KIDS ALWAYS BE KIDS

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

ok sebenarnya it takes times around 5 minutes untuk fikirkan tajuk entry. dan benda itu selalu sangat jadi. *sigh*

dah lama sebenarnya aku tak tulis pasal entry praktikum sibuk sangat le katakan. pejam - pejam celik dah sebulan aku dekat sini.  and yeah semua benda makin jadi havoc.

Ianya bermula dengan setiap hari rabu kena balik pukul 6 sebab ada kokurikulum, dan untuk ini aku ditugaskan untuk jadi guru penasihat pengakap dan hoki...yeah HOKI ! kes nya aku saja buat muka innocent bila jumpa guru besar dengan harapan dapat la kelab indoor , sekali boleh pulak dia cakap " saya nampak awak boleh lead hoki, this month kita ada tournament, make sure menang" errr ok that one supposed to be an innocent part tapi apakah semua ini ? last time i play hockey when i was in primary school. dah berabad weh ..

and yeah already got 'love letter' kahkahkah 


dikalangan student pulak, makin mengenali sesama sendiri. aicehh ayat minta siku je. mana tak nya , cikgu tak datang, muka kiteorang je yang ganti, tapi standard la kan nama pun guru praktikal. kalau duduk bilik guru jadi mayat hidup pun tak guna juga ye dak ?



bila dekat sekolah ni, aku cuba tak pacakkan rambut, tapi ada la sikit 10 peratus. tapi entah camner petang tu , aku tersilap ternaikkan rambut secara tak sedar, sampai la ada student tegur " cikgu nampak macho la tapi baju buruk " speechless for a while.... sepatutnya dia tegur baju aku sebab itu baju baru , tapi apakan daya dia cakap buruk. aku rasa budak - budak ni terlalu jujur kahkahkah untuk macho tu aku terima tapi baju buruk tu.......hahaha anyway thank you for your compliment 



hari ini pulak memang rezeki agaknya. dapat 'angpau' dari cikgu dan buah limau daripada students . dan hari ni juga hari paling lama aku 'melekat' dalam kelas  daripada pukul 8 sampailah pukul 1, non stop ! pheww boleh dapat anugerah guru terbaik kot lepas ni. kahkahkah..

p/s : dihantui pelajar misteri tiap kali mengajar 

3 comments:

Haryz Khairuddin said...

cikgu hensem memang ramai peminat misteri..

kejujuran bebudak memang tak dapat dipertikaikan lagi. jenis cakap tak pikir panjang punya.. hoho~

Khairul Zamri said...

oooo cikgu ke baru tau

luqman zakaria said...

yg last tuh yg tak tahan..