P/S :mood - promote diri sendiri   kolej :D
assalamualaikum semua orang.. siapa tak jawab dosa.. eherherher


apa macam semua orang? sihatkah ? agak lama aku tak menghentak keyboard menaip entry - entry sengal lagi dermawan . see dah nampak kan sengal ? padahal tak ada kaitan pun -.-". maaf ler kadang - kadang hati ni nak jer taip entry citer wat hepen , tapi i busy ler uolss.. *SilaMuntahSekarang* eh tapi betul ler aku busy tahu tambah - tambah lagi nak final exam nih.

ok dah melalut panjang. aku nak citer kat korang pasal kenangan ataupun benda yang paling tak ohsem pernah aku buat. baru - baru ni dekat kolej aku ada incik walls cornetto bersama - sama rombongan cik kiah astro datang adakan ujibakat untuk satu program realiti tv. aku tak tahu menahu pun program tu sebenarnya lain daripada yang aku dengar. sebab apa yang aku dengar dia boleh tunaikan impian. jadi time tu aku rasa impian nak jumpa angelina jolie ataupun kahwin dengan neelofa akan tercapai walaupun jauh sekali auta nyer. 


sapa like dapat eskem haha -_-" 

jadi bila dah isi borang, benda pertama yang aku nampak kat situ " apakah ciri - ciri wanita idaman ?" aku dah rasa pelik kenapa  nak tunaikan impian pun ada soalan ni macam ni. jadi aku abaikan . sampai la aku kena audition . juri tu suruh aku buat task.  benda yang aku kena time tu ialah nyanyi lagu rock.  dah la time tu kamera betul - betul fokus kat muka aku , sebab dah nama pun audition. 

demi lagak lelaki sejati lagi macho, aku pun nyanyi la. kena time nyanyi tu pula lupa lirik pastu main hentam, demm! kena kritik lepas tu. lepas ni satu malaya tengok. pastu aku bertambah pelik bila dia tanya aku soalan pasal awek nih. lagi satu ,  dia suruh aku cakap kat kamera macam mana nak pujuk awek. demm! sekali lagi malu kat situ. keluar je dari bilik tu , tiba - tiba aku rasa aku kat dunia lain yang hanya ada pokok sebatang , dan rambut berurai ditiup angin.. 


rasa macam looser gila tahu 

tragedi ni bagi aku kenangan yang paling tak ohsem dalam hidup aku. jadi buat korang yang tengok astro nanti , silalah ketawa sepuas hati  yer... bai.. T_T
Assalamualaikum pembuka bicara..

haha amacam jiwang tak? kehkehkeh kalau hari tu buat kipas susah mati dah tengok pasal persamaan artis - artis barat dengan siri kartun pokemon, ape kate kite tengok  pula kali ni persamaan muka retiss aka artis daripada kartun ke realiti. mari kita lihat siapa yang kena kehkehkehkeh..

1. TARZAN  - Travis Fimmel 


2. MULAN - Zhang Zi Yi



3. LITTLE MERMAID ( PRINCE ERIC ) - Tom Welling 



4 . RAPUNZEL - Amanda Seyfied 



5. CINDERELLA - Scarlett Johanson 




p/s : mood auto publish.. kohkohkoh..