selalu bertapak dekat tempat yang hotsetaf macam pavilion. orang la cakap bukan aku, jadi sila rembat orang tu pelis kehkehkeh. 

Simptom :-
  • Selalu lepak tepi jalan shopping complex yang jadi tumpuan. 
  • Kalau berjalan mesti dalam kumpulan yang kecil dan pakaian pelik dari orang
  • pastu kalau yang berkaple tu , buat - buat suwit macam jalan tu apak dorang yang punya 
  • yang ada dslr tu wajib bawa keluar , kalau boleh nak bagi satu dunia nampak, sengaja tak nak bubuh dalam beg 
  • masuk shopping complex pakai cermin mata hitam atau cermin mata besar gedabak

jadi korang ada ke simptom kat atas ? haha tu antara yang aku ingat le. buat BBNU yang tahap dewa nih , kalau boleh dari pagi sampai malam dia nak lepak tepi - tepi jalan tu. layak dah sebenarnya dorang digelar penunggu jalanan. aku lagi menyampah kalau budak - budak ni berjalan pegang - pegang tangan , pastu peluk sana peluk sini. sakit mata tahap dewa tahu. tapi ingat tak semestinya semua yang di atas BBNU. kalau nak info lagi korang pergi #BBNU dekat twitter.hehe sekadar pandangan sahaja meyh. kalau jumpa aku pelis jangan hentam okeh. kehkehkeh 

p/s : kalau dah nama budak sekolah tu buat cara budak sekolah jangan nak up macam dah besar. LOL 

Wow! Awal Ashaari berlawan dengan Scha Al-Yahya !

4 comments:

Masmira Masri said...

menyampah tgk bbnu ni kat Times Square kecik2 da berkapel hadoii dgn spek besarnyer...alamak rs nk sepak jer

si robot comel said...

gua kalau nampak bebudak macam tu, gua geli hati tgk gelagat dorang,hehe

Khai Artzfar said...

@Masmira Masrihaha itula pasal..rosakkan pemandangan je

Khai Artzfar said...

@si robot comelgua pula sakit hati hewhewhew