August 31, 2015

Pakej Perkahwinan Lengkap Murah 2016

Pakej Perkahwinan Lengkap Murah 2016 | Budak Pacak yakin mesti korang tercari - cari  Pakej Perkahwinan Lengkap Murah 2016 



Selepas Asmara Penchala, kali ini Budak Pacak bawakan kepada korang pakej perkahwinan 2016 yang disediakan oleh pihak Felda D'Saji. Kali ini Budak Pacak berkesempatan untuk datang dan melihat sendiri persediaan perkahwinan yang disediakan oleh pihak Felda D'Saji yang terletak di kawasan yang sangat unik iaitu Orchard Villa di Gombak 






Kalau di Asmara Penchala berkonsepkan bali, di sini ianya berkonsepkan perkahwinan di dalam dusun. Unik dan sangat cool okay? Siapa cakap buat dekat dusun tak meriah? Meriah okay dan sangat sejuk. Sebelum ini kita asyik dengar perkahwinan dalam dewan , taman , rumah kan? This time brought to you by Felda D'Saji, perkahwinan dalam dusun! Menarik gilos 










Perkahwinan ikut tema ni mesti ada yang beranggapan tampak eksklusif dan mesti mahal. Haa, mohon buang ketepi fikiran itu ye. Sebab Felda D'Saji telah menyediakan pakej perkahwinan murah iaitu RM 25 bagi seorang tetamu. Tapi ada 2 harga tau RM25 untuk pakej biasa dan RM30 untuk pakej premium

Jumlah tetamu yang diperuntukkan minima adalah sebanyak 600 orang. 

Apa yang korang akan dapat dalam pakej ini ?

  • tempat yang cantik 
  • tambahan 3 hidangan di meja pengantin yang akan ditentukan Chef D'Saji
  • kelengkapan yang serba lengkap ( kerusi, meja, etc ) 
  • meja utama untuk tetamu vvip maximum 10 orang dengan segala hiasan dan gubahan bunga segar disediakan
  • Penyediaan empat ( 4 ) set meja berhidang heated dome untuk tetamu khas lengkap 
  • dengan Napkin, Alas Meja Bulat & Overlay serta set crockeries dan cutleries jamuan 
  • secukupnya.
  • kemudahan seperti parking yang besar, surau dan tandas
  • Set pelamin serta audio 
  • Set pilihan makanan 
  • Pilihan warna dan konsep 
  • Perkhidmatan pegawai RELA 
  • dan banyak lagi ! 
Tambahan untuk pakej Premium, selain dari atas, korang akan dapat 

  • Penyediaan sepasang baju pengantin L/P + make up 1x + aksesori pengantin secukupnya oleh kontraktor yang telah di lantik oleh Felda D’saji Sdn Bhd.
  • Penyediaan senior fotografi iaitu ( Lenso Fobia ) termasuk Story Album min 20 m/s, Frame 8’x12’, CD Umlimited Shoot Serta menyediakan juga Outdoor Session.
cakap pasal D'Saji ni, masakan dan katering dia memang tak boleh disangkal lagi sebab dah terbukti memang sedap gilos dan berkualiti! Malah korang boleh buat food testing seramai 10 orang bagi merasai kepuasannya 

Tak cukup dengan itu, pramusaji DSaji akan sentiasa berada di majlis korang nanti 













Tak pernah lagi tak sedap. Budak Pacak dah merasai sendiri katering mereka di 3 tempat iaitu di Dewan Perdana Felda jalan semarak, Asmara Penchala dan yang terkini di Orchard Villa sendiri semuanya tidak mengecewakan 

Tidak hairanlah Felda D'Saji kini telah melebarkan sayap hampir 13 cawangan termasuk dua lokasi yang bakal dibuka di Kajang dan Putrajaya. 

Mestti korang ada banyak persoalan kan? Haa meh Budak Pacak senaraikan FAQ yang mungkin menjawap korang punya persoalan 

Q.  Selain menu yang disediakan , adakah kita boleh tambah menu lain? 
A. Boleh, tetapi katering mestilah dari D'Saji

Q. Adakah menu seperti kambing golek disediakan? 
A. Ada dan harganya adalah RM 1500 untuk seekor 

Q. Adakah majlis boleh diadakan pada dua sesi siang dan malam? 
A. Ya, dan selalunya majlis berlangsung selama 5 jam dan boleh dilajakkan mengikut permintaan pelanggan tanpa sebarang cas 

Q. Adakah pelanggan boleh menggunakan khidmat pelamin diluar?
A. Boleh tetapi ada cas yang dikenakan memandangkan pakej yang disediakan oleh D'Saji merangkumi semua kelengkapan perkahwinan 

Q, Berapakah jumlah meja yang diperuntukkan ?
A. selalunya 32 meja dan akan 5 meja atau lebih akan ditambah oleh pihak D'Saji tanpa sebarang cas

Q. Berapakah jumlah kapasiti yang boleh dimuatkan dalam satu masa 
A. 500 


Jadi itu mungkin persoalan yang akan ditanya oleh korang. Kalau ada pertanyaan lagi, boleh je korang tinggalkan di ruangan komen di bawah.



surau yang disediakan

ruangan parkir 

ruangan makan outdoor 


Selain pakej perkahwinan bertema, pakej majlis - majlis lain pun ada dibuat disini seperti pakej makan malam, majlis pertunangan . majlis aqiqah , majlis akad nikah , barbeque buffet, hari keluarga, kem motivasi dan juga seminar. Bak kata orang, just name it!

Bagi Budak Pacak sendiri, pakej ini dah cukup lengkap sebab dengan satu harga dapat complete semua majlis korang. Bayangkanlah suasana di dalam kebun, di tepinya pula ada sungai memang sangat cool dan tenang!


untuk lagi maklumat lanjut dan tempahan, korang boleh hubungi 

Pejabat jualan ; 03 - 2698 8302 
email - saledsaji@felda.net.my
norsyaiful.n@felda.net.my

1 Budak Rambut Pacak Komen: