June 01, 2016

Sedapnya Zespri Sungold Kiwifruit !

Siapa suka makan buah kiwi? Kalau ya , kita geng la. Tapi aku ikut mood jugak, nak cari kiwi yang manis punya lah susah. Selalu dapat part yang masam tu haa. Baru – baru ini, heaven weh makan buah kiwi dari Zespri  Sungold Kiwifruit sebabnya rasa dia masam – masam manis, yang manis tu sangat juicy




Mana tidaknya, buah kiwi ini berwarna kuning keemasan dan ianya sangat sedap weh! Berbanding kiwi hijau yang kita selalu jumpa, Zespri Sungold Kiwifruit ini adalah pilihan buah kiwi premium dari New Zealand.  Kalau nak tahu, Zespri Sunglod Kiwifruit ini lebih banyak kelebihannya berbanding kiwi dan buah – buahan yang lain. Antaranya adalah ;


  • -       Mempunyai zat vitamin C 3X lebih banyak dari buah orange dan mempunyai zat yang sama seperti 10 biji buah epal !

  • -  Kajian menunjukkan dengan mengambil dua biji Zespri Sunglod Kiwifruit dapat menggandakan enzim di dalam badan dan meningkatkan neurochemicals di dalam otak

  • -   Manis ? Jangan risau sebab ianya sesuai untuk pesakit diabetes dan membantu mengawal glucose di dalam darah

  • -      Mengandungi lebih dari 20 vitamin dan nutrient seperti potassium,  vitamin C , Vitamin E, folate dan banyak lagi

Aku yang dah makan 4 biji Zespri Sungold Kiwifruit ni pun rasa heaven gila weh. Kena pula simpan dalam peti ais, memang amik sudu terus makan camtu je. Layan habis!



Dekat mana nak dapatkan Zespri Sungold Kiwifruit ? Kalau tak silap aku bermula Mei ini, korang boleh terus dapatkan di Aeon dan stores lain

Ramainya yang join Wake Up With Zespri !

Memandangkan kempen yang telah dijalankan ini, aku sempat juga pergi ke Wake Up With Zespri yang telah diadakan di Desa Park City. Expectation aku mesti tak ramai, sebab ada beberapa event yang hampir sama konsep turut berlangsung pada hari yang sama. 







Sekali bila dah sampai, mak aihh ramainya orang. Jauh jugaklah menapak, lepas tu beratur untuk mencuba beberapa game dan makanan yang sepenuhnya berkonsepkan Zespri Sungold Kiwifruit






Baguslah kalau rama yang join event yang sihat seperti ini, menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat! Pada acara ini, ada selebriti tempatan dan antarabangsa yang turut menjadi moderator untuk beberapa aktiviti disini. Antaranya adalah Jojo struys dan Cassey Ho dari Los Angeles yang merupakan ‘ World – renowned celebrity fitness instructor’ dan founder kepada Blogilates


 Cassey Ho ini mempunyai channel nya sendiri di Youtube dan mempunyai lebih dari 3 juta subscriber! Hebat kan? Sebab itulah kot ramai yang join untuk tidak lepaskan peluang bersenam bersama Cassey Ho






Buat 1500 pengunjung yang pertama dorang bakal mendapat botol air Zespri Sungold Kiwifruit limited edition. Dan time aku sampai tu, botol air tu dah habis so makna nya lebih dari 1500 orang yang hadir ke acara ini!

So harap lepas ini akan ada lagi banyak event macam ini, yer la program yang sihat kan? Why not? 


Maklumat lanjut mengenai Zespri, layari 


Zespri® Official Website: http://zespri.com.my/ / http://www.wakeupwithzespri.com/my/

Zespri® Official Facebook Page: https://www.facebook.com/ZespriMY/

Zespri® Official Instagram: Zespri AU & SEA (@zespri_au.sea)

Zespri® Official Twitter : Zespri Kiwifruit SEA (@ZespriSEA)

Zespri® Official Hashtags : #ZespriMY #WakeUpWithZespri #MyZespriKiwifest

0 Budak Rambut Pacak Komen: