• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

March 22, 2012

HITAM DAN PUTIH

Assalamualaikum ....




maaf sebab lama tak update entry , tanggungjawab yang banyak menyebabkan aku tak berkesempatan taip entry. kenapa tajuk kali ini hitam dan putih? better baca sampai habis yer : D

pada cuti pertengahan semester baru - baru ni aku berkesempatan ke rumah pakcik aku di Tapah . di sana beliau ada menceritakan mengenai sebuah keluarga kecil yang terdiri daripada suami isteri dan anak mereka yang masih kecil berusia dalam lingkungan 8 bulan. menurut pakcik aku  , dia terjumpa  keluarga ini ketika mereka bertanyakan rumah tumpangan yang terdapat di kawasan situ, disebabkan tiada perkhidmatan rumah tumpangan ,pakcik aku mempelawa mereka untuk tumpang di rumah beliau. 

pada malam tersebut , bermulalah kejadian tidak diingini , apabila si isteri memuntahkan darah. lantas mereka membawa si isteri tersebut ke hospital Ipoh. disana , doktor mengesahkan si isteri mempunyai sejarah penyakit dimana , si isteri menghidapi 3 jenis kanser di tahap 4 iaitu kanser rahim , kanser tulang dan kanser pankreas. peluang untuk hidup berkemungkinan hanya tinggal 3 bulan .  keadaan yang memilukan ini ditambah pula dengan faktor kewangan keluarga ini dimana si suami dibuang kerja akibat kerap kali minta cuti untuk menjaga si isteri  kadang - kala  susu yang sepatutnya diminum oleh si anak terpaksa diganti dengan air kosong dan gula . 

kebetulan aku memegang jawatan sebagai wakil pelajar di kolej , tergerak hati aku untuk menolong keluarga ini dengan mengutip dana di kolej. untuk sumbangan dana , adalah penting , untuk mengetahui latar belakang butiran mangsa. jadi aku terus bergerak ke HUKM untuk mendapatkan data tersebut , kerana menurut pakcik aku , keluarga ini telah berada di HUKM untuk mendapatkan rawatan lanjut. sampai saja di sana , aku terus memberi butiran mangsa kepada kakitangan hospital untuk aku ketahui dimana mereka berada. 



tetapi keinginan untuk berjumpa dengan mereka gagal , kerana aku diberitahu , bahawa kemungkinan besar mereka telah keluar daripada wad atau tidak mendaftar ke wad . tambahan pula mereka tidak telefon bimbit untuk memudahkan  sesiapa hubungi. walaupun tidak kesempatan untuk berjumpa , insyallah mudahan dengan doa akan sampai kepada mereka .  untuk pengetahuan korang semua , si suami bernama Halmy Hasani manakala si isteri yang menghidapi kanser bernama Rosmawati bt Mohammad Nafi. kepada korang yang bermurah hati untuk menghulurkan bantuan , bolehlah membuat sumbangan dengan menderma seikhlas mungkin ke no akaun beliau
( BANK ISLAM  Rosmawati bt Mohammad Nafi: 04015020562088 ) . Semoga dengan sumbangan ini dapat membantu mereka sekeluarga. 

p / s : Doa can Heal Anything. mudah  - mudahan mereka sekeluarga dirahmati Allah.Amin.. 

March 14, 2012

March 12, 2012

ANDAI KATA PELAKON INI ADALAH POKEMON

Assalamualaikum dan salam sejahtera braders dan sistah sekalian..

siapa tau pokemon tu aper? put yo hen sap ! ok aku perosak bahasa. -_-" abaikan di situ. kalau nak tau pokemon ni cerita animasi yang pernah ditayangkan di ntv7 dulu. zaman aku makan hingus rasanya dah ada cerita nih . cerita ni pun agak banyak kontroversinya. jangan saman aku erk bila buat entry nih .. sian kat aku belajor lagi nih... ni entry suka - suki jer.. eherherher

ok dah habis mengarut jom kita tengok selebriti mana yang ada gaya ala - ala pokemon...

 Aretha Franklin / Gloom


 Ronnie / Machoke


 Pauly D / Hitmonchan

 Jorge Garcia (LOST) / Snorlax


Seth Rogen / Slowpoke

hehehehe  camner agak - agak korang nak jadi apa pulak? 

p / s : mood #autopublish

March 10, 2012

LIRIK LAGU WE ARE YOUNG - FUN

young maksudnyer muda.. muda ke korang?  kehkehkeh.... 

WE ARE YOUNG  





Give me a second I,
I need to get my story straight
My friend's are in the bathroom getting higher than the
empire state
My lover she's waiting for me just across the bar
My seat's been taken by some sunglasses asking about a
scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you're trying to forget
But between the drinks and subtle things
Though holes in my apologies
I'm trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I'll carry you home
Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Though I know it I'm not
All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find a way to solve the crime
But our friend isn't back
So let's raise the tab
[From: http://www.elyrics.net/read/f/fun-lyrics/we-are-young-(Ft.-janelle-monae)-lyrics.html ]
'Cause I found someone to carry me homeTonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Come on side
I have no reason to hide
So will someone come and carry me home tonight
The end is never right
Where I can
So will someone come and carry me home
Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
Tonight
We are young
So let's set the world on fire
We can burn brighter than the sun
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I'll carry you home tonight

p / s : #autopublish mood 

March 07, 2012

March 04, 2012

HACKERS VS HATERS

errr.. Assalamualaikum orang kampung sekalian..ada sape - sape rindu gua tak? sape ade pelish tinggalkan no telefon eherherher.

 1st at all Alhamdulillah... gua dah dapat balik blog ni. untuk kenkorang yang tak masih tau lagi , baru - baru ni bini gua ni kena hacked oleh si haters yang tidak ketahui asal usul . sungguh kurang ajar yer disitu. korang nampak tak game  disitu? hacked by haters.



 sah - sah ada yang tidak puas dengan aku tak pun saja nak test pandai. masuk ni dah dua kali nih.  agak  - agakler nak hacked blog orang oitt. ni lah namanya manusia yang sengal lagi  tak berakal dan tak ohsem macam aku. menggunakan kebolehan ke arah yang salah . T_T bawa - bawa bertaubat ler yer. kalau tak puas hati bagitau , boleh kita battle counter - strike sama - sama. 



 ni tidak  , ko hacked blog aku yang dah tak berapa ohsem ni. sadis tahu. dengor - dengor cerita memang musim hackers mengawan , habis semua tempat nak dihacked nyer. isk..isk..isk

p/s :  minggu depan gua mid term exam. terpaksa pantang berblog.. wish me luck :D

March 02, 2012