Baju Raya 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua 


Diam - tak diam , dah hampir separuh bulan kita berpuasa. Jadi ramai di antara kita yang sibuk membuat persiapan raya. tak kurang juga mereka yang dah siap segalanya termasuklah persiapan baju raya. 

Di kesempatan entry kali ini Budak Pacak nak berkongsi antara koleksi gaya bagi Baju Raya 2014. Tetapi entry ini khas untuk mereka yang mencari Baju Raya 2014 Lelaki.

Selalunya setiap tahun kita akan dengar fesyen Baju Melayu Cekak Musang dan juga Baju Melayu Teluk Belanga. Tahun ini kita dapat tengok persaingan corak dan gaya tak kiralah dari pereka fesyen popular mahupun underground  yang mencari kelainan dalam Baju Melayu 2014

Apa yang Budak Pacak perhatikan, tahun ini kebanyakan Baju Melayu mengambil konsep dua warna sebagai gaya bagi tahun 2014. Jadi di sini Budak Pacak senaraikan antara corak dan gaya Baju Melayu Lelaki yang menarik perhatian 


Baju Melayu Rizman Ruzaini : Highness 


Baju Melayu Rico Rinaldi : Amat 


Baju Melayu Rico Rinaldi : Samat


Baju Melayu Melinda Looi With Piping 


Baju Melayu Zery Zamry 


Baju Melayu Kashfi Zulkufli 


Baju Melayu Andres Avenue 


Baju Melayu Hijrah Couture 


Baju Melayu Idranska 


Jadi ini antara Koleksi Baju Melayu 2014 yang menarik perhatian Budak Pacak. Nantikan entry akan datang, Budak Pacak dan rakan blogger yang lain review dan peragakan Baju Melayu terkini dari pereka fesyen yang sedang meningkat naik tunggu. !

p /s ; akan datang juga entry mengenai koleksi jubah raya 2014 








13 comments:

Hafiz Hafizol said...

Baju Melayu Andres Avenue Cun!

Ismi Ana said...

Cantik la baju pattern baru ni. Tak sabarlah pulak nak tunggu next entri. Mesti ensem2 pakai baju melayu. Hik3. Tapi kan pattern ni macam ade sikit2 ambik pattern indonesia kalau tak silap ana lah. Huhu

Azrin Rahim said...

baju mmg cantik2 blka lah nie and harga pon sgt lah cantik juga..hehehe

luqman zakaria said...

semua semard semard kot..rambang mata tengok..hehe

Cinta hazanis said...

Selamat hari raya. mihmih

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Baju melayu gambar yang first tu smart!!! Khai raya ni buat warna apa????

Khai Artzfar said...

@Hafiz Hafizol smart gilos kot. dengar citer dah sold out

Khai Artzfar said...

@Ismi Anaoh khai pun baru tau kalau ana tak cerita memang tak tau la

Khai Artzfar said...

@Azrin Rahimharga berpatutan dengan gayalah kan

Khai Artzfar said...

@luqman zakariasemua kreatif kan

Khai Artzfar said...

@Cinta hazanisselamat hari raya juga

Khai Artzfar said...

@✿AINAA ROSEBERRY✿yang rizman ruzaini tu kan. tak tau lagi ena, khai sendiri pun tak beli lagi,tapi teringin yang rekaan andre tu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Abam kaw suke yg RICO RINALDI