July 17, 2016

Senangnya Shopping Dekat Ezbuy !

Kalau korang perasan, lately ni aku suka betul up entry pasal shopping ni. Hahaha maklumlah dah lama tak shopping. Aku akui laa memang suka shopping, siapa je yang tak suka kan? Ada duit semua jalan...

Tapi boleh dikatakan aku dah jarang shopping di mall, dan mostly hadap depan laptop, online shopping dan tunggu barang datang.  So, bila cakap pasal online shopping ni, banyak jugaklah website yang aku dah cuba. So far Alhamdullilah, semuanya okay. Cuma ada satu platform ni je yang aku tak puas hati, yang lain semuanya puas hati





So kali ini , aku nak cuba ezbuy - https://ezbuy.my/. Ni pun sebab member aku yang perkenalkan. Dia cakap shopping di ezbuy lebih murah dan banyak choice . 



Memang pun! Sebabnya kebanyakan barangnya diimport dan caj penghantaran pun tidaklah terlalu mahal. Disebabkan nak cuba, aku limitkan RM100 untuk shopping kali ini. Mulanya nak beli handphone baru, sebab EzBuy buat sales gila - gila untuk jualan jenama Xiaomi 




At last inilah hasil tangkapannya . LOL 




Okay lah kan? total RM130. terlebih RM30. Murah! sebab aku pernah survey barang yang sama dekat luar, harga dia mahal sikit berbanding disini. Bayangkan wallet yang harga asal RM111, aku dapat RM12.94. So dah jimat! 

Nak shopping ni, korang kena pandai menilai dan membandingkan harga - harga dan juga kualiti. Jangan main beli je ya! 


Oh ya, buat korang yang nak shopping dekat sini, ada berita baik untuk korang. , diskaun sebanyak 15% menanti jika korang daftar disini http://bit.ly/EZJUL15

Bukan itu sahaja , kalau korang shopping sekarang hingga 1 Ogos nanti , aku nak bagi diskaun code khas untuk korang dimana setiap shipping fee akan mendapat diskaun 15% jadi jangan lupa masukkan code - EZJUL15 



Dan yang best sekali di Ezbuy ada PrimeXclusive dimana Prime ni membolehkan korang shopping sebanyak mana yang korang nak tapi kos penghantaran hanya RM8.80 sekali. bayangkan korang beli 10 item yang berlainan dan kos penghantaran hanya RM8.80 untuk kesemua 10 item tu 


So selamat bershopping ! Jangan lupa bagitau pendapat dan komen korang mengenai https:Ezbuy disini ya 



2 Budak Rambut Pacak Komen:

Leo Pluto said...

Oh, info baru niey. Sapa suka shopping online mesti suka ngan ezbuy nie. hihi. blogwalking here sambil follow blog and klik tabung sekali. :)

Kwon Jiyong said...

Kalau brng dh smpai kat warehouse d malaysia pastu kna hntr kt rumah kita gna kurier servis apa ek?? Kita plih sndri kurier servis atau mreka sndri yg tentukan?? Sbb aku biasa ngn poslaju.. lain2 kurier servis 😅meh