Ubat Hilangkan Parut

Ubat Hilangkan Parut  Siapa je yang nak ada Parut kan?  Budak Pacak pun lately ni banyak juga parut dapat lepas daripada accident hari tu. Tapi bila dah diperkenalkan dengan ubat hilangkan parut ni . rasa macam nak cuba pula 

Sebenarnya runsing juga bila fikirkan macam mana nak hilang parut.Tambah pula parut ni ada jenis - jenisnya. Agak - agak korang ada parut jenis ni tak ? 


  1. Parut Hipertrofi

Parut jenis ini sifatnya timbul dan ianya terbentuk sejurus selepas penyembuhan luka.Luka yang disebabkan oleh penghasilan tisu penghubung secara berlebihan. Jika tidak dirawat dengan segera ianya bukan sahaja nampak tak menarik tetapi juga akan ada risiko luka semula atau jangkitan dan
imobilisasi luka yang tidak mencukupi.


     2. Parut Keloid


Parut jenis ini membesar secara berlebihan oleh kerana tisu penghubung yang dihasilkan oleh kulit semasa proses penyembuhan begitu banyak sekali. Tidak seperti Parut Hipertrofi, Parut Keloid

ini menjadi lebih besar daripada kawasan kecederaan asal.  Parut pada bahagian kulit yang tegang mudah menyebabkan parut jenis ini. Faktor genetik boleh juga menyebabkan parut keloid ini. Keloid juga berlaku sepuluh kali lebih kerap pada mereka yang berkulit gelap.


3) Parut Atrofi

Parut jenis ini akan tenggelam. Lazimnya terjadi selepas adanya jerawat atau cacar air. Nampak macam kulit berlubang kecik. Kalau biasa tengok, kulit tenggelam sehingga nampak seperti kawah
atau berlubang kerana kulit tersebut kekurangan kolagen.




Jadi ada tak produk yang boleh hilangkan kesan parut ni ? Mestilah ada, dengan Azanis Scar Serum , semua masalah kulit termasuk masalah kulit kusam, kulit kering dan kulit berminyak dapat dirawati.




 Budak Pacak dapat tahu yang produk ni mampu mengubati parut yang degil termasuk bekas parut yang sudah 10 tahun lamanya 





Korang boleh tengok sendiri testimoninya. rata - rata pengguna bersetuju Azanis Scar Serum berjaya merawat masalah parut. Memanglah banyak petua untuk hilangkan parut ni, tapi berjaya ke tidak cepat ke lambat hahaha gunakan Azanis Scar Serum ni, confirm cepat hilang. Budak Pacak pun nak beli satu, pastu kita sama - sama tengok hasilnya 

Jadi apa tunggu lagi? Kalau betul-betul berminat dan nak dapatkan dengan harga paling istimewa, cepat-cepat ke -> www.pakarparut.com

ATAU 

HUBUNGI SEGERA ✆ SMS/WHATSAPP  : 

Taip " PARUT " hantar ke 019-4886964

Ada tak pembaca Blog Budak Pacak yang dah pernah gunakan produk ni apa kata share dekat sini atau korang yang ada tips hilangkan parut ke, jom share! 



2 comments:

POJIEGRAPHY BLOG said...

Nice review!

Anonymous said...

Agak2 bole tak ratakan parut jenis atrofi?