• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

April 30, 2015

Laser tag Battle

Laser tag Battle  |  Sebelum ini, Budak Pacak pernah main laser tag dimana waktu tu kalah teruk sebab 1st time main. Tambah pulak kalah dengan budak - budak. Terasa gila loser kot. Kali ini, battle kedua dan kali ini semuanya berlainan kerana Budak Pacak dijemput untuk bermain di Laser Warzone yang bertempat di Wangsa Walk.




Menggunakan konsep yang sama iaitu laser, untuk edisi kali ini Budak Pacak berentap dengan blogger - blogger lain yang dijemput khas oleh blogger NadiaFaraHida. Sebelum Budak Pacak bercerita mengenai dengan lebih lanjut mengenai battle kiteorang, korang mesti nak tahu apa yang special dekat Laser Warzone ni kan 



Laser warzone ni terletak dalam arked hiburan Wangsa Walk dimana sesuai untuk korang berkeluarga, partner atau bujang sekalipun datang untuk lepak dan berhibur disini. Dekat sini, korang boleh terus datang main secara walk in, atau membuat tempahan terlebih dahulu baik secara persendirian atau acara korporat mahupun keluarga. 

Dibekalkan pistol laser dan jaket pengesan laser, permainan ini langsung tidak menyakitkan malah boleh Budak Pacak katakan baik untuk kesihatan sebab memerlukan korang banyak bergerak dan berlari. So, dekat situ dah boleh increase stamina dan lemak badan korang enn 



Sepanjang Battle tersebut, kami dibahagikan kepada 6 kumpulan dan Budak Pacak ditempatkan dalam kumpulan 6 dan merupakan satu - satunya hero dalam kumpulan , hahahaha jangan ingat kiteorang lemah , sebab pada game yang pertama markah adalah juga mengatasi beberapa kumpulan yang lain. Dan kali ini Budak Pacak ada mendapat most accurate shooter. Well tak sia - sia lah kan battle sebelum ni? hahaha.. 

Sebenarnya Budak Pacak hanya sempat main untuk 2 game sahaja memandangkan ada hal yang tak dapat dielakkan, apa pun game ini memang best dan highly recommend untuk korang 



Apa pun, terima kasih diucapkan kepada pihak penganjur, YAYA dan juga pihak Laser Warzone, Wangsa Maju Kuala Lumpur kerana sudi melayan kiteorang semua dan menyediakan lokasi permainan yang sangat best !!!

Bagi korang yang nak terjah Laser Warzone ini. mereka mempunyai 3 cawangan buat setakat ini iaitu:

Tingkat 2, Ecurve Damansara

Tingkat 3 Wangsa Walk Mall Wangsa Maju

Tingkat 4 Gurney Plaza Penang
untuk maklumat lanjut boleh layari 


Facebook: LASER WARZONE

April 27, 2015

White Water Rafting Di Kuala Kubu Bharu | TS Day Out 2015

White Water Rafting Di Kuala Kubu Bharu | TS Day Out 2015  | White water rafting adalah salah satu sukan extreme yang semakin mendapat tempat sebagai aktiviti lasak kegemaran ramai. Sempena dengan TS Day Out 2015, pihak Tourism Selangor telah mengambil inisiatif untuk bawakan sukan ini sebagai salah satu aktiviti yang wajib korang cuba jika berada di Selangor 




Mesti korang terfikir, kenapa Selangor dan tidak negeri lain . Haa kalau nak tahu, Selangor mempunyai tarikan dan keunikannya tersendiri. Bukan sahaja merupakan salah satu negeri yang paling pesat membangun malah Selangor kini terkenal dengan pelbagai tarikannya yang menarik minat  ramai pelancong. 


Bagi TS Day Out 2015, edisi White Water Rafting , Kuala Kubu Bharu yang terletak di Hulu Selangor telah dikenal pasti sebagai lokasi TS Day Out kali ini. Kalau nak tahu , tahun ini merupakan Visit Selangor Year 2015 dan tema sejarah , eco - nature dan sukan telah dipilih. Jadi dengan adanya White Water Rafting di Hulu Selangot ini memang lengkaplah tema sukan di dalam Visit Selangor Year 2015 yang wajib korang cuba 


Apa itu TS Day Out 


TSDayOut adalah singkatan bagi Tourism Selangor Day Out yang merupakan  satu kempen dan outing  yang telah dianjurkan oleh Tourism Selangor dalam mempromosikan produk pelancongan yang terdapat di dalam negeri Selangor. 





Selain pengamal media seperti blogger dan rakan media yang lain, selebriti tanah air turut dijemput bagi memeriahkan setiap kali TS Day Out diadakan. Untuk edisi kali ini selebriti yang semakin meningkat naik Nazrief Nazri dan Redha Rozlan telah menyerikan lagi TS Day Out  edisi White Water Rafting . 

Apa yang Budak Pacak perhatikan setelah masuk ke semua aktiviti Tourism setiap negeri, Tourism Selangor antara yang teraktif menganjurkan pelbagai acara. Tahniah Tourism Selangor 


Macam mana nak sertai TS Day Out?  1
'00 1,000,0
Soalan ini sering diajukan rakan - rakan terutamanya rakan blogger. Macam mana nak sertai TS Day Out ? Jawapannya senang saja. Okay mohon buka facebook sekarang dan like page Tourism Selangor. Setiap kali ada aktiviti anjuran Tourism Selangor, dorang akan hebahkan di page tersebut jadi tugas korang pastikan selalu alert dengan setiap hebahan, isi borang dan tunggu keputusan sama ada korang dipilih atau tidak. Mudah kan 



Perjalanan ke Kuala Kubu Bharu  dari Shah Alam mengambil masa hampir sejam.Korang boleh gunakan kenderaan sendiri atau gunakan kenderaan awam seperti bas dan KTM untuk ke sini.  Sampai sahaja dekat sana, teruja sekejap bila tengok beberapa pelampung tersedia seolah - olah menunggu kiteorang. 

Before start, adalah satu kewajipan untuk korang isi form ni 


Sebelum memulakan aktiviti ini, adalah menjadi satu kewajipan korang untuk pastikan segala persiapan dilakukan dengan rapi. Ini kerana aktiviti ini begitu mencabar dan jika korang tidak membuat persiapan yang betul , takut nanti mengundang perkara tidak diingini 

briefing by Mr Pie 

warm up session 


Checklist 

  • Jaket Keselamatan 
  • Kasut getah 
  • Sunblock 
  • Goggle / cermin mata kalis air 
  • Action Cam - jika perlu
  • Waterproof casing - jika perlu
  • beg kalis air   - jika perlu 
  • first aid kit 
  • pakaian basah dan kering 
  • basic toiletries 

sebelum turun ke air make sure pelampung dan tube berada dalam keadaan baik


Persiapan sebelum memulakan aktiviti white water rafting 

  • Laporkan kepada ahli keluarga / pihak yang berkenaan mengenai aktiviti korang 
  • Isi borang insurans / yang berkaitan 
  • Dapatkan nasihat orang yang pakar 
  • Periksa tiub / pelampung 
  • Warm up sebelum melakukan aktiviti


  • Melakukan aktiviti water confident 
  • Elakkan daripada membawa alatan tajam atau barangan yang tidak perlu
  • Jika memakai action cam, pastikan ianya diselenggara rapi 
Trivia 



  • 1st thing to check is tengok siapa yang join korang. Untung this time , I met again a few friends of mine and meet new friend and here Crazy team ditubuhkan Mani , Bella , Adam, Arfan , Devi and 3 Khai which is myself , Kairul Izwan . and Khairul Anuar. Happening gilos !!
  • Instructor atau coach kami adalah Mr Pai yang dah berpengalaman dalam mengendalikan sukan extreme ini 


  • Untuk 1st round , sedikit hampa sebab air sungai masih cetek jadi 1st round ni mostly kena berjalan bagai untuk sampai ke Main checkpoint dimana korang boleh main terjun - terjun dekat sini! check my video !


  • Dekat main checkpoint ni memang best sebab sini adalah kemuncak bila korang akan gunakan tiub untuk turun ke bawah. Nampak seronok namun awas, jika korang tidak pandang serius boleh mengundang kemalangan 
  • Untuk 2nd round memang havoc dan happening gilos 
  • Merasa jugak untuk lakukan apa yang selalu tengok dalam tv bagai which is turun dan melawan arus deras melalui tubing . Achievement unlock !





  • Sebabkan ianya sangat best , Kiteorang gigih angkat balik tube ke atas dan terjun melawan arus deras sebanyak dua kali 
kredit santaiTV

kredit aeril media 

  • Masa 1st round Bella terjatuh dari tube dan masa 2nd round Mani kena hempap dengan 3 Khai. Sorry girls!

The 3 Khai's 

  • Menurut Mr Pai dah berpuluh go pro dan action cam yang lain terjatuh dalam dasar sungai, Jadi please be careful dan letakkan action cam korang betul - betul 
  • Since asyik stuck je, kiteorang decide untuk jump out from the Tube dan berenang, terapung make a friendship star sampai ke last checkpoint. This is the best feelings I ever had. Nice environment, fresh air and of course happening friends

Disebabkan ada isu dengan Youtube , sound kena filter. But you guys still can view the full version HERE 


Fakta Mengenai Hulu Selangor 

  • Mempunyai 1,704.97 kawasan persegi 
  • Meliputi Kuala Kubu Bharu , Batang Kali dan Ulu Bernam 
  • Hulu Selangor mendapat nama dari Sungai Selangor yang bermula disini 
  • Populasi sebanyak 178,500
  • Juga dikenali sebagai The Sleeping Hollow 
  • Kawasan Kuala Kubu Bharu juga terkenal dengan habitat pelbagai spesis burung hingga pertandingan Bird Hunt Race diadakan setiap tahun sebagai acara rasmi di Negeri Selangor 
  • Kawasan Hulu Selangor juga terkenal dengan pembangunan Homestay yang meluas dan begitu cantik 
Fakta mengenai White Water Rafting di Hulu Selangor 




  • Dikendalikan oleh Pierose swift water Sdn Bhd, pasangan suami isteri Mr Pie dan Mrs Rose 
  • Air disini sejuk dan jernih 
  • Bayaran sebanyak RM 180 dikenakan untuk korang yang ingin lakukan aktiviti ini 
  • minimum 5 pax dan maksimum 60 pax 
  • Mengambil masa 3 - 4 jam untuk habiskan aktiviti ini bergantung pada tahap air dan jumlah peserta
  • Terdapat grade 2 hingga 4 
  • Grade 2 - Laluan yang lancar , batu dan ombak bersaiz sederhana 
  • Grade 3 - Laluan berskala sederhana , ombak yang menentu kadang kala susah untuk mengelak, Kewujudan ombak besar namun mudah untuk dielak. Kemalangan di dalam air jarang direkod dan mudah untuk membuat self - rescue 
  • Grade 4 ; Powerful rapid , memerlukan boat handling yang kemas , kewujudan water turbulence. Risiko kemalangan berskala sederhana ke tinggi jika tanpa dibantu orang yang berpengalaman 
  • Umur Minimum - 10 Tahun dengan berat minimum 20KG 
  • Umur Maksimum - 60 Tahun 

selesai saja aktiviti di sana kiteorang bergegas ke destinasi lain untuk sesi jamuan makan dan juga PC mengenai Bird Hunt Race yang akan diadakan tak lama lagi. Pada masa yang sama, pemenang bagi Instagram contest turut diumumkan dan Alhamdulillah, Budak Pacak merupakan salah seorang pemenang tersebut 

kredit pena berkala


Jadi inilah antara corat - coret sepanjang TS Day Out 2015 edisi White Water Rafting.Memang satu pengalaman baru bagi Budak Pacak memandangkan ini adalah kali pertama Budak Pacak melakukan aktiviti lasak ini. Dan secara personally. Budak Pacak ingin umumkan ini adalah hobi baru dan TS Day Out kali ini adalah antara yang terbaik pernah Budak Pacak sertaiTerima kasih Tourism Selangor !

TS DAY OUT 2015 AWESOME !
pic by Renuga 


Untuk korang yang nak sertai aktiviti ini

hubungi 

EMAIL
pierose13@yahoo.com

NUMBER
+6013 361 3991 (Mr Pie)
+6019 645 8615 (Ms Rose)

FACEBOOK



 atau ingin mengetahui dengan lebih lagi mengenai produk pelancongan negeri Selangor boleh layari 



atau 

memandangkan tahun ini adalah Tahun Melawat Selangor korang boleh check atau gunakan 

#VSY2015 #TMS2015 #discoverSelangor #TerokaiSelangor 


April 26, 2015

Sakura Candy-Extract sakura japan

Sakura Candy-Extract sakura japan |  Bayangkan korang kemam gula gula yang sedap tu.larut dalam mulut.Tiba tiba selepas seminggu kulit jadi cerah,awet muda,lebih gebu.Untuk ibu lepas bersalin pulak banyak khasiatnya. banyak gilos fungsi dan kelebihan serta manfaat sakura candy ni.Dari kulit lembap sampai la akar rambut jadi kuat. 






Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan 
✔Kulit cerah pinkish satu badan 
✔Merapatkan miss V 
✔Menambahkan keinginan tutttt!! 
✔Kulit lembut macam baby 
✔Tinggi antioksida(Menggunakan extrak Sakura Japan high standard) 
✔Membentuk body 
✔Bertenaga.Jaga waktu tidur kita. 
✔Pemadam parut 
✔Cegah dan hapuskan jerawat,jeragat..






Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,
1) Koyak sachet
2) Kemam terus di bawah lidah

Bila waktu terbaik makan???
jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam,2 pagi.






Kandungan Beucure Sakura Candy ni:

Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu tau! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)

Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
Maltodextrin
Sucralose

Halal dan lulus KKM ke?

Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam Sakura Candy tanpa was-was ye! 



Proses:
1. Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata.

Soalan Lazim biasa ditanya :
1) Berapa Harga Beucure Sakura Candy?
-Harga sangat berpatutan sesuai dengan Kualiti dan kesan cerah merah jambu. Harga RM150 (sm), RM160 (ss). Free postage. 

2) Kandungan kat dalam berapa?
-Ada 30 sachet khas untuk 30hari guna. Satu sachet ada 2gram Sakura Flakes. Rasanya adalah rasa sakura iaitu seperti makan gula-gula masam manis. Sedap!

3) Bila masa terbaik untuk ambil Sakura Candy ni?
sejam sebelum sarapan, malam – sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Utk kesan optimum, ambil semasa perut kosong. 

Minum air masak at least 2 liter sehari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan.

4) Boleh ke diambil ketika haid/period?Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga melambatkan monopouse. 
5) Wanita mengandung boleh makan Sakura Candy?
Boleh ambil tapi tidak digalakkan. Lebih elok diambil selepas anda bersalin / dalam pantang.

6) Wanita berpantang selepas bersalin boleh ambil?Boleh tetapi disarakankan diambil selepas 60 hari bersalin iaitu semasa badan sudah berada dalam keadaan yg stabil. Pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga.

7Lelaki boleh amalkan Sakura Candy?
BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan Sakura Candy ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda. 

8) Boleh ke ambil Sakura Candy bersama ubat lain? Contoh saya ambil ubat hospital dan juga supplement dari produk yang lain.
Ya boleh ! Tapi dinasihatkan untuk jarakkan waktu pengambilan sekurang2nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.

9) Berapa lama baru boleh nampak kesan lepas ambil Sakura Candy?
Semua orang nak kesan yang cepat dan pantas kan. Secara umum nya kesan bergantung pada badan masing-masing dan berbeza bagi setiap individu. Kesan boleh dilihat seawal 7 hari - 3 bulan paling lewat penggunaan. Seeloknya guna Sakura Candy ini selama 3 bulan berturut-turut untuk kesan yang optimum.

10) Adakah ianya akan menyebabkan buncit?
Untuk makluman, produk ini mempunyai ramuan untuk mengempiskan perut. Oleh itu, ia secara tidak langsung juga membantu menyelesaikan masalah buncit yang dihidapi.
11) Bagaimana pula kekerapan membuang air kecil dan besar? Adakah ia normal?
Ya, ia adalah normal kerana ia adalah sebahagian daripada proses pembuangan toksin-toksin/lendir-lendir di dalam badan.

12) Siapa yang sesuai untuk guna produk ini?
Lelaki dan wanita boleh guna produk ini. Untuk remaja seeloknya umur 15 tahun ke atas dah boleh guna Sakura Candy







Jadi itulah antara kebaikannya.Teruskan beli sekarang di 
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140

AGEN/STOKIS SAKURA CANDY DIPERLUKAN SELURUH NEGARA!!!

cop cop cop!!!AGEN/STOKIS SAKURA CANDY berpeluang dapat IPHONE6!!!Daftar sekarang!!!
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140

April 23, 2015

Review Filem Avengers Age Of Ultron | Watsons Lancar Pengalaman Superhero

Review Filem Avengers Age Of Ultron   |  Watsons lancar Pengalaman Superhero  |  Budak Pacak bertuah kerana dapat menjadi rakyat Malaysia yang terawal menonton filem Avengers Age Of Ultron yang dibawa khas oleh Watsons 




Sempena Filem Avengers Age Of Ultron  ini, Watsons telah melancarkan kempen yang terbaru iaitu The Watsons Heroic Campaign yang bermula 23 April hingga 20 Mei 2015 yang dibuka kepada pelanggan dan pemegang Watsons VIP Card members .







Para pelanggan boleh berjumpa dengan watak - watak Marvels Avengers di rangkaian Watsons yang terpilih dan bergambar bersama di 3D Art Floor stickers dan gunakan #watsonsheroic untuk memenangi barangan eksklusif . 

Pada masa yang sama Watsons juga telah melancarkan Limited Edition Watsons VIP Card bertemakan Marvel Avengers dimana korang boleh mereka sendiri corak yang diingini. Kad ini boleh didapati di Watsons dengan harga RM 20 atau cuma upgrade kad korang kepada VIP Card yang baru. Dan sempena dengan filem ini juga laman web www.watsonsheroic.com telah diwujudkan 


Tak cukup dengan itu, Watsons turut memberi 4 pasang tiket Heroic Trip yang merangkumi Seoul, West Hollywood, Italian Aps dan New York City dimana negara ini telah ditampilkan dalam filem  Avengers Age Of Ultron . Untuk melayakkan korang memenangi trip ini, pastikan korang sign up VIP Card members atau membeli belah di watson dengan jumlah RM 80 ke atas. Hadiah ini ditaja khas oleh Johnson and Johnson . Jadi rebut sekarang mana tahu rezeki korang !


Review Filem  Avengers Age Of Ultron

Filem  Avengers Age Of Ultron yang merupakan kesinambungan dari filem Avengers yang pertama dan juga Captain America Winter of Soldier ini bermula dengan Tony Stark telah melakukan kesilapan dengan mencipta Ultron sebagai pelindung bumi yang terbaru. Namun sebenarnya Ultron adalah satu kuasa jahat yang baru muncul di antara tongkat sakti Loki terdahulu. Pada masa yang sama muncul pula The twin pasangan kembar Pietro aka Quicksilver dan Wanda Maximoff aka Scarlet Witch yang pada mulanya membantu kuasa jahat dan setelah tersedar kesilapan mereka akhirnya mereka menyertai pasukan Avengers. 




Pada kemuncak filem ini, muncul pula satu lagi watak baru iaitu Vision yang turut membantu menghapuskan Ultron. Di akhir filem ini , salah satu watak Avengers terkorban. Untuk selanjutnya korang kena tengok sendiri di pawagam berhampiran nanti Budak Pacak cerita semua spoil pulak kan? Terima kasih Watsons Malaysia kerana sudi menjemput Budak Pacak ke premiere filem ini !

Rating Blog Budak Pacak untuk filem ini - 4 Bintang 


Dapatkan Figura  Marvels Avengers sekarang. Baca dengan lebih lanjut di sini 

Promosi Figura Avengers Di TGV

Promosi Figura Avengers Di TGV  |  Siapa peminat Avengers dekat sini ?Kalau tanya Budak Pacak memang minat habis la dari kecil sampailah sekarang. sanggup habiskan duit untuk kumpul koleksi adi hero terutama Captain America 


Sempena filem terbaru Avengers Age of Ultron , TGV telah memperkenalkan promosi Avengers: Age of Ultron figurine combo! Dimana korang boleh kumpulkan kesemua 4 koleksi figura Avengers seperti Thor , Hulk , Iron Man dan Captain America dengan setiap pembelian Avengers Combo yang didatangkan bersama Satu regular caramel popcorn dan soft drink. Combo ini berharga RM 19.90 




Untuk dapatkan figura ini lebih awal dan dapatkan kesemua 4 figura  , korang boleh dapatkannya dengan pembelian online dengan cara berikut 


Step 1: Visit www.tgv.com.my
Step 2: Select movie and add Avengers: Age of Ultron combo set
Step 3: Complete transaction and collect items at selected TGV Cinemas

Atau secara walk in di setiap kaunter TGV.  Setiap minggu dua figura adihero Avengers akan dijual jadi dapatkan kesemua 4 figura ini. Untuk maklumat lanjut boleh layari  www.tgv.com.my atau follow TGV Cinemas di Facebook, Twitter, Instragram and LINE.