Cakap pasal kurus, semua orang nak kurus atau fit kan? Baik lelaki atau perempuan. Dan kalau aku sendiri. suka ambil produk yang berasaskan detox. Sebabnya korang sendiri tahu kan fungsi Detox macam mana?




Kali ni aku nak recommend dekat korang mengenai Passion D'tox ( PDX ) yang boleh membantu korang hilangkan berat badan secara ideal. Yang bestnya PDX ni tak macam Detox biasa tu yang selalu orang tak suka. 



Ini kerana PDX ni mengandungi campuran buah Markisa dan berries yang diperkaya dengan Vitamin C dan E. Minuman kesihatan ini membantu menyekat kalori yang terlalu banyak di dalam badan. Jadi apakah yang membantu menyekatnya? 

khasiat buah markisa


Jawapannya ada fiber di dalam PDX!  korang anggap je minuman  ini sebagai jus sebab rasanya memang macam jus pun.Cumanya ianya lebih berkhasiat dan banyak kelebihan









Nampak tak antara punca - punca lemak dan kolestrol berlebihan dalam badan korang di atas? 

So, kenapa korang wajib ambil PDX sebagai minuman rutin harian korang? 

KELEBIHAN Passion D' Tox 
  • Minuman Passion D'Tox ini membina pertumbuhan bakteria yang baik kerana ianya membantu membuat sistem pencernaan kita lebih lancar dan sihat. 
  • Diperkaya dengan Fiber, vitamin C , vitamin E 
  • Menyahkan toksin dalam badan
  • Mencuci usus di dalam badan
  • Mengurangkan lemak - lemak berlebihan
  • Membakar kalori
  • Tiada barang - barang terlarang seperti gula, pewarna kerana ianya adalah NATURAL
  • Tiada kesan sampingan dan diuji secara klinikal 
  • Menambahkan pertumbuhan bakteria sihat 
  • Membantu memperbaiki kulit 
  • Melambatkan proses penuaan kulit 
  • Menggalakan kulit bertambah sihat dan putih!

Korang kena / wajib / harus minum PDX ni! Hahaha at least adalah usaha tu kan? Kalau setakat duduk , terbaring bagai memang la tak jadi apa. Tips kalau nak kurus atau fit. korang tak boleh bergantung semata - mata pada produk. At least berjalan atau jogging , sebab minuman ini macam booster. 'Ianya menggalakan lagi fungsi produk tersebut apabila korang lakukan aktiviti sampingan. 

So siapa yang perlukan Passion D'tox ? 
  • korang yang ada masalah untuk turunkan berat badan 
  • mempunyai masalah penghadaman dan pencernaan 
  • korang yang selalu penat dan lesu
  • Korang yang mempunyai nafas berbau. Ini bermakna ada something wrong dengan korang punya digestive sistem 
  • Korang yang ada masalah kulit seperti jerawat dan sebagainya 





Bercakap pasal sampingan ataupun kesan, jangan risau ya . 



Ini kerana PDX telah diluluskan oleh KKM dan mendapat sijil halal. Aku ada buat sikit research pasal PDX ni. Rupa - rupanya produk ini mempunyai 2,000,000 product insurance. fuhh! Hebat !

Memang macam pisang goreng panas weh jualan dia. Mana taknya bila aku tunggu aku punya parcel terpaksa delay weh sebab habis stok. Korang tak caya tengok la conversation dibawah. Terpaksa tunggu restock 






So macam mana nak minum PDX ni? Senang je. Letak air, kacau dan minum! Tak faham lagi? Haa tengok gambar di bawah 
Untuk kesan yang lebih, minum sebelum tidur, dan keesokannya minum air suam secukupnya untuk menyokong proses detox. Ikut pengalaman aku, memang korang membuang habis la sampai perut rasa kosong giler 


Tapi diingatkan produk ini tak sesuai untuk perempuan mengandung dan kanak - kanak tetapi ianya selamat untuk breastfeeding mommies kat luar sana 

Dah ramai yang mencuba korang boleh tengok testimoni dibawah




Bukan dorang je aku pun ada la kurang berat jugak haaa!







Jadi tunggu apa lagi? Jom dapatkan minuman detox sedap , Passion D'tox SEKARANG dan realisasikan impian dengan live.eat.slim !

Untuk maklumat lanjut korang boleh 



atau pertanyaan di enquiry@passiondtox.com
Korang nak melancong dengan harga yang terendah ataupun percuma? Apa kata sign up secara percuma di online travel site , TouristGuide.com.my yang baru sahaja dilancarkan baru - baru ini. Ada banyak sebab kenapa korang boleh gunakan khidmat TouristGuide.com.my



Akim Ahmad pun ada tau !

Selain Akim Ahmad, Penyanyi Popular Malaysia, majlis pelancaran ini turut menampilkan Mr.Devan Kumar , Managing Director TouristGuide.com.my , Mr Mohd Akbal Setia , Director Tourism Malaysia dan Mr Azlan Hussain, President of Kuala Lumpur Tourism Association - KLTA 
  • Name your budget, sebab laman web ini memang khas untuk percutian bajet walaupun tempat tu best gila dan dikatakan mahal 
  • Dah bertapak selama 5 tahun, so no doubt kalau nak kata tipu or scammer macam majalah yang aku kerja dulu, EH hahahaa
  • Sudah lebih dari 3000 mendaftar di TouristGuide.com.my . Ramai kan? Tapi target dorang 100,000 orang dan bakal worldwide 
  • Pendaftaran sebagai ahli adalah PERCUMA! 
  • Korang bagitau dorang nak kemana, dan dorang uruskan semuanya
  • Tempahan hotel TouristGuide.com.my lebih murah weh 
  • Nak dapatkan mata ganjaran? Dah daftar pun dapat point,apatah lagi ganjaran yang menanti. So sign up sekarang! 







Tu baru sikit tau. Sebenarnya ada banyak lagi kelebihan kalau korang gunakan khidmat TouristGuide.com.my . Sempena pelancaran laman web TouristGuide.com.my ini, ada 5 pakej menarik menanti korang dan promosi ini sehingga 30 NOVEMBER 2016 SAHAJA tau. Tapi tak tahu la kan kot penganjur terbuka hati nak extend 








Promosi sehingga 50%  ini membolehkan korang melancong di antara 1 April 2017 sehingga 31 Mac 2018. Haa lama kan? Tak salah kalau beli sekarang dan plan travel nanti 

So untuk maklumat lanjut korang boleh layari 

INFINITY VACATION SDN BHD (1141826-T)



Suite A25-3A,

Sentral Business Park,

Jalan TKS 1,

Taman Kajang Sentral,

43000 Kajang,

Selangor Darul Ehsan



Talian Bebas Tol: 1800 38 3338

Waktu Pejabat: 9 pagi – 6 petang (Isnin – Jumaat)


Facebook: http://www.facebook.com/myTouristGuide



Kalau korang baca entry sebelum ni mesti korang tahu kan yang jumaat ini bakal berlakunya Black Friday yang merupakan fenomena jualan yang harganya gila – gila gempak dan murah. Kali ini aku nak kongsikan dengan korang platform yang best dimana bila korang shopping, korang akan dapat semula duit korang ( cashback)



Perkenalkan Shopback, salah satu  syarikat yang memperkenalkan cara membeli-belah serba baru ke arena membeli-belah online di Asia Tenggara sejak September 2014. Di shopback, dorang akan memberikan pulangan tunai (Cashback) sehingga 30% kepada pelanggan apabila korang membeli-belah di lebih 1,000 stor online, ShopBack telah menghubungkan penjual dan pembeli dengan sistem ganjaran yang menguntungkan kedua belah pihak.


