May 20, 2016

Produk Kecantikan Bertemakan Fairy Tale Pertama Di Malaysia

Produk Kecantikan Bertemakan Fairytale Pertama Di Malaysia  Bercakap mengenai produk kecantikan di Malaysia ni, dah terlalu banyak aku rasa. Masing - masing cuba menunjukkan kelebihan produk masing - masing. Tapi hasilnya sama ke tidak ? Haa jangan jadi macam Bella minta tampil mohon maaf tempoh hari sudah. Dah silap pastu gigih minta maaf . Marketing lettew ahahaha 


Okay haa berbalik kepada Produk Kecantikan Bertemakan Fairytale Pertama Di Malaysia, baru - baru ni aku berkesempatan untuk berjumpa dengan Joy Revfa iaitu FOUNDER MERVE Cosmetic yang viral baru - baru ini dengan 3 fakta menarik ini ( Baca DISINI




Jujur aku cakap, kalau produk tu takde Wow factor, atau kelebihannya sendiri aku bagi review pun ala kadar je la hehehe. Tapi yang ini first time pegang produk dia pun aku dah rasa macam menarik. Mana tidaknya, kesemua kemasan dan packaging produk ini berasaskan fairy tale. At first ada satu produk ni aku ingatkan buku sekali kotak produk daaa..menarik ! 

cantik enn kemasan produk dia 


Merve Cosmetic ini merupakan Produk Kecantikan Bertemakan Fairytale Pertama Di Malaysia. Ada sebab kenapa produk ini berasaskan fairy tale. Antaranya adalah kerana founder nya yang juga merupakan jurumekap terkenal di Asia ' hidup dalam fairy tale' 



Kisah beliau sendiri yang viral kerana banyak faktor pun menjadi pembakar semangat buat anak muda di sana . ( Baca DISINI ) Bercakap mengenai produk kecantikan, korang jangan ingat perempuan je boleh pakai sebabnya produk Merve Cosmetic ni unisex dan lelaki pun boleh pakai. Sebagai contoh : 

Fairy Tears Potion 



Untuk perempuan of course lah fokusnya lebih kepada solekan dan kecantikan muka dorang, tetapi untuk lelaki apa function nya ? 

- Sebagai moisturizer ( Pelembab ) :
- Sebagai make up premier ( untuk perempuan )  :
- Sebagai skin repair serum ( Pemulihan Kulit ) 
- Sebagai scars treatment ( rawatan parut ) 
- Sebagai sunblock  ( Perlindungan Matahari ) 
-  5 fungsi dalam satu sebab boleh dijadikan sebagai Moisturizer + Makeup Primer + Skin Repair Serum + Scars Treatment + Sunblock


Sebab apa korang kena pakai Fairy Tears Potion ? Sebabnya dengan cuaca di Malaysia yang tidak menentu kadang - kadang Ph dan kulit kita pun menjadi tidak sekata. Jadi dengan produk ini Insyallah akan kembalikan kulit korang kepada asal dan menjadi lebih baik 

Seterusnya adalah Merve Full Coverage Foundation , so apa Fungsi dan kelebihan Merve Full Coverage Foundation ni ? Untuk perempuan khususnya korang mesti suka akan kelebihannya!




1. Berbau harum dengan campuran krim yang memberikan perlindungan penuh untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit wajah dengan ekstrak Super Fruits. 

Buah yang diketegorikan sebagai " Super " oleh saintis pemakanan adalah buah-buahan yang kaya dengan antioksidan, serat, vitamin, mineral dan lain-lain nutrien yang memberi khasiat pada kulit, kelihatan lebih cantik, sempurna dan juga mencegah dari penyakit kulit

2. Kulit tidak kelihatan dan terasa berat (seperti memakai topeng) dan kelihatan semulajadi dengan kemasan sempurna

3. Menjadikan kulit anda kelihatan tidak berminyak. Kemasan akhir menjadikan kulit anda gebu & berseri

4. SPF 50 melindungi kulit daripada sinaran matahari yang berbahaya dan kulit kusam

5. Tekstur yang ringan dan lebih praktikal untuk dipakai setiap hari dan terasa berseri dengan kemasan yang tahan lama

6. Meningkatkan kolagen untuk mencegah penuaan dan mengurangkan keradangan dan tidak gatal pada kulit anda. Penampilan yang lebih muda, menegangkan dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan

