Gambar Samsung S5 Didedahkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua !



Gambar Samsung S5 didedahkan ? Buat pengguna android , mungkin ada yang tertunggu dengan kemunculan Samsung S5. Hari ini di Barcelona, telefon serta fungsi Samsung S5 telah didedahkan buat tatapan umum. 





Fungsi Samsung S5

Nampaknya Apple mempunyai saingan apabila Samsung turut mengumumkan antara fungsi  dalam Samsung S5 adalah mereka turut mempunyai fingerprint scanner. Didatangkan dengan empat warna pilihan - hitam , biru , putih dan emas, Samsung S5 ini turut mempunyai fungsi kamera 16 megapixel dan HDR . 


*kredit gambar dari Blog Serius*


walau bagaimanapun menurut sumber yang dipercayai, kualiti imej yang terhasil masih belum mampu tandingi HTC One dan iPhone 5S. Antara specification atau fungsi lain pada Samsung S5 ini adalah 
  • 5.1-inch full HD Super AMOLED display
  • 2800mAh battery
  • 21-band 4G LTE
  • 16-megapixel rear camera/2.1-megapixel front camera
  • 16GB or 32GB of storage
  • Qualcomm 2.5GHz quad-core processor
  • Android 4.4 KitKat
  • A new "ultra power saving mode"
  • water and dust resistant 
mengenai tarikh samsung S5 dipasarkan masih belum dapat dipastikan namun menurut samsung, S5 akan mula dilancarkan pada 150 negara bermula 11 April ini.Samsung S5 turut didatangkan dengan jam pintar terbaru dari mereka The Gear 2, Gear Neo dan Gear Fit

Jadi apa pendapat korang ? Yeay atau Nay ? 

p/s  : ada orang samakan Samsung S5 dengan plaster #eh 

6 comments:

zulhilmi tempoyak said...

biasanya yg tak ori kualiti sama tak..?

MK Kimi said...

Ugly as ever tp mesti hot mcm tahun2 sebelumnya

Khai Artzfar said...

@zulhilmi tempoyak sekali pandang memang sama bro, tapi bila dah rosak, nak cari sparepart satu hal. ambil contoh handphone china made je la. hehe cepat je rosak

Khai Artzfar said...

@MK Kimi tu lah pasal. cuma satu je la terkilan bila pakai samsung ni, tak sempat nak rasa 'hebat' lepas tu dah keluar brand lain, harga pun jatuh.

Bahrain said...

Tapi still setia pada Note. haha

Khai Artzfar said...

@Bahrainsetia juga dekat ipong kehkehkeh