Dalam Shopback ini ada pelbagai jenama dan platform popular seperti Lazada Malaysia , Groupon  Malaysia, Agoda Malaysia dan banyak lagi


Sempena jualan Black Friday , inilah masanya untuk korang bershopping sakan sambil dapat jimat dengan pulangan cashback .  Untuk jualan Black Friday nanti, dikatakan akan ada lebih 90% potongan diskaun dan pulangan duit korang sebanyak 30% yang turut menampilkan jenama popular lain seperti Taobao, Zalora, Sephora dan banyak lagi



So macam mana nak shopping di Shopback? Haa korang boleh klik link ni - https://www.shopback.my/?raf=BJPvBC untuk sign up -  sebab banyak kelebihan dia ataupun korang  boleh tengok tutorial video di bawah



Jadi jangan lupa ya jualan harga terbaik di Shopback! Banyak kelebihannya dan yang pasti jangan lepaskan Black Friday sebab ianya adalah Friyeay di Shopback

Pautan

Kalau korang perasan lately ni certain online platform yang mengadakan jualan online. Tapi sesetengah je kan? Haa kali ini aku nak kongsi dengan korang yang CityAds buat jualan gila - gila punya yang menghimpunkan pelbagai platform jualan online




Jualan yang digelar Black Friday  - www.blackfridayasia.com bakal bermula pada 25 dan 26 November sahaja yang menampilkan Lazada, Zalora, Food Panda, Ebay dan banyak lagi weh! Yang bestnya lagi jualan ni diskaun sehingga 90%. Sebab tu aku cakap gila - gila 




 Dianjurkan oleh CityAds,  hi-tech provider yang membuat full-service performance marketing, Jualan Black Friday   - www.blackfridayasia.com ini merupakan  Black Friday Online yang pertama di Asia Tenggara. So nanti, korang boleh shopping online dengan mudah dengan hanya satu paparan je tak payah nak bukak banyak - banyak website 


Mesti korang tertanya ada apa dengan sejarah  Black Friday ni kan? Black Friday   - www.blackfridayasia.com ini adalah jualan sale global yang menghimpunkan pelbagai jenama besar dan kecil bermula dari USA pada November 1966

So macam mana nak shopping dekat Black Friday ni ? 

  • Buka laman web www.blackfridayasia.com
  • Jualan bermula jam 12.01 pada 25 November sehingga 26 November. Kena cepat tau sebab ramai gila orang nanti melepas 
  • Pilih produk dari syarikat jualan online yang korang dan check availability 
  • Order dan dapatkan diskaun yang best

Faham tak? Kalau tak faham tengok di bawah pula 



Untuk korang yang nak buat persiapan pada tahun depan, nak beli hadiah untuk krismas ke apa ke , ni lah masa yang sesuai. Bukan untuk pembeli je tau, untuk online seller pun ada peluang untuk join sekali jualan ni. Belum terlambat! 

Hantarkan permohonan korang ke sea@cityads.com. Manager dorang akan teliti dan balas permohonan korang secepat yang mungkin 

Untuk publisher pun ada, kalau berminat nak jadi publisher dorang , daftar di  http://join.cityads.com atau email di  sea@cityads.com.


So jangan lupa ke www.blackfridayasia.com pada  25 dan 26 November ini.Shopping penghujung tahun! 






Bercakap mengenai hotel ,mesti korang akan pilih yang convenience selain dari harganya yang berpatutan. Kali ini aku nak share dengan korang mengenai hotel pilihan di Singapura yang aku pergi baru - baru ini. Concorde Hotel Singapore menjadi pilihan. Nak tahu kenapa? Korang kenalah baca sampai habis 




Sebenarnya aku datang ke Singapore ni secara tak sengaja kes silap beli tiket flight. LOL . Aku pilih Concorde Singapore ni sebabnya dia senang access dengan semua tempat. So bila dah lepas imigresen Singapore, terus aku naik bas menuju ke woodlands. Tapi sebab terleka, aku terlajak ke Marsiling, Mujur dekat sini ada MRT. 



So daripada MRT Marsiling , terus ke stesen Somerset. Sebabnya Concorde Singapore terletak di Orchard Road, tapi stesen berdekatan adalah Somerset.



 Dari stesen ni ke hotel korang kena berjalan kaki lebih kurang 5 minit, sederet dengan shopping mall yang terkenal.

Singapore Visitor Centre ni satu baris je dengan Concorde Singapore, kalau nampak landmark ni, dekat dah la tu 


Kalau korang stay dekat Concorde Hotel Singapore ni, tak jadi masalah sebab mall depan, bawah , tepi hotel je. Sangat mudah! 









Dekat Concorde Singapore ni, ada banyak jenis bilik, so bilik aku adalah Premier Club Room dimana sangat banyak faedahnya . Antaranya adalah 

  • korang dapat all access ke semua fasiliti dalam Concorde Singapore 
  • Evening cocktails disediakan secara percuma di Premier Lounge dari jam 6-8 malam 
  • DVD untuk korang tengok ! * based on request 






  • Complimentary Mini bar, laundry , shoe shine service, mineral water 
  • Korang boleh pilih nak sarapan di mana - mana cafe 
  • Boleh lepak sampai lebam dan makan puas - puas dekat Premier Lounge 
Tak cukup dengan itu , setiap kesemua guest room dibekalkan smartphone yang digelar Handy phone untuk disewa yang complete dengan internet dan panggilan tanpa had secara percuma, Korang boleh bawa phone ni kemana sahaja sebagai panduan di Singapore. 




So takperlukan map secara manual lagi kan, sebab dah ada GPS di dalamnya. Disini juga, korang boleh download newspaper dam magazine lebih dari 5000 publication yang berbagai bahasa di lebih 100 negara 





Tak hairanlah jika Concorde Hotel Singapore ini menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan seperti 2016 Trip advisor Certificate of Excellence , Outstanding Individual Award from the National Safety and Security Watch ( NSSWG) , Best Wedding Setting Venue Award 2016  dan Best Wedding package, privileges award 2016 


Concorde Hotel Singapore best! 

Untuk maklumat lanjut 

Concorde Hotel Singapore 
100 Orchard Road 
Singapore  238840 

Instagram : @concordehotelsg 
Website : www.concordehotel.com.sg 

Kalau sebelum ni aku dah banyak berkongsi mengenai Resorts World Genting, kali ini aku berbesar hati dapat review Resorts World Langkawi yang khabarnya kini serba baru. 




Antara yang baru adalah namanya. Jika sebelum ini dikenali sebagai Awana Porto Malai, kini ia dikenali sebagai Resorts World Langkawi. Kunjungan aku dan media - media lain ternyata memberi kelainan pada trip ini 


Aku sendiri tak pernah pun jejak kaki ke Awana Porto Malai sebelum ini dan tak tahu pun sebenarnya kepunyaan Genting group, LOL. Saat menjejak kaki ke resorts ini, semua pakat berlari ke dalam. Rupa - rupanya semuanya tak nak lepaskan peluang untuk bergambar berpemandangankan tepi laut dan kapal - kapal layar. Memang cantik! Terpesona kejap 





Resorts World Langkawi yang terletak lebih kurang 25 kilometer dari airport , hotel cantik di Langkawi ini sentiasa menjadi pilihan para pelancong.



 view bilik aku , cantik tak? 


 Apatah lagi dengan tersedianya 211 bilik termasuk yang baru renovate , Deluxe Garden View rooms, Deluxe Seaview dan Premier Seaview rooms serius best weh! 









Selain biliknya, kemudahan yang disediakan juga memang tak cari lain dah. Mana taknya hampir kesemua aktiviti menarik ada dekat sini, Nak pergi spa, mengurut, nak berkayak bagai semuanya ada. Nak tengok helang pun boleh dan yang paling menarik adalah Sunset Cruise 









Kalau sebelum ni cuma tengok dan teringin nak naik, kali ni merasa gak naik. Sunset Cruise yang bermula pada jam 5 petang ini akan membawa korang belayar mengilingi perairan berdekatan selama hampir 3 jam . Di atas cruise ini banyak benda korang boleh buat . Selain menikmati pemandangan sunset yang cantik, korang boleh berhibur di sebelah malamnya, menikmati free flow cocktails atau mocktails dan yang bestnya lagi dapat terjun dari kapal dan nikmati jacuzzi air laut  Andaman secara semula jadi 




Sebagai pelengkap, korang akan nikmati makan malam bertemakan BBQ di atas cruise. Perfecto! Akan datang adalah Infiniti poolnya yang bakal disiapkan tak lama lagi. Lagilah awesome Resorts World Langkawi nanti 

Sempena promosi hujung tahun ini , Resorts World Langkawi menawarkan promosi sehingga 31 Disember ini tau 

Untuk maklumat lanjut korang boleh layari www.rwlangkawi.com atau hubungi 03 - 2718 1118