7. Tidak mengandungi bahan kimia sintetik , wangian tiruan atau mana-mana toksin

8. Solekan tahan lebih lama, serta mengurangkan peluh yang menutupi liang roma yang menyebabkan jerawat

9. Menjadikan kulit lembut seperti baldu, licin dan sempurna

10. Menjadikan pemakaian lebih cantik berseri dalam beberapa jam serta membantu mengawal lebihan minyak

11. Gabungan sempurna pada span atau berus memudahkan krim diratakan pada permukaan wajah

12. Semua dalam satu bertindak sebagai sebagai Primer (krim perlindungan), Concealer (penyamar noda), Foundation (bedak asas) & Shading (pembayang)

13. Bedak asas mesra wudhu, 100% organik tulen dan bebas silikon yang boleh dibawa solat tanpa was-was

14. Mengurangkan parut jerawat secara perlahan-lahan dan sangat bagus untuk kulit yang terdedah kepada jerawat kerana ianya membuat pori-pori terlihat lebih kecil yang membuat foundation dapat teraplikasi dengan sempurna pada wajah.

15. Pilihan yang sempurna untuk penggunaan yang tahan lama , tidak gatal dan bebas minyak

16. Membuatkan anda jatuh cinta selepas menggunakan bedak asas ini dan menjadikannya sebagai perlindungan semulajadi setiap hari untuk kesegaran wajah

17. Sesuai untuk semua jenis kulit

18. Bedak asas dengan harga yang berpatutan & berbaloi

19. Menggalakkan kulit lebih berseri dan sihat, serta membuat kulit anda terasa benar-benar terhidrat

20. Color Correcting menjadikan ianya sesuai untuk semua warna & jenis kulit

21. Mengandungi ciri-ciri menegangkan kulit wajah dan anti-penuaan tambahan yang terhasil dari Kolagen dan Stem Cell

22. Semuanya dalam satu! produk ini menawarkan pencegahan, perlindungan dan penghidratan

23. Memberikan anda kemasan tanpa cacat cela selama lapan jam

24. Melindungi dari jerawat atau bintik hitam serta ianya tidak tebal apabila dipakai dan amat selesa

25. Sesuai untuk dibawa kemana-mana & mengembara

26. Menekankan ciri-ciri dengan sentuhan realistik dan mewujudkan dimensi kontur dan dan pembayang. Ini disebut sebagai panduan sempurna di antara bedak asas dan pembayang bentuk wajah

27. Bertindak sebagai Concealer atau juga biasa disebut sebagai penyamar noda, adalah satu dari rangkaian tata rias yang wajib dimiliki agar wajah tampil sempurna, karena foundation ini mampu menutupi jerawat, wajah yang tidak merata, juga boleh menutupi lingakaran hitam di bawah mata

28. Bedak asas yang mengandungi Vitamin C dan Vitamin E yang mampu membantu mencerahkan kulit kusam, menyuburkan kulit dan menambah kelembapan kulit

29. Menjadikan wajah anda lebih cerah dan kelihatan muda. Mengandungi vitamin & antioksidan

30. Dirumuskan untuk adunan licin & sempurna pada kulit. Cari warna yang sesuai untuk kulit anda dengan gabungan warna yang disediakan untuk mendapatkan padanan warna kulit tertentu seperti professional.


haaa ada 30 kelebihannya , no wonder produk ini mendapat sambutan hangat hingga terjual lebih dari 50,000 dalam masa 3 BULAN SAHAJA ! 


Gorgeous Juice with sunnah foods 



Haa yang ini lelaki dan perempuan boleh minum . Minuman jus yang diperkaya dengan ramuan makananan sunnah seperti Vitamin C, Ekstrak kurma, Ekstrak delima, Ekstrak Bearberry, Ekstrak Guava, Bee pollen, Stem cell, Diamond water, collagen dan pearl powder memberi pelbagai impak kelebihan seawal 24 jam. Antara kelebihannya adalah 



. 1. Membuatkan kulit menjadi berseri & putih gebu dari wajah hingga seluruh badan.

2. Menghasilkan pembentukkan kolegen secara semulajadi untuk kulit yg cantik, mulus & awet muda

3. Menegangkan & Membesarkan payudara ketahap ideal secara semulajadi

4. Membantu pola tidur yg teratur setiap hari

5. Menyeragamkan tona kulit dan mengetatkan pori kulit wajah

6. Bertindak sebagai anti penuaan, anti oksidan & anti bakteria yang membersihkan kulit hingga ke lapisan dermis terakhir

7. Mengaktifkan sel kulit baru

8. Menguat, menyuburkan dan mencantikkan rambut & kuku

9. Mengandungi nutrien yg tinggi sesuai bagi ibu mengandung dan yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik & sihat

10. Menggalakkan pemulihan pantas apabila berlakunya kecerderaan, terutamanya luka yang bakal meninggalkan parut.

11. Memudarkan jeragat & lingkaran gelap bawah mata. Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam & menbasmi bateri jerawat.

12. Mengurangkan selera makan, kolestrol berlebihan, selulit & menurunkan berat badan ke tahap ideal

13. Membantu memulihkan masalah seksual wanita mahupun lelaki

14. Mengatasi masalah keputihan, missV berbau & masalah sengugut

15. Mampu mengetatkan & merapatkan Faraj

16. Bibir tidak kering & sentiasa lembap

17. Memberi tenaga supaya anda tidak cepat letih, lebih cergas & bersemangat setiap hari.

18. Mencerahkan bahagian-bahagian intim wanita/lelaki

19. Memberi kelembapan (hydration) kepada kulit secara terus menerus. Kulit lelaki yang kasar pun boleh kembali lembap

20. Berkhasiat tinggi dlm rawatan sembelit & merangsang pergerakan usus yang perlahan

21. Mengatasi masalah kekeringan vagina wanita secara semulajadi

22. Mempertahankan dan memelihara sistem reproduksi baik lelaki maupun wanita

23. Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung

24. Melapangkan saraf, membuang kahak, berhenti cirit-birit, demam dan keruh spermatorrhea, dan membuang bahan-bahan toksik dari badan

25. Memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur. Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.

26. Kulit wajah terasa glowing, licin & lembut apabila dicium

27. Mampu mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, menyihatkan kulit, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya

28. Dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis

29. Tangan semakin terasa tegang, lembut & cerah. Tidak kasar seperti selalunya

30. Merangsang dan memudahkan kehamilan

Nampak tak kelebihan dia dekat situ ? banyak giler kan? Bukan produk kecantikan sahaja ya, untuk yang gegirl muslimah nak cari pashmina yang rare dan cantik, perkenalkan 

Limited Edition Fairy Tales Pashmina 

First time aku tengok, memang cantik! Tetiba dia cakap yang dia pakai tu merupakan rekaan dan keluaran beliau sendiri. Sangat wow weh! 

Menurut Cik Joy, size shawl ni 2 meter x 0.74 meter dan ianya limited edition. Lembut dan cantik! 



Dan untuk dapatkan produk ini, sangatlah wajar untuk korang dapatkan sekarang sebab ada promo tau sekarang. So rajin  - rajinkan lah jari korang untuk tekan keyboard atau keypad cari pasal Merve ini

Sesuai sangat untuk korang yang inginkan  produk kecantikan yang berkesan dan terkini ! 


E Group Holdings Berhad
( 1167228 T )

Distributed by :
MERVE Skin Health Sdn Bhd
( 1173249 P )

Alamat / Address :
B-G-5 Vista Alam, Jalan Ikhtisas,
Seksyen 14, 40000 Shah Alam,
Selangor, Malaysia

Telefon / Hotline : +601123650600 / ‪+60123738787‬

Instagram : @mervecosmetic_hq
Email : mervemalaysia@gmail.com







1 Budak Rambut Pacak Komen:

muja said...

cantik sungguhla pengasas merve ni. tertarik gila dengan beliau dan packaging produknya.. pandai dia.. haha