• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

May 23, 2012

May 17, 2012

END OF SEMESTER

Assalamualaikum.

guess what ? this is my 1st time typing blog entry in English. goshhh -.-" at last! i should do this long time before,perhaps..hewhewhew. so i guess purpose writing this entry because i wanna tell you guys that I  just finished my 4th semester! wehooo now its time for semester break. well before that, i want to say thank you to all lecturers pulling all efforts  supporting and educate us. to awesome friends for sure this semester is rocking like tango wango right ? before end up my entry , let me show you some 'picta' for this semester. 

my birthday cake. made by butat. i'm not teen anymore T_T

part of green - rock invention day. totally awesome because handle by TESL students

with raimy #TesliansHangOut

another picture of #TesliansHangOut

 Asmaradana dancing practise 


theater performance at dewan bahasa dan pustaka 


babai!

p/s : feeling awkward when write it in english (,_,) 


May 16, 2012

May 13, 2012

EDWARD MARTIN JESUS HIDUP ATAU MATI ?

Assalamualaikum, 


dalam pesbuk sejak kebelakangan ni kecoh dengan cerita abe kapten yang kononnya dah murtad pastu meroyan nak bunuh diri gara - gara frust dengan awek beliau. 


aku follow juga perkembangan Edward Martin Jesus atau Syahir ni. dalam status pesbuk beliau tertulis banyak kali yang mengugut nak bunuh diri, tapi lepas daripada tu ada update lagi -,-. yang tak tahannya siap bagi alamat awek  lagi. nak suruh buat apa? melodi pergi terjah? 



adess betul - betul dramatik ler. time search nama beliau ni tertera pula lagi satu akaun Edward Martin Jesus Jr. perghh ini akaun dia yang ni 2nd akaun atau fake? 



tapi mengikut asalnya ,sebelum ni beliau masih lagi Islam sebab dalam blog , serta Myspace masih lagi nama islam dan entry beliau pun berlandaskan agama, 


*sumber rilekslah.com

punca sebenar kenapa dia murtad masih tidak ketahui lagi. tapi punca utama yang kononnya nak bunuh diri sebab si Atiqah, awek beliau.tapi cuma satu jer kalau betul dia masih hidup dan status dalam pesbuk tu hanya untuk tarik perhatian orang , sama  - sama kita doakan agar beliau kembali ke pangkal jalan. bertaubat sebelum terlambat.



kesian kena troll . haha 


 entah keluarga dia tau ke tak pasal dia ni. sayang la weyh muka hensem siap berpangkat lagi tapi kalau agama kau dah buat tunggang langgang terus tak ohsem weyh terus jadi nonsense tahu. kita doakan dia yer kawan - kawan supaya jumpa 'jalan balik' 

p/s : jangan sia - siakan usia muda dengan perkara bodoh 

May 12, 2012

FOBIA PADA NOMBOR - ARITHMOPHOBIA

Assalamualaikum 


sebelum aku mula cerita dekat korang pasal sindrom fobia ni , aku nak tanya korang , pernah tak korang fobia atau takut pada sesuatu yang agak melampau ? kadang - kadang menjejaskan korang punya rutin. *kenapa aku rasa macam formal sangat aku tulis ni -..-". kalau aku , aku sendiri alami fobia pada nombor atau pada nama saintifiknya dikenali sebagai arithmophobia. 



buat pengetahuan braders dan sistah yang tengah baca blog budak pacak sekarang ni , selalunya simptom arithmophobia ni terjadi sebab  selalu terlalu gugup dan pengalaman lampau yang kadang - kadang masih diingati oleh individu Arithmophobia. macam pengalaman aku ni , masa darjah 3 aku sendiri ada pengalaman yang menakutkan berhadapan dengan nombor. 



aku ingat lagi time tu , cikgu aku ada bagi kerja rumah matematik. so aku yang kononya pelajar berdedikasi lagi malas ni , balik rumah je terus tanya ayah aku yang time tu tak silap aku tengah jaga adik aku. "Ayah , 1 + 2 + 3 berapa? " pastu ayah jawab " 5 " . situasi ni berulang sampai la siap kerja rumah. time tu aku tak tau pun yang ayah  aku main - main. keesokan harinya , cikgu panggil nama aku dekat depan . 



" duduk sini ! , cuba awak kira 1 + 2 + 3 berapa ? " aku pula time tu tak tau kenapa sengal sangat terus jawab 
" 5, cikgu ". cikgu aku tak puas hati terus tanya soalan yang sama beberapa kali sampai la jari aku yang tengah mengira ni kena kepak! time tu apa lagi jadi sembilu kasih ler. 



lepas je daripada kes tu , keputusan peperiksaan  aku dalam subjek matematik semua terjejas baik UPSR , PMR mahupun SPM. addmath jangan cakap ler aku dapat berapa hewhewhew. kesan dia lagi teruk bila masuk IPT, aku susah nak hafal teori yang berkaitan nombor dan yang paling sengal no henpon aku yang dekat setahun aku pakai langsung aku tak hafal. even time aku conduct orentasi , selalu pula terkena jaga modul yang involves kira - kira. nebes dia jangan cakap ler. 

so ni pengalaman aku fobia dengan nombor . korang pula mesti ada fobia atau takut pada sesuatu ye dak? meh ler share hewhewhew

p /s : semua ni terjadi gara - gara waktu kanak - kanak ribena dulu malas sangat. sekarang amik tak pasal jadi musuh dengan nombor

May 11, 2012

LIRIK LAGU ANOTHER WORLD - ONE DIRECTION

 ANOTHER WORLD 


Liam 
It's not me, it's not you, there's a reason 
I'm just trying read the signals I'm receivin 
It's like stone on fire, can you feel it 
I don't know about you girl but I believe it 

Niall 
Words will be just words... 
Till you bring them to life 

Harry 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 
I'll build you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 

Zayn 
Everyday, in every way... ooooh 

Harry 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 

Zayn 
One for me, one for you 
Watch 'chu doing? 
Girl, the music sounds so good 
When you're moving 
Let me take you higher 
Let me prove it 'cause hey hey pretty girl 
I believe it 

Niall 
Words will be just words... 
Till you bring them to life 
[ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/o/one+direction/another+world_20988659.html ] 
Harry 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 
I'll build you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 

Zayn 
Everyday, in every way... ooooh 

Harry 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 
Take you to another world 
You know I'll take you to another world 

Louis 
Baby let me find out your secret 
Let me in, just let me show you that I keep it 
Close to my heart jump in the deep end 
Just let me in and let me show you what I'm meaning' 

Harry 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 
I'll build you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 

Zayn and Harry 
Everyday, in every way... ooooh 
I'll lift you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 
Take you to another world, Oh yeah 
You know I'll take you to another world 

Liam 
I'll build you up, I'll never stop 
You know I'll take you to another world 

Zayn 
I'll lift you up, I'll never stop

P/ S : #AUTOPUBLISHMOOD

May 09, 2012

May 08, 2012

SEMAKAN KEPUTUSAN UPU

Assalamualaikum , kepada adik - adik lepasan SPM 2011 , boleh semak keputusan UPU di laman tetapan berikut. buat yang berjaya tahniah , semoga berjaya di IPT pilihan masing - masing , buat yang tidak berjaya  , jangan bersedih kerana masih ada lagi rayuan ke IPT yang bakal dibuka tidak lama lagi. 



untuk semakan melalui SMS : Taip UPU RESULT [NO KP] hantar ke 15888

untuk semakan melalui laman UPU boleh klik DISINI 

p/ s : masuklah IPT se'gah' mana sekalipun , kalau tak ada jati diri, silap haribulan boleh hanyut dibuai mimpi 

May 01, 2012

SIBUK

assalamualaikum dan selamat hari - hari.

pheww agak lama juga aku tak menaip. maaf ler akademik didahulukan , pencapaian diutamakan eherherherher. kebetulan sekarang aku tengak study week , tenet pun diberi nafas baru .sempena hari buruh ni , jadi apa lagi update ler apa yang boleh ye dak. sekarang masih lagi kecoh dengan Bersih 3.0 , kejadian kanak - kanak hilang , apa yang aku boleh cakap dan pesan, berhati - hati dengan persekitaran sekarang. kawan boleh jadi lawan , lawan boleh jadi kawan. jadi silalah jaga diri masing - masing.

ekceli tu je aku nak tulis. janji ada update.hahaha sibuk giler tahap dewa dah nak habis semester ni, doakan aku berjaya dalam apa pun yang aku ceburi yer kawan - kawan. i lap you all kehkehkehkeh.sebelum tamat entry kali ini , layan gambor dulu. k bai. salam semua! 




p/s : masih dalam mood teater folks gone wrong .