• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

February 28, 2016

Siapa Sangka Dekat Sini Boleh Makan Steamboat Gaya Baru

Siapa Sangka Dekat Sini Boleh Makan Steamboat Gaya Baru | Bila dapat invitation untuk makan steamboat ni, terfikir jugak 2 - 3 kali nak accept ke tak. Last year pergi siap bawa guest lagi, tapi bukan makan steamboat. Mungkin sebab ada acara ringkas. * Think positive* 



So this time aku accept jugak, memandangkan tekak ni teringin nak makan steamboat. Since tak de geng nak makan, this is the right time to enjoy and hangout with blogger friends, - not forgotten the food! 

Aku difahamkan yang steamboat No 1 di Shah Alam ,D'Kayangan Steamboat BBQ & Grill telah menambah konsep dan juga pelbagai menu tambahan lagi dimana dengan konsep 3 dalam 1 yang terbaru ini korang bukan sahaja dapat makan steamboat dan juga grill malah korang boleh grill menggunakan arang yang sudah pastinya rasanya lagi best! 




Selalu bakar arang dekat rumah je kan? Haa dekat sini dorang pun ada sediakan. Yang bestnya arangnya sudah siap dibakar, bila sampai dekat meja korang, pilih , bakar dan makan ! Rasanya of course lagi berselera makan. 




Selain itu, aku tengok dah banyak perubahan dekat sini. Ada pelbagai skewer yang korang feeling bakar sendiri satay. Boleh dikatakan dekat sini korang dapat makan di restoran 5 bintang tetapi dengan harga yang giler murah. 

Antara kelainan D'Kayangan Steamboat , Grill and BBQ berbanding steamboat tempat lain 

  • Konsep 3 Dalam 1 - Grill , charcoal grill dan steamboat 
  • Lebih banyak pilihan seafood - pahat, udang besar , kerang, ketam , sotong dan lain - lain
  • Lebih dari 8 sos pilihan disediakan 
  • Ada kuih muih melayu termasuk korang boleh bakar sendiri otak - otak ! 
  • Ada beriani dan juga kambing golek ! 
  • Ada Ikan pari Asam Nyonya
  • Dessert Ice Monster 

  • Banyak giler weh, korang datang sendiri , tengok sendiri hahaah 



Best kot makan dekat sini, dengan pilihan nak makan dekat dalam atau luar , pilih je ikut keselesaan korang, Pilihan jangan cakap la banyak sangat sampai tak tau nak pilih apa, No wonder la tempat ni dipilih ramai sebagai tempat steamboat sedap dan murah . 

Dengan harga RM 40.20 seorang bagi dewasa dan RM 20.10 untuk kanak - kanak korang boleh makan sepuas - puasnya. Tetapi jangan sampai membazir yaa ada kompaun untuk korang yang membazir. 








Kalau nak makan dekat sini especially weekend kena book dulu yaa takut full house. Selalu full je, Okay datang sini dan komen apa pendapat korang ya! 

Lokasi : 

No 1 , Apartment Service Sri Acapella , Jalan Lompat Tinggi 13/33 Section 13, Shah Alam. (Bersebelahan Hayaki) 

Untuk Tempahan : 012 - 2971091 / 03 - 55125091


Instagram : #dkayangansteamboat

Twitter : #dkygnsteamboat 

February 25, 2016

Chiba Sweet Potato

Chiba Sweet Potato |  Hands up for potato lover ! If you one of the potato lover, you should try Chiba Sweet Potato because the taste totally different from other potatoes and too sweet compared than you. LOL 




Previously at Village Grocer, Bangsar I've been given a chance to taste Chiba Sweet Potato for the very first time in my life. At first I thought the taste gonna be same like other potatoes in Malaysia so called Ubi Kayu or tapioca. But after that, I think I already munch like 5-6 bites of it because its very delicious. Sorry guys! 



Gotcha! 6th time maybe? Hahahaaha


Actually now you can purchase this delicious potato since they already here! Cool right since you guys no need to go to Chiba and find this potato. For your information, Chiba is a Japanese prefecture encompassing Tokyo's eastern outskirts and the rural Bōsō Peninsula. 

Meet Chiba - Kun 

Lot of games and prizes waiting ! 



So Chiba Prefecture is one of the largest sweet potato procedures in Japan where they are very particular about the soil and cultivation methods, so the potatoes are sweet as well as endorsed safety. Thats why the taste very fresh and delicious! 




For those who still wondering what you can do or how to eat this potato. This is a few suggestion for you

  • Bake sweet potato at home! 
  • Grill and eat like a boss
  • Boil and make it as candied sweet potato 
  • Eat with Ice Cream 
  • cake lover? Then turn it to sweet potato tart 
Now try to get your own Chiba Sweet Potato because its worth it till end . This potato containing vitamins, potassium and dietary fiber! It also stimulates intestinal regulation action, thanks to Jalapin! Where you will see white milk when cut a raw sweet potato. 

I've grab mine, how about you? Go grab now! 

February 24, 2016

Karnival Peaceyall.FM Bakal Meletup !

Karnival Peaceyall.FM Bakal Meletup ! Siapa kenal dengan trademark Peaceyall.FM ? Trademark Dato AC Mizal la jawabnya yang kini trademark tersebut telah menjadi  radio online dah pun. Baru - baru ini, PC berkenaan  Karnival Peaceyall.FM telah pun berlangsung diHotel Pullman by Lakeside Putrajaya, Putrajaya pada 17 Februari yang lepas. Majlis ini dihadiri oleh Dato’ Ac Mizal, Datin Emelda dan kartunis Ubi. Beberapa media tempatan turut hadir untuk cover majlis ini.

1.Karnival Peaceyall membawa lebih 150 Usahawan Menjelajah Malaysia
Buat julung kalinya stesen Peaceyall.fm akan mengadakan karnival besar-besaran di seluruh Malaysia dengan permulaannya di melaka pada 2-3 April nanti. Tidak hanya di Melaka, ianya akan diteruskan ke Pulau Pinang, Perak, Terengganu, johor dan berakhir di Kuala Lumpur.


Karnival ini memperlihatkan kelainan dengan menekankan konsep rekreasi santai dan riadah khususnya untuk seisi keluarga. Dengan lebih 150 usahawan yang juga terdiri daripada barisan artis pastinya lagi memeriahkan karnival yang akan berlangsung ini.
Tujuan utama karnival ini adalah untuk pihak stesen berikteraksi dengan penonton setianya dengan lebih dekat disamping membantu para usahawan untuk mempromosikan produk mereka ke seluruh dunia dengan kos yang minima tapi berimpak tinggi. Karnival ini dijayakan dengan kerjasama OMGFest Ventures dan pelbagai aktiviti menarik telah dirangka untuk semua hadirin.


Bukan itu sahaja, karnival selama 2 hari ini akan disiarkan secara langsung di seluruh dunia melalui aplikasi Peaceyall.fm. Segala info tambahan mengenai karnival ini bolehlah layari laman sosial Peaceyall.fm atau di OMGFest2014.
2. Kartunis Ubi Melancarkan Komik Skoolastik
Semua sudah sedia maklum kartunis Ubi jika korang seorang peminat setia Majalah Ujang. Mana tidaknya aku juga membesar dengan karya-karya kartunis Ubi ini. Setelah beberapa tahun menyepikan diri, akhirnya kartunis Ubi melancarkan komik terbaru beliau iaitu ‘Skoolastik’.


Komik ini diilhamkan untuk menarik minat para remaja. Komik ini menceritakan tentang 3 sahabat karib iaitu Khairy, Pian dan Aina dalam menjalani kehidupan mereka sebagai seorang pelajar. Terdapat pelbagai kisah yang pastinya dapat memberikan pelbagai pengajaran kepada pembaca.
Komik ‘Skoolastik’ ini yang hanya berharga RM19.90 boleh didapati secara online di www.kedai.kartunisubi.com atau semua cawangan kedai buku seluruh Malaysia bermula 20 Februari 2016. Untuk maklumat lanjut bolehlah melayari laman sosial kartunis Ubi di @KartunisUbi
3. Beriteraksi Bersama Dato’ Ac Mizal melalui aplikasi ‘DAC Peaceyall”
Dato’ AC melancarkan aplikasi pemainan yang terbarunya iaitu DAC Peaceyall. Aplikasi ini dibuat untuk menarik minat pemain game tegar di mana ia dihasilkan dengan latar belakang yang trendy dan catchy sesuai dengan penampilan Dato’ AC Mizal sendiri.



Melalui aplikasi ini juga peminat dapat menerima mesej terus dari Dato’ AC disamping dapat membeli wangian keluaran Dato’ AC dengan hanya mengklik dalam aplikasi ini.  Pelbagai hadiah menarik dan kejutan bakal anda alami dengan aplikasi mainan ini.


‘DAC Peaceyall’ ini sudah boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store dan Apple Apps Store bermula sekarang. Haa download sekarang !

February 14, 2016

Glowtox Supplement Tambahan Untuk Remaja

Glowtox Supplement Tambahan Untuk Remaja  | Waktu taip entry ni, aku baru nak mencuba minum supplement tambahan yang aku baru dapat iaitu Glowtox. Sebab aku lengahkan masa minum Glowtox ni sebab tak yakin. Hahaha takut rasa dia tak sedap dan masam ! Mostly product review yang aku dapat semua rasa masam



Tambah pulak dorang cakap Glowtox ini adalah minuman berasaskan yogurt. Confirm dah la rasa dia masam .Time shake nak minum bagai, terus terhibur kejap. Rasa dia sedap weh! Tak masam dan sangat best kalau minum time sejuk - sejuk. Sampaikan buih dia yang tinggal pun gigih aku hirup ahahaha. 

Glowtox Yogurt Drink ini adalah minuman ataupun supplement tambahan yang sangat sesuai untuk remaja dan semua lapisan umur. Dimana Glowtox Yogurt Drink ini adalah  formulasi lengkap dengan gabungan bahan semulajadi berasaskan:
  • Ekstrak Biji Anggur
  • Acai Berry,,
  • Ekstrak Zaitun
  • Habbatussauda
  • Fructooligosaccharida
  • Multivitamin


Bukan itu saja, Glowtox juga digabungkan dengan formula;
  • Anti-oksida untuk anti penuaan, awet muda & mengekalkan kulit yang cantik
  • Pre-biotic untuk penjagaan usus
  • Anti-kanser untuk mencegah daripada penyakit kritikal

So, korang yang ada masalah seperti
  • Sembelit
  • Gastrik dan ulcer perut
  • Cirit-birit
  • Ketidakhadaman (angin, ketidakselesaan perut) sebu, BUNCIT
  • Allergik
  • Jangkitan bakteria
  • Selsema
  • Kolestrol
  • Sistem imunisasi rendah
  • Buasir
  • Kulit kusam
  • Kulit berjerawat
  • Susah turun berat badan
  • Badan tidak bertenaga & cepat letih (banyak toksin dalam badan)

sesuai sangat minum Glowtox Supplement ni. Dah lah sedap pastu bertenaga pulak tu. Selalunya aku ambil awal pagi sebab dapat bekalkan tenaga dan juga sebelum tidur untuk pastikan tidur malam lebih sempurna.

Cara pengambilan:

Satu sachet dibancuh dalam 100 ml air dan terus diminum (air suam atau air sejuk)
Arahan pemakanan:

1-2 sachet sehari. Sebaiknya diambil waktu pagi dan malam (dalam keadaan perut kosong).
Dah ramai yang mencubanya dan berkesan mengikut kegunaan masing - masing. Mohon baca di sini yaa http://bit.ly/testiglowtox . Aku baru je minum dalam 5 hari camtu, so memang bertenaga! Tambah pulak bulan ni terlalu sibuk.Orang cakap muka bertambah seri hehehe
Bangun tidur, sebelum buat kerja, sebelum tidur wajib minum Glowtox! 


So untuk korang yang berminat untuk dapatkan Glowtox ni, Boleh dapatkan minuman tambahan yang sedap ni pada harga
1box RM80 (15sachets x 20g)
Free postage Semenanjung

(Sabah Sarawak add RM10)
Harga Promosi :
2bxs RM150
Free postage Semenanjung
Free shaker
(Sabah Sarawak add RM10)


Tunggu apa lagi? Dapatkan sekarang, Serius sedap !
contact no

013-294 1101
011-1194 1101

website:

fb page:

TIARA WELLNESS HQ
IG:

tiarawellnesshq

February 06, 2016

Sedapnya Makan Seafood Di Crab Hut !

Sedapnya Makan Seafood Di Crab Hut ! Korang yang sukakan seafood wajib datang sini. Serius berbaloi. Kalau sebelum ni korang tengok gambar viral yang makan atas meja beramai - ramai tu. Di Crab Hut juga menggunakan konsep yang sama 




Yang bestnya lagi dekat sini pelbagai pilihan kuah boleh korang pilih termasuk asam pedas, kuah lemak dan macam - macam lagi  Kuah pilihan ini akan ditukar mengikut bulan - bulan tertentu, so dalam 3 bulan sekali korang boleh datang ke sini dan cuba kuah yang berlainan. Nak cuba setiap bulan pun okay takde masalah. 


feel gila makan hahaha


Abaikam tukul besi tu sebab nak tunuk kat korang sedapnya makan kat sini haha


masing - masing punya perangai time makan LOL 


 Dah lama sebenarnya aku teringin nak makan macam ni. Yer la kalau makan sorang confirm tak best. Kena pulak ada member yang tak makan seafood *sigh* 








So bila dapat jemputan ni, apalagi terus RSVP ' Yes' hahahaha..cakap je korang nak seafood ape? Lobster , baby crab, King Crab, Red Lobster , mussel, king prawn haa semua ada ! 


Macam mana nak makan dan order disini? 




Step 1) Korang akan dapat pilih sebanyak 3 jenis makanan laut dalam satu bag. Pilihan bag 300gm atau 500gm (kalau ramai ambil yang besar ye) 



Step 2)  Pilih sos daripada 4 pilihan sos ataupun pilih sos pilihan " Comel's Round  the World in 80 Sauces' 



Step 3) Pilih campuran kesukaan korang seperti jagung. sosej, cendawan dan banyak lagi



Step 4) Makan dengan penuh kepuasan! Ingat jangan sesekali tak habis, satu penyesalan nanti sebab ianya sangat sedap 







Kalau korang nak makan ala carte yang lain pun boleh juga. Ada set BBQ , set lunch , Cajun dan banyak lagi pilihan disini. Salmon sashimi pun ada. Mohon jangan terliur ye. 



Bersempena dengan Chinese New Year ini, Crab Hut turut memperkenalkan Yee Sang yang boleh didapati di Crab Hut sehingga 22 Februari ini. 



Buat korang yang nak makan dekat sini, nak abang belanja korang diskaun khas untuk korang just tunjukkan gambar di atas dan korang akan dapat 10% diskaun . *abaikan ejaan  nama salah tu* 

Jadi buat korang yang nak makan seafood puas - puas , ajak kawan - kawan korang and eat like a boss! As for me, for sure akan datang balik dengan preparation perut kosong dan makan sepuas - puasnya . Terima kasih Crab Hut ! 

Crab Hut beralamat di 

Shaftsbury Square
Persiaran Multimedia, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia


untuk maklumat lanjut boleh layari