Korang Pasti Kurus Kalau Datang Ke Xclusive Fitnesz !

To be honest, dulu aku pernah main gym di salah satu pusat gym yang terkenal di Malaysia. Bila difikirkan balik, macam membazir pun ada. Bayar ribuan ringgit, tapi tak berdisiplin dan jarang datang. 

Mungkin faktor jauh dan kekangan masa belajar jadi taruhan. Pada masa yang sama, tangan kanan aku injured teruk lagilah malas melanda. BMI aku ikutkan normal je, tapi tengok depan cermin menggelebeh gak. Nak gak nampak fit enn




Tambah lak bila kau bergelar influencer, penampilan diri kena jaga. Tapi apakan daya bila aku cover niche food, I've to taste all the foods! Sampailah satu hari ini, aku diperkenalkan dengan Murad Zaidi ataupun Mr M, pemilik Xclusive Fitnesz

Dalam hati aku, hrmm mesti sama je macam typical gym yang lain. So takpe , I should give a try kan?



1st day datang gym ni bestlah jugak. Sebabnya fikirkan jaraknya dekat so there's no excuse for me to skip. Unless kalau travel hiks* Bila korang datang ke sini, terus haa buat cardio bagai, dan memang mental dan physical korang 'didera' dengan teruk. 

Bukannya apa, bak kata Mr M, biar badan kita terkejut dulu so that nanti kita akan terbiasa. Dah habis training semua, dia akan bagi kau tips makan bagai. Siap suruh kau post gambar kat dia lagi setiap makanan yang korang makan 

Dulu aku training takde pun macam ni. Yang ini semuanya dijaga rapi bagi memastikan target korang tercapai 



Lepas daripada tu, barulah aku terdetik nak buat research pasal Murad Zaidi dan juga Xclusive Fitnesz. Fuhhh no wonder la semua benda dia tanya sebab ada yang mengatakan kalau join Xclusive Fitnesz confirm boleh kurus sebab latihan nya lain dari yang lain



Harga gym ini, aku boleh katakan gym paling murah di Shah Alam pernah aku jumpa RM42 sebulan! so total RM1.40 sehari je. Equipment semuanya ada dan sekarang tengah giat dibaik pulih 



Selain gym, kelas boxing dan kelas - kelas lain pun ada tau. Ladies day pun ada. So korang yang perempuan kalau segan boleh je datang time ladies day ni 

Dengar cerita makin ramai orang sign up termasuk mereka yang bergelar VVIP . Korang bila lagi?Jom join, at least aku ada geng hahaa 

 Xclusive Fitnesz 
Contact : 03-5513 9619 
Instagram:  @xclusivefitnesz 

1 comment:

sayaiday said...

Dulu pernah jugak join gym, tapi sebab asyik takde masa, then macam rugi je sebab selalu tak datang gym. tula kalau ada trainer pon syok, at least dioarang boleh pantau kita. hehe