SEGMEN TERBARU BLOG BUDAK PACAK

Assalamualaikum, salam sejahtera semua orang !


Cak ? Aha ! Kalau dah lama tak update, pastu guna alasan berotben tak ada tak lain tak bukan belog ini ler. Ok lupakan pasal itu. So far Alhamdulillah diri ini masih lagi sihat. jadi dikesempatan ini aku nak share dengan korang mengenai apa yang terbaru dalam belog ini

setelah mengambil kira beberapa faktor, aku dah decide nak revolusikan belog ini sekali lagi . kalau sebelum ini segmen atau label dalam belog ini tunggang langgang,main letak je. jadi atas kesedaran ini aku akan adakan beberapa segmen atau label terbaru dalam belog ini

JOM MAKAN 



Dalam segmen jom makan ini , aku akan review makanan dan tempat yang korang harus singgah untuk tatapan. kekerapan segmen ni bergantung pada tahap duit ler. kehkehkeh kalau setiap hari makan best - best mau kopak duit weh 

JOM MAKAN ANGIN 



Kalau sebelum ini , ruangan ini aku letakkan sebagai travelog. Jadi lepas ini, segmen travelog ini akan berubah kepada Jom Makan Angin. Haa tajuk tak nak kencang pulak enn? Jadi kepada sponsor diluar sana marilah sponsor percutian free kat belog ni, kekekeke...

KAKI WAYANG 

Antara segmen terbaru juga dalam belog ini. Apa yang akan terkandung dalam segmen kaki wayang ni adalah, review dan rating mengenai filem terbaru. Kekerapan entry ini kemungkinan dalam dua minggu sekali,Insyallah. Pendek cerita bergantung pada rezeki . 

SPONSORED POST 

Segmen tajaan ini adalah entry lanjutan bagi mana - mana pihak yang ingin promosikan produk dorang.blogger sekarang dah variety tak macam dulu.orang bagi kita kepercayaan, kita pun kenalah jalankan amanah ye dak. 

KAKI EVENT 



Segmen kaki event ni adalah untuk review dan update mengenai event yang berada di dalam negara seperti event Nuffnang , Resort World Genting dan sebagainya. Selain itu juga, dalam segmen ini akan diisi dengan perkembangan hiburan dan media dalam negara.

KAKI GADJET 

oh lelaki dan gadjet memang tak boleh dipisahkan. memandangkan aku sendiri kaki gadjet, lepas ini review dan tips penggunaan gadjet terkini akan diceritakan dalam belog ni. 

PERSONAL 

kalau sebelum ni namanya adalah "Its Gonna Be Me" .Jadi lepas fikirkan balik segmen personal ini akan ditulis berdasarkan apa yang terbuku dalam hati ni. kehkehkeh. sebenarnya dalam segmen personal ini aku akan bercerita pandangan aku mengenai sesuatu isu dan juga share dengan korang mengenai life as a student,   teacher to be Insyallah. 

haaa semua tu adalah penambah baikan dan segmen terbaru blog budak pacak. selepas ini masih ada beberapa segmen dikekalkan dan ada yang telah dihentikan . antara yang masih kekal adalah segmen 

- Gambar ( Gambar yang menerangkan segalanya) 
- Petua dan Tips ( Petua dan Tips dalam rutin seharian ) 
- Contest dan Montest ( Review dan Pertandingan yang wajib korang join ) 
- Mesti Tengok ( liputan mengenai info terkini dalam dan luar negara ) 
- Ko Tau ? ( info yang mungkin selama ini korang tak pernah tahu ) 
- Lelaki ( segmen dan gaya terkini mengenai lelaki ) 
- Resipi ( resipi simple oleh orang bujang ) 
- Blog Dan Vlog ( update mengenai perkembangan blog ) 
- Iktibar ( sejarah dan pengajaran dari sesuatu cerita ) 

Segmen yang telah dihentikan 

- Artis ( digabungkan dalam kaki event ) 
- Freemason Dan Akhir Zaman ( digabungkan dalam iktibar )
- Happy Birthday 
- Its Gonna Be Me 
- Cepu Emas
- Lirik Lagu 

Dihentikan di sini bukanlah maksudnya akan terus delete dari belog ini . Bagi aku semua tu kenangan masa baru nak naik jadi blogger . Transformasi ini dibuat sebab fikirkan umur makin meningkat jadi content dan cara pendekatan pun kena tukarlah sikit - sikit ye dak . Kalau dulu lebih kepada personal , dan sekarang dengan rasminya

 I AM LIFESTYLE BLOGGER , AND THIS IS BLOG BUDAK PACAK . 

p /s : tak ada siapa nak sponsor header baru ke ? Kehkehkeh 

2 comments:

Marou Apple Hijau said...

datang balas singgah.. banyaknya segmen.. dah isi tabung nuff budak pacak.

recent post : Buat Sendiri Cover Case Telefon

Busyra Bt Takiyudin said...

menyinggah siniii. tenang nya blog warna bru. :)