June 27, 2016

Banyaknya Pilihan Buffet Ramadan Di Sunway Putra Hotel

Pertama kali aku jejak kaki masuk ke Sunway Putra Hotel ni, terpegun kejap tengok ada banyak mini stall dan dekorasi buffet ramadan yang tersedia di atas meja 




Expectation aku mungkin makanan dia semua di luar , sebab dekat luar memang ada banyak stall makanan. Rupa - rupanya bila dah masuk ada banyak lagi makanan yang pelbagai jenis khas untuk bulan Ramadan ini

while waiting hahaha 




Bertemakan Dari Dapur Ummi, diketuai oleh Chef Rossham Rosli yang juga merupakan Timbalan Presiden Persatuan Chef Malaysia




Menampilkan lebih dari 100 jenis makanan nostalgia yang diambil dari resipi asli ibunda chef - chef disini, memang terasa sangat asli! 











Kalau aku nak sebut semua makanan dia memang tak habis lah, sebab banyak sangat tapi antara yang menjadi perhatian adalah celup - celup, Nasi Ayam Kampung , Peha Ayam Kicap, Ikan Patin Masak Tempoyak, Perut masak lemak dan banyak lagi








Dessert? Haa jangan cakap lah, yang penting sajian traditional seperti Ubi Kayu Rebus dengan Kelapa, Lompat tikam, Badak berendam korang wajib cuba ! 

Buffet yang bermula pada jam 6 petang hingga 10.30 malam ini tersedia dari 22 Jun hingga 4 July ini memandangkan tarikh sebelum ini sudah pun penuh. Jadi untuk korang yang berminat boleh membuat tempahan  dengan menghubungi Coffee House +603 4040 9888 atau email dineshph@sunwayhotels.com 


Harga untuk buffet adalah RM 138 per nett bagi dewasa dan RM69 per nett bagi kanak kanak 

Untuk maklumat lanjut : 

Instagram : @sunwayputrahotel 

0 Budak Rambut Pacak Komen: