Baru - baru ini. aku saja survey laptop sebabnya laptop yang aku pakai sekarang dah makin uzur sebab dah lama pakai. Tengah survey, aku tertarik pula dengan laptop jenama Asus

Pejam celik pejam celik, tak lama lagi dah raya kan? Korang dah buat persiapan raya ke? Tak sempat? Jangan risau, shopping saja di Honestbee




Dengan Honestbee, korang tak perlu lagi bersesak ke pasaraya atau kedai untuk membeli barang dapur dan sebagainya. Ini kerana Honestbee akan hantar terus ke rumah korang mengikut pilihan masa yang korang inginkan

So time raya ini confirm ramai orang dekat pasaraya sebab nak beli kelengkapan untuk juadah di hari raya. Guna je Honestbee!



Caranya, korang hanya perlu order barang yang korang inginkan di dalam aplikasi atau portal Honestbee dan dorang akan delivery ke rumah korang! Semuanya di hujung jari.



Tak percaya tengoklah gambar aku ni, dorang hantar sampai ke rumah weh! Banyak juga lah aku shopping sebab tak ada masa nak ke pasaraya




Nak raya tapi pergi ke pasaraya barang semua dah habis? Jangan risau, Honestbee kan ada. Kalau korang shopping di Honestbee dan barang yang korang order dah habis stok atau tiada, dorang sendiri akan call dan bagitau korang yang barang tersebut tiada dalam simpanan.



Barang dapur dan makanan je ke yang ada ? Haa jangan tak tahu kerana Honestbee punyai hampir segala – galanya . Namakan saja peralatan sukan, pek parti, kelengkapan rumah dan banyak lagi. Cuma pilih saja barang yang korang inginkan. Nak raya ni, hamper raya pun ada dengan pilihan harga yang berpatutan

Untuk bayaran juga mudah. Korang boleh bayar secara online dan juga Cash – On – Delivery(COD). Ada emergency dan takut tak sempat nak ambil barang? Jangan risau kerana korang boleh cancel order bila – bila masa sahaja


Untuk korang yang bercadang nak buat rumah terbuka nanti, shopping saja barang dapur di Honestbee sebab ada voucher RM50  untuk korang dengan setiap pembelian minimum RM100. Gunakan code HBRAYA tau! Promosi ini hanya sah untuk korang yang pertama kali gunakan Honestbee sahaja dan akan berakhir pada 31 Julai ini.Dan ada lagi! So jom shopping di Honestