• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

October 31, 2016

Hotel Yang Strategik Di Johor Bahru

To be honest, hati aku macam berat nak ke selatan tanah air apatah lagi mengenangkan nasib yang ditipu oleh scammer pada tahun lepas

Baru – baru ini niat aku sebenarnya nak ke Singapura, tapi sengaja aku pilih untuk berada di Johor Bahru terlebih dahulu sebab ingin explore sendiri negeri paling selatan tanah air ni



Memandangkan aku pergi ke sana keseorangan dan ingin mencari hotel yang berada berhampiran dengan pintu sempadan, tertarik untuk aku menginap di Swiss - Inn Johor Bahru yang baru sahaja dibuka pada Januari yang lalu


Swiss - Inn Johor Bahru ini terletak di antara Jalan Syed Mohammad Mufti, iaitu di tengah – tengah Pejabat KWSP dan bangunan kerajaan yang lain. Untuk korang yang kerja kerajaan dan selalu outstation dekat Johor Bahru sesuai sangat menginap di sini


Dah tahu dekat bangunan kerajaan , kenapa pilih untuk menginap di Swiss - Inn Johor Bahru? Sengaja sebenarnya aku menginap di sini kerana memikirkan lokasinya yang sangat strategik. Begitu hampir dengan tempat – tempat menarik di Johor Bahru seperti City Square, Bazar Karat, Little India dan yang paling penting hotel yang berhampiran Complex Custom , Immigration & Quarantine ataupun lebih dikenali sebagai CIQ




Pertama kali menjejakkan kaki ke Swiss - Inn Johor Bahru ini terpegun kejap dengan dekoratifnya yang moden dan unik. Malah pada setiap tingkat di hotel ini bertemakan warna –warna yang vibrant serta mengikut buah – buahan tempatan. Unik kan?





Hotel yang berstatus 3 bintang ini mempunyai pelbagai jenis bilik sesuai dengan kehendak korang. Selain daripada Cosy Queen, Cosy Twin dan Signature Cosy 2 Bedroom , korang yang datang berkumpulan pun boleh stay ramai – ramai dalam hotel ini dengan memilih Tatami 6 yang boleh memuatkan 6 orang dalam satu bilik






inilah tatami 6 yang boleh memuatkan 6 orang dalam satu bilik. best nak bersembang bagai face to face je haa  



Selain itu, kemudahan di dalam hotel ini turut dilengkapi gym, meeting rooms, banquet hall dan juga café. 





Bercakap mengenai café dia, first time aku tengok hotel yang mempunyai café yang berkonsepkan food court






Nama pun Rilek The Café so bila korang datang ke sini terasa seperti dialu – alukan kerana konsepnya yang bersahaja.Lagi cerita mengenai Rilek The Café akan aku ceritakan dalam entry akan datang



Sempena cuti sekolah yang akan datang ini, ada special promo baik untuk korang haa. Dengan harga RM320, korang akan dapat dua bilik untuk 4 orang beserta breakfast . Promosi ini hanya masa terhad tau bermula 18 November ini sehingga 31 Disember. Untuk maklumat lanjut korang boleh terjah sini



Tak cukup dengan itu, Swiss - Inn Johor Bahru turut menyediakan pakej ke taman tema yang ada di Johor Bahru seperti Legoland, Hello Kitty dan lain – lain lagi


So untuk tempahan dan maklumat lanjut


Swiss-Inn Johor Bahru
Lot 512, Jalan Syed Mohd Mufti, 

80000 Johor Bahru, 
Johor Darul Takzim, Malaysia.
Tel : 607 - 218 3333   
Fax : 607 - 218 3334    

Facebook : https://www.facebook.com/SwissInnJohorBahru

                                                                               

October 30, 2016

SM Parfum Wangian Yang Tahan Lama

Boleh dikatakan lately ni aku banyak berkongsi dengan korang semua mengenai tips penjagaan diri bagi lelaki
Selain rambut, penjagaan diri seperti bau badan juga memainkan peranan penting bagi lelaki. Bau badan yang teruk akan menjejaskan perwatakan diri. Dan kali ini aku nak share  korang pengalaman menggunakan perfume dari SM Parfum keluaran Shah Mumtaz Collection




Ikutkan masa preview tempoh hari, kemain sejam awal aku datang walaupun motor rosak bagai sebab excited nak tengok dan cuba sendiri SM Parfum ni haa
Manakan tidak, sebelum ni hanya dengar nama dan tengok dekat online je. Hari ini berpeluang merasai sendiri menggunakan SM Parfum. Sebelum ni pun aku dengan member pun ada bercakap mengenai perfume maklumlah selain bau, kiteorang suka kumpul botol perfume



Pertama kali memakai SM Parfum ni , sampai pening kepala otak haa. Mana taknya gatal pergi sembur perfume banyak – banyak sebab ingatkan baunya tak tahan lama. Maklumlah pada mulanya ingatkan typical perfume je, yang kena sembur banyak – banyak baru lekat baunya.

Rupa – rupanya dengan SM Parfum ni cukup dengan sekali semburan sudah mewangi satu badan. Sampaikan aku terpaksa tukar baju sebab bau perfume SM Parfum ni kuat sangat


Berdasarkan pengalaman , aku yang  selalu sedia cover event kadang – kadang sampai tengah malam. Baunya masih melekat dan tahan lama, kekal sehingga 8 jam!  Sebab tu la satu semburan pun dah cukup


Bukan setakat wangi, malah kemasan produk yang didatangkan dalam botol dan di dalam kotak yang unik juga merupakan tarikan SM Parfum ni. Cuma flip kotak je , korang boleh tengok botol wangian di dalam

SM Parfum yang diambil namanya dari singkatan Shah Mumtaz  diangkat kerana bagi melambangkan  percintaan Shah Jehan dan Mumtaz yang kekal lama. Begitu jugalah dengan perfume ni  yang kekal lama



Bagi seorang travel blogger seperti aku, kemana sahaja destinasi yang aku pergi kena pastikan ada deodorant ataupun wangian yang mudah dibawa. Maklumlah kalau dah ke sana sini dan lakukan pelbagai aktiviti mesti berpeluh kan? Jadi kadang – kadang tak best bila ada bau yang kurang menyenangkan

Dengan SM Parfum, kini nak kemana sahaja lebih mudah sebab SM Parfum ini boleh dibawa ke mana sahaja , botolnya mudah di grip, travel friendly dan yang paling penting lepas pemeriksaan di Airport !

Buktinya aku dah bawa ke penerbangan domestik di Langkawi dan penerbangan International di Singapura kedua – dua nya lepas!

Eve untuk kaum Hawa 

Dan Adam untuk kaum Adam 

Wangian yang didatangkan dalam dua variasi untuk lelaki dan perempuan. Iaitu Adam bagi lelaki dan Eve bagi perempuan, SM Parfum mempunyai pelbagai koleksi lain wangian yang berinspirasikan antarabangsa. Sebagai peminat perfume, bab kandungan perfume ni memang aku expert la bagi melihat sejauh mana baunya tahan


Jadi semasa interview tempoh hari bersama pengasasnya, sengaja aku trick soalan dengan bertanyakan berapakah jumlah kandungan alcohol dan pati yang digunakan. Ternyata patinya sangat  banyak berbanding dengan perfume biasa. Sebab itulah SM Parfum tahan lama

Sebagai kesimpulan, kenapa korang kena dapatkan SM Parfum ini adalah kerana
-       Baunya kekal lama sehingga lebih dari 8 jam
-       Mempunyai pelbagai pilihan perfume berinspirasikan antarabangsa
-       Kotaknya sangat menarik
-       Boleh dibawa solat
-       Pati wangiannya lebih banyak
-       Dan banyak lagi!

Dah panjang lebar ni mesti korang tertanya berapakah harga bagi sebotol SM Parfum ni kan? Harganya cuma RM 69 dan sangat berbaloi untuk korang memilikinya. Khabarnya tak lama lagi SM Parfum bakal didatangkan dengan keluaran yang lebih variasi! Tak sabar nak tengok 
tengok kemasan kotak dia. Menarik kan! 

Tips Menggunakan SM Parfum
  1. Pastikan hanya sembur sekali sahaja memadai
  2. Sembur di kawasan seperti leher, ataupun pergelangan tangan ataupun di badan. 
  3. Jangan sesekali sembur di baju 
  4. Jangan mencampurkan SM Parfum bersama wangian lain
  5. Nak tidur yang lena? Semburkan SM Parfum pada bantal anda dan jemurkan seketika di bawah matahari . 


So, sebagai lelaki aktif, SM Parfum menjadi pilihan aku. Korang bila lagi?
 Kalau korang berminat untuk mendapatkan produk ini atau nak jadi agen dan stokis jangan lupa untuk keep in touch dengan Shah Mumtaz Parfum:
Facebook: Shah Mumtaz Collection
Instagram: Shah Mumtaz Collection
Phone: 012 5566 949 / 017 3344 818
Email: shahmumtazcollection@gmail.com

October 28, 2016

Deepavali Yang Penuh Dengan Mesej

Tak lama lagi Malaysia bakal berseri dengan satu lagi perayaan dari antara kaum yang utama di Malaysia iaitu masyarakat kaum India .

