January 23, 2015

Kenapa Perlu Pilih Pak John Steamboat & BBQ


Kenapa Perlu Pilih Pak John Steamboat & BBQ |  Apa bezanya  Pak John Steamboat & BBQ  ini dengan steamboat tempat lain sampai perlu datang makan disini 

Kalau nak tau, make sure baca sampai habis. Budak Pacak pasti mesti ada diantara korang yang terfikir 'alah dah dapat review free mesti la tulis yang baik - baik'

Rilek dulu kawan - kawan segala review yang Budak Pacak tulis semuanya neutral yer. Tak ada lagilah entry yang rasa berat sebelah. Kalau nak tau Budak Pacak sukakan tempat itu atau tidak, bolehlah tengok sendiri pada rating yang Budak Pacak bagi pada setiap entry 
  • 1 Bintang - Sangat Tidak Memuaskan 
  • 2 Bintang - Tidak Memuaskan
  • 3 Bintang - Okay 
  • 4 Bintang - Menarik 
  • 5 Bintang - Sangat Berpuas Hati 

Okay berbalik pada Kenapa Perlu Pilih Pak John Steamboat & BBQ  sebabnya tempat ini berbeza dari tempat lain. Banyak jugaklah tempat steamboat yang Budak Pacak pernah pergi, so far ini adalah tempat steamboat yang paling selesa 



Selain daripada kapasitinya yang besar, tempat ini juga berhawa dingin . The best thing is bila korang tengah makan akan ada band dari bakat youtubers Malaysia menghiburkan korang. 



Tapi band ini akan ada setiap hujung minggu saja, jadi make sure datang pada hari minggu kalau nak dengar bakat - bakat youtubers yang hebat ini 




Oh ya, mengenai pilihan steamboat disini semuanya pelbagai sampai rambang mata nak pilih. Terbaru, pilihan perapan seperti tamarind, kopi , halia , lada hitam , madu , kacang soya telah tersedia untuk grill ayam ataupun daging. 

Yang menjadi favourite Budak Pacak disini adalah daging kopi. Pelik kan tapi bila dah grill dan dimakan panas - panas dia punya feeling tu jangan cakaplah. Heaven 

Sebelum ini , ada juga terperasan di facebook, bila ada pelanggan yang meragui status halal restoran  Pak John Steamboat & BBQ. Okay ini adalah pengesahan Halal dari Jakim . 



Jadi jangan sesekali rasa was - was bila nak makan disini sebabnya korang akan rugi teramat 


Terdapat juga teppanyanki disini







Antara sebab lain Kenapa Perlu Pilih Pak John Steamboat & BBQ  adalah kerana 
  • Pilihan Steamboat Halal
  • Selain steamboat, aneka makanan dan pencuci mulut juga disediakan secara buffet. Pastikan korang cuba dimsum dorang. 
  • Pada hari tertentu ada diskaun khas untuk wanita dan juga pelajar
  • Untuk blogger, 20% disediakan untuk korang 
  • Pilihan yang sesuai untuk adakan acara tertentu
  • Terdapat 6 Pilihan sup yang menjadi kegemaran ramai. Favourite Budak Pacak adalah sup udang dan tomyam 
  • Majlis Sambutan Hari Jadi di Pak John untuk 5 pax PERCUMA 1 pax untuk yang menyambut hari jadi.
Jadi itulah antara sebab kenapa korang datang kesini. Review yang Budak Pacak buat disini adalah untuk cawangan Pak John Steamboat & BBQ  di eCurve . 



Untuk cawangannya di Wangsa Walk, Budak Pacak harap sangat agar kualiti dan kemudahannya dipertingkatkan seperti di cawangan eCurve . Apa - apa pun korang boleh jenguk sendiri di sini untuk merasai best steamboat in town 

Pak John Steamboat Cawangan E-Curve
Lot LG-13A, LG-15,
Lower Ground Floor,
E-Curve, No 2A, Jalan PJU 7/3,
Mutiara Damansara, Petaling Jaya


Pak John Steamboat Cawangan Wangsa Walk Mall
Lot GL-02 & FL-02,
Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju
Kuala Lumpur

Website :

Facebook :

Rating Blog Budak Pacak untuk makanan disini - 4 Bintang 

6 Budak Rambut Pacak Komen:

Meeya Techik said...

sedapnyaaaaa..... lapaq dan dan......

Aqilah Azmi said...

aaaa sedapnyaaaaaaaaaaa

POJIEGRAPHY BLOG said...

Pernah lalu ni but belum pernah makan lagi kat sini. After reading your entry, tiba-tiba nak datang and makan kat sini. Restoran agak teratur & cantik. Cuma masalahnya saya bukanlah seorang yang makan banyak. Rugi pula makan steamboat buffet ni kan. Haha!

sYiRa LoKMaN said...

makin popular la..ramai makan sini..bila la syira na try ye...

Wardah Aneesa said...

hihi, banyaknya pilihannn. must come nanty ni!

shukran TQ said...

waa memang terliur habis...hehe

#visit me on shukranzahari.blogspot.com #nuffnangclick #happy blogging