Cara Bercukur Dengan Betul Menggunakan Gillette Mach3 Baru


Bagi lelaki, muka memainkan peranan yang penting terutama dalam penampilan diri. Bayangkan muka yang tak terjaga, jambang dan misai tidak dijaga rapi. Bukan setakat girlfriend je yang lari, orang pun takut nak dekat




Jadi di kesempatan ini , aku nak share dengan korang mengenai produk pencukur muka lelaki yang berinovasi. Bagi aku, kadang  - kadang bagus kalau kita keluarkan duit lebih sikit untuk penjagaan diri. Kalau setakat murah, tapi berisiko buat apa kan?


Perkenalkan Gillette Mach3 Turbo yang terbaru. Gillette Mach3 Turbo yang terbaru sekarang datang dengan bilah pencukur yang lebih tajam and jalur pelincir yang dipertingkatkan untuk memberi hasil cukuran and kulit yang hebat berbanding pencukur pakai buang biasa.





To be honest aku suka dengan Gillette Mach3 Turbo ni sebabnya ciri – ciri yang ada padanya semuanya lengkap dan diperlukan oleh semua lelaki di luar sana. Sebagai seorang blogger, imej memainkan peranan penting. Kadang – kadang bila shave, orang akan tanya, ‘ eh kau baru shave ke?’ ‘ kenapa ada merah tu?’ sebabnya pencukur itu sendiri tidak bagus


So mesti ada yang tertanya macam mana cara bercukur dengan betul kan? Dekat sini aku kongsi tips bercukur dengan betul menggunakan Gillette Mach 3



1  - Gunakan Shaving Foam dan sapukan rata di kawasan yang korang nak cukur. Kenapa kena gunakan shaving foam? Bagi korang yang ada masalah kulit sensitive dan kering, kalau bercukur tanpa foam, kulit akan mudah terluka dan meradang. Jadi untuk prevent masalah tersebut gunakan shaving foam

2  - Mula bercukur dengan menggunakan Gillette Mach3 di kawasan yang korang nak cukur. Best gunakan Gillette Mach3 ni sebab dia ada spring dan pemegang ergonomic


3   - Cuci kawasan cukuran dengan air bersih

4  - Lap sehingga rata menggunakan kain yang bersih. Jangan abaikan! Terutama kulit yang sensitif. Kalau gunakan kain yang tidak bersih kuman mudah berjangkit dan menyebabkan keradangan


Dengan Gillette Mach3 terbaru ini, kesan merah dan keradangan dapat dikurangkan dan lebih smooth! Should thanks to  Thin Uniform Telomer  Technology (TUT-technology)! Lagi satu, lelaki akan beli banyak – banyak shaver dan buang. Lepas ni korang boleh berjimat! Sebabnya Gillette Mach3 ini tahan lama dan boleh digunakan sehingga cukuran yang ke 10. Jimat kan?



Bukan itu je,   Bar gel yang dipertingkat kini 30% lebih lebar, direka untuk sentuhan yang lebih baik dengan kulit, dan mengandungi lebih “pelincir pengalas” untuk memberi pelinciran dan luncuran yang lebih baik. Gel ini yang membantu kulit sensitif sebenarnya. Untuk korang yang ada kulit yang sensitive tu sangat disyorkan untuk menggunakan Gillette Mach3 terbaru






Ada lagi tau! Antara sebab kenapa korang kena dapatkan Gillette Mach3 yang terbaru ini adalah kerana ianya mempunyai
  • -          3 bilah berbanding 2 bilah pencukur
  • -          Bilah yang disambung dengan spring
  • -          Pelindung kulit yang lembut
  • -          Pangsi hadapan yang mengalihkan daya tangan dari bilah pencukur
  • -          Binaan terbuka yang membolehkan pembilasan and pembersihan lebih mudah
  • -          Pemegang ergonomik yang memberikan kawalan yang bagus
  • -          Sistem cantuman tunggal menyambung pemegang ke kartrij dengan mudah
So macam mana? Lepas ni bukan alasan lagi untuk korang tidak bercukur. Dengan Gillette Mach3 semuanya mudah dan pantas! Terima kasih Gillette Mach3 !

3 comments:

Lea Azleeya said...

Terbaikkkk!!!

Uncle Zuan said...

nak kena beli satu ni

Cumilebay MazToro said...

Khai ... kamu punya rambut makin tinggi aja di blow ke atas nya hehehe