June 07, 2016

Makanan Diet Di Bulan Puasa

Aku berani bet la, bulan puasa ni ramai yang nak mengambil kesempatan untuk kuruskan badan. Lepas tu teragak - agak nak kena makan apa? Salah makan kang, takut gemuk juga kan? Haa lepas ni dah tak payah fikir panjang dah sebab aku ada jumpa satu online service di Instagram ni yang menyediakan servis makanan diet tambah - tambah lagi di bulan puasa ni. Boleh jadi korang punya Makanan Diet Di Bulan Puasa 




Kebetulan pula, aku memang tengah godek Instagram, terjumpa satu online shop ni, @mamapottskitchen yang menyediakan aneka makanan untuk diet harian. Yang bestnya kesemua makanan ini dibuat khas untuk korang yang betul - betul nak control pengawalan berat badan dan juga kesihatan diri 

Setiap menu korang akan dapat macam ni la, complete healthy meal! 



So dekat aku ni, ada 

1. Fish Puttanesca with Grilled Okras

2. Foul Mudammas with Olives.

3. Pan Seared Dory with Pesto Sauce

4. Pasta Pomodoro with Garden Salad

Menu hariannya berbeza setiap hari dan pada setiap hari khamis memang makanannya berasaskan sayuran. So dont expect korang makan lamb chop bagai, tak sihat tahu tak? hahaha

Harganya adalah RM15 untuk setiap  jenis makanan . Haa berbaloi okay? Sebabnya selain makanan yang segar dan sihat, makanan ini menggunakan resipi asli dari Spain, Middle East dan juga Asia. So rasanya memang original dan taste dan mestilah sihat. Boleh dimakan terus, frozen dan makan kemudian pun boleh

Penna Alfredo with Broccoli and Chicken 

Salmon Puttanesca 


Kenapa aku cakap makanan ini makanan yang sesuai untuk diet ? Kesemua makanan ini disediakan dalam kuantiti 500 kcals.  Sudah semestinya makanan ini halal dan tiada GMO ye 

Untuk korang yang berminat untuk dapatkan makanan sihat lagi berkhasiat dari Mama Pott's Kitchen ini, haa benda ini wajib korang tahu ya 

- Perkhidmatan dorang hanya pada Isnin hingga Jumaat 
- Kalau korang beli 5 akan dapat free 1 menu, beli 10 dapat 2 la kan? 
- Free delivery ke Putrajaya, Cyberjaya, Bukit Jalil dan Kinrara 
- Untuk di tempat lain pun dorang boleh hantar, tapi ada caj dia
- Untuk di tempat lain juga, caj RM 10 dikenakan jika korang order kurang dari 3 menu dan RM 5 untuk 4 menu dan ke atas 
- Penghantaran akan bermula antara jam 11.30 pagi hingga 1.30 tengahari 
- COD boleh, tapi tidak digalakkan,
- Make sure korang order sebelum hari keesokan penghantaran sebab order akan ditutup pada jam 6 petang , so digalakkan untuk order terus seminggu atau sebulan punya menu 
- Nak order untuk katering? Boleh! Tapi make sure 20 minimum order ya 



Siapa yang rasa nak best lagi tu, dorang turut menyediakan15 Days Meal Plan berdasarkan dorang punya weekly menu dan  Free Delivery dimana - mana sahaja didalam KL dan PJ. 


Tapi menu nya dirangka berdasarkan bawah 400kcals. Ye la nak kekalkan macronutrients antara 2 menu yang disediakan sekali kan 

Pada pendapat aku la, makanan ni memang healty habis. Sesuai sangatlah korang order sebulan terus, Tak payah fikir dah, Kalau rasa menu tu macam tak kena dengan tekak korang, tak leh makan a few things boleh je request dekat dorang 

Macam aku ni tak makan ikan, tapi lupa nak inform dorang, so selamatlah masuk ke dalam tekak hosmet aku hahaaha 

So kalau korang rasa nak order atau ada pertanyaan lanjut mengenai menu diet dari Mama Pott's Kitchen bolehlah whatsapp dan klik 

IG / FB :  @mamapottskitchen

1 Budak Rambut Pacak Komen:

Yanty Lee said...

nice sharing... cool , fasting yet healthy