Aku ingat lagi kalau dulu tiap kali musim Deepavali, mak aku akan kelam kabut tanya bapak aku cuti ke tak, nak pergi beraya ke tak. Maklumlah dulu mak aku kerja di sekolah tamil jadi mak aku dan kawan – kawan dia memang rapat walaupun berbeza kaum

So setiap kali deepavali, kiteorang akan pergi beraya dekat hampir semua rumah kawan – kawan mak aku. Walaupun berbeza kaum, tapi festival cahaya ni membuatkan rakyat Malaysia bersatu padu dan saling menghormati

Dan tiap kali Deepavali dan perayaan lain juga, aku akan tunggu dekat depan TV atau tengok di laman social, menanti iklan perayaan dari Petronas yang cukup menarik dan sarat dengan pelbagai mesej 




Nanti bila datangnya Deepavali semua orang bercuti. Yang beragama Hindu akan beraya bersama ahli keluarga manakala kaum yang lain akan mengambil kesempatan untuk bercuti bersama keluarga. Malaysia kalau dekat negara lain famous sebab penyatu paduan antara kaum yang berbilang bangsa dan agama

Ini kerana kita telah diterap dengan adanya keharmonian, sifat pemahaman antara satu sama lain dapat dijalinkan.

So dikesempatan ini, aku nak ucapkan Selamat Hari Deepavali kepada rakan – rakan pembaca dan kenalan yang menyambut perayaan ini. Happy Diwali!


October 26, 2016

Hotel Murah Dan Cantik Di Jogja Adhisthana Yogyakarta Insta Friendly !

Baru - baru ini aku berjaya juga menjejakkan kaki ke tempat yang dah lama aku teringin sejak sekolah lagi iaitu Yogyakarta ataupun Jogja. 



Mesti korang fikir, ni mesti sebab Ada apa dengan Cinta nih. Kalau ya, sorry guys, aku tak tengok langsung cerita tu, cuma layan lagu dia je. Dan nak dijadikan cerita hotel yang aku stay ni merupakan hot spot bagi penggambaran AADC dan juga spot bagi korang yang suka gambar - gambar OOTD nih 




Selama 3 Hari 2 Malam aku dan rakan - rakan menginap di sini. Macam kiteorang haritu amik Deluxe Double Room, so ada dua katil. Harganya adalah Rp328,000.00 bersamaan dalam RM100++ camtu lah







Kira okaylah tu sebab share dua orang kan? Yang bestnya lagi , katil dan tilam dia sumpah best. Besar dan empuk.Tidak keterlaluan jika aku katakan Hotel Adhisthana antara hotel yang berjaya menambat hati aku. Adhisthana ni kalau korang nak tahu dalam bahasa Sanskrit bermaksud kediaman yang dirahmati. Haa kemain. Tapi serius tenang je bila menginap di sini. 







Macam yang aku cakapkan  tadi, Hotel Adhisthana ni instagram friendly, hampir keseluruhan hotel ni korang boleh jadikan port untuk bergambar.  Hotel ini berkonsepkan Javanese yang digabungkan  dengan seni bina China dan Europe bagi menaikkan lagi imej hotel ni haaa.Menarik! 



Bila dah menginap di Hotel Adhisthana, jangan lupa untuk menjamu selera di kafe Lawas No 613Di sebelah malamnya pula korang boleh lepak dekat Sellie Cafe yang juga  merupakan tempat shooting Ada Apa Dengan Cinta 



So far aku boleh katakan yang Hotel Adhisthana ni merupakan hotel yang terbaik untuk menginap di Jogja. Dah la cantik , harga berpatutan dan tempatnya juga sangat strategik. Malah untuk korang yang datang berkumpulan, pun ada bilik khas macam dorm tu haa serendah RM30 



Terletak di kawasan Prawirotaman , kalau sebut je mesti orang tahu tempat ni famous dengan kafe, restoran , dan sebagainya, Dari Hotel Adhisthana ke Taman Ratu Sari,  Stesen Keretapi hanya mengambil masa beberapa minit sahaja 

Malah nak ke airport pun senang dalam 30 minit camtu dah sampai. Kalau korang nak cari hotel di Jogja yang strategik, aku highly recommend Hotel Adhisthana


Untuk maklumat lanjut korang boleh terjah butiran berikut : 

Adhisthana Hotel 

Jl Prawirotaman II No 613
Mergangsan Yogyakarta 55153

Contact : +62-274-413888

Email : info@adhisthanahotel.com

Facebook :  Adhisthana Hotel Yogyakarta

 Twitter : @adhisthana613

 Instagram : @adhisthana

October 25, 2016

Best Perfume Cuma RM15 !

Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal. haa kebetulan aku dah habis stok perfume kegemaran., so terfikir nak cari perfume yang wangi. Tapi terfikir jugak sebabnya aku selalu travel, jadi nak cari perfume yang bawah 100ml ni bukannya senang




Dekat pasaran luar memanglah banyak weh, tapi nak cari perfume mesra travel bukan nya senang. Ada yang cukup dah limit dia, tapi tak mesra travel pulak sebabnya botol kaca yang mudah pecah, dan terlalu besar botolnya 



Kali ini aku nak perkenalkan korang dengan Best Perfume yang aku boleh cakap perfume murah setakat ini. Mana taknya dengan harga minimum RM15 dan maximum RM35 korang boleh dapat perfume yang best dengan harga murah. No wonder namanya best kan? 

Mempunyai 3 saiz ataupun isipadu , 

  • 10 ml - RM 15
  • 20 ml - RM 25
  • 30 ml - RM 35

Aku dah cuba sendiri best perfume ni, memang wangi! Dan menepati citarasa aku. Yang aku punya 10ML dan 30ML. so far aku dah bawa gi travel,dan lepas dekat airport! 





yang atas ni semua aku punya, wangi weh!


Wangian ini uniknya dibuat sendiri oleh pengasasnya iaitu Zazwani Zakaria tapi masih lagi berinspirasikan perfume antarabangsa 

Bau nya tahan melebihi daripada 8 jam tapi kena tengok la aktiviti apa yang korang lakukan.Kalau dah aktiviti berendam korang spray apa pun hilang lol 




yang kat atas ni semua testimonial dia haa 

Best Perfume ni baru je 3 bulan tapi sambutannya sangat menggalakkan sehingga menembusi pasaran Brunei dan Singapore . Fuhh hebatnya! 

Salah satu sebabnya aku rasa ianya sangat murah dan mampu milik dan boleh dibawa solat. So korang boleh gunakan tanpa was - was

so far aku suka bau Legend by Mont Blanc 



Untuk dapatkan perfume ni , korang boleh contact 



p/s : packaging dia mungkin boleh dikemaskan lagi. barulah mantop! 

October 17, 2016

Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016 Harga Serendah RM1

Korang suka membaca? Kalau Ya, jangan lepaskan peluang untuk datang beramai - ramai ke Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016. Bertemakan Pesta Lelong Buku Bahasa Melayu terbesar di Malaysia , korang dapat lihat pelbagai buku Bahasa Melayu dijual di sini 




 Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016 hasil kerjasama Sinergi Ilmu Resources Sdn.Bhd dan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya akan berlangsung pada 21 hingga 30 Oktober 2016 bertempat di Dewan Cempaka Sari, Kompleks Perbadanan Putrajaya, Presint 3.



Sebab apa korang kena datang ke Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016 ini? 


Sebabnya  kali ini penyertaan 100 buah gerai pameran dengan penyertaan lebih 50 buah penerbit terkenal tanah air seperti PTS Publications & Distributions, Dewan Bahasa Dan Pustaka, Telaga Biru, Must Read, Ana Muslim, Dubook Press, Institut terjemahan buku malaysia, penerbit Jakim dan ramai lagi bakal mengisi slot dekat sini haaa 

Tak cukup dengan tu. ada  lebih dari 50,000 judul tajuk buku yang pelbagai genre, harga gila murah dan diskaun sehingga 80% menanti untuk korang borong sakan nanti  ! 


Apa yang korang perlu tahu mengenai Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016 ?


  • Buku Murah SERENDAH  RM1.00 !
  • Lebih 50,000 judul buku pelbagai genre bakal dijual 
  • Merupakan Pesta lelong buku Bahasa Melayu terbesar Malaysia. 
  • Pesta buku terbesar tanpa rak selama 10 hari.
  • Disertai lebih 50 penerbit terkenal.
  • Lokasi yang strategik complete dengan ATM, ruang parkir yang luas
  • MASUK PERCUMA ! 
Haa jangan cakap dorang tak payung buku yang murah giler ni. Sepanjang 10 hari pesta lelong buku ini berlangsung, terdapat pelbagai aktiviti menanti untuk korang disini nanti antaranya 
  • Busking
  • Ceramah
  • Diskusi Buku
  • Pertandingan Selfie. ni mesti korang expert 
  • Pertandingan mewarna
  • Sesi bersama artis , Yatt Hamzah dan Heliza Helmi dan banyak lagi! 





Haa nampak tak ? Serius korang kena pergi ke Pesta Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016 ni. selain harganya jauh lebih murah, inilah masa untuk mendidik diri dan budaya membaca kan? 

Untuk maklumat lanjut mengenai  Pesta Lelong Buku Putrajaya 2016  korang boleh hubungi :

019-3258285 (En. Jaini) 
013-7007067 (Nurhaziemah)

Facebook : 

Instagram :

Hashtag : 
#pestalelongbuku #dahtakdealasandah