January 18, 2016

Pencuci Muka Lelaki Terbaik

Pencuci Muka Lelaki Terbaik  |  Bercakap mengenai pencuci muka terbaik untuk lelaki, pastinya korang selalu confuse produk manakah yang sesuai untuk kulit muka yang bermasalah. Ramai juga yang bertanya produk apakah yang saya pakai untuk pastikan muka sentiasa bersih tanpa sebarang kotoran seperti habuk dan sebagainya . 

Tips penjagaan wajah untuk lelaki bagi saya korang kena pastikan produk yang bersesuaian. Dan bukanlah mengikut brand sangat. Kalau sebelum ni saya ada share mengenai satu produk pembersih muka lelaki, kali ini saya nak share satu lagi produk pencuci muka lelaki.



Produk yang best ini adalah dari Dashing. Cakap pasal jenama ni pastinya korang lelaki diluar sana dah tahu pasal Dashing sebab Dashing sendiri dah memang terkenal dengan produk penjagaan diri lelaki 

Kali ini Dashing mempunyai 5 rangkaian pembersih muka yang sesuai untuk kulit muka korang 

Icy Fresh


Masalah kulit kering ? Apa kata korang gunakan Icy fresh yang mengandungi Ice Glacier Water untuk menyegarkan dan penghidratan kulit. Pastinya kulit korang bakal rasa segar dan nyaman untuk jangka masa yang lama 


Oil Clear 



Rata - rata lelaki mempunyai masalah kulit berminyak. Untuk itu, saya syorkan menggunakan Dashing Oil Control yang dirumus khas dengan rahsia Bamboo Charcoal yang berkesan untuk menghilangkan kotoran dan minyak yang berlebihan pada kulit wajah korang 


Extra White 



Nak putih ? Gunakanlah Qu Putih okay sorry ter promote pulak . hahaha okay untuk korang yang rasa nak jadikan kulit korang putih dan berseri, Extra White adalah jawapannya. Dengan ekstrak Swiss Alpine Plants , Extra White mampu melindungi kulit muka korang dari sinaran UV

Acne Free




Untuk korang yang risau ada jerawat dan takut produk tidak bersesuaian. Acne Free juga dirumus khas untuk pastikan kulit wajah korang tidak ada masalah kulit sensitif dan berupaya menjadikan kulit lebih sihat dan licin 


Whitening Scrub 



Bagi yang ada black head banyak di muka, masalah riang roma dan kulit muka. Scrub dari whitening scrub dashing membantu membersihkan muka dengan baik. sekali gus menjadikan kulit korang kelihatan lebih maskulin! 

Kesemua Pembersih Muka Dashing ini boleh didapati dalam dua pek dengan harga   RM6.90 untuk 50g dan RM10.90 untuk 100 g dan boleh didapati di pasaraya utama, farmasi terdekat 

Kalau tanya mana satu yang saya pakai? Saya pakai semua produk tapi tengok pada masalah apa. Selalunya cari oil control dan extra white sebab nak putih hahahaa 



2 Budak Rambut Pacak Komen:

bee said...

aik... tak guna qu puteh dah?? hehe

nurul hidayah said...

Sy ada jual produk FURAIHA..Sesuai utk lelaki dan perempuan..produk bebas bahan kimia..bleh follow ig sy @furaihads.nurul atau sekiranya berminat boleh lah whatsapp sy di 0105727218