March 14, 2017

Stuffiee Penuhi Hajat Anda !

Stuffiee Penuhi Hajat Anda ! Haa mesti korang pelik kan? Benda apa yang boleh penuhi hajat bagai ni? Dan apa pulak stuffiee ni? 







Sebenarnya kali ini aku nak kongsikan dengan korang mengenai satu app atau aplikasi terbaru ini yang diberi nama Stuffiee. Stuffiee sebenarnya merupakan aplikasi yang membantu korang untuk membuat pilihan berdasarkan recommendation dari kawan - kawan korang yang turut berada dalam aplikasi. 








Kiranya macam aku nak pergi makan dekat kedai Johnny Burger, tapi tak tau menu apa yang best. So kawan korang yang dah pernah makan dekat sini, dorang akan tinggalkan recommendation dorang dekat kedai ni. Jadi bila korang klik je korang tau nak makan apa. Senang kan? 





 Selain itu, Stuffiee Kiranya membolehkan korang menyimpan apa  korang impikan  di dalamnya dan kawan - kawan korang mungkin akan dapat idea mengenai apa yang korang impikan 






Contohnya macam aku teringin nak ada kamera polaroid, so aku simpan gambar polaroid yang aku nak dalam wishlist, so sesiapa yang masuk ke dalam profile aku dan tengok dalam ruangan wishlist, dorang dah dapat idea mengenai apa yang aku nak . Yang polaroid tu aku memang nak tau hahaah 



Menariknya lagi mengenai Stuffiee ini , dia ada macam ala -ala mini game yang digelar social ambassador. Kiranya dia macam ada ranking dalam Stuffiee ni bagi menentukan tahap engagement korang 




So macam mana nak masuk social ambassador ni? 



Step 1 : Korang kena Unlock Ambassador wall  dengan add 200 friends korang di Stuffiee 


Step 2 :  Setiap kali kawan korang share,like atau comment di recommendation korang, korang akan dapat point untuk naik level ! 


Step 3 : Kekal aktif di Stuffiee


Step 4 : Lagi tinggi level korang di dalam sesuatu kategori di Stuffiee, lagi besar peluang korang untuk naik di level yang seterusnya. Tapi korang kena ingat dalam menentukan level, ianya dikira berdasarkan like, share, dislike dari kawan-kawan korang. So ajak la dorang download app ni dan suruh dorang share recommendation korang

Mesti korang tertanya macam mana pulak dengan level dia?  Sebenarnya ada 5 ranking atau level untuk korang tackle tau dan ianya pun dikira  berdasarkan berapa ramai kawan  atau followers korang di Stuffiee dan berapa banyak followers korang like, dislike atau share post korang

Level 1 : Lieutenant


Level 2 : Captain


Level 3 : Major


Level 4 : Colonel


Level 5 : General




Menarik kan? Aplikasi Stuffiee ini korang boleh start download  tau. Pergi ke Google Play Store dan cari STUFFIEE. Tapi untuk masa kini hanya peranti Android je ada, Untuk pengguna Apple nantikan ya updates dari Stuffiee.







Dan yang ini korang wajib join!! Sebabnya setiap minggu korang berpeluang menang RM1000 tau! *hint* Setiap hari Isnin dorang akan announce pemenangCaranya korang boleh tengok di bawah 


Stuffiee's Photo Contest

Stuffiee’s Photo Contest will begin Feb 26, 2017.
Contest mechanics are as below:

Show us your stuffs #ShowStuffscontest and win RM1,000 every weeks!

To Participate :
Download Stuffiee on Google Play 
Post your stuff that YOU ARE MOST PROUD OF on Stuffiee
Share it on your Facebook or Instagram and tag #showstuffscontest
We will give cash of RM1,000 EVERY WEEKS to the most awesome stuffs shown on #showstuffscontest

Untuk Maklumat Lanjut :
Instagram : StuffieeApp
Email : info@stuffiee.com
ID: @stuffieeapp
Call : 0362055128



1 Budak Rambut Pacak Komen:

luqman zakaria said...

macam menarik..nanti nak try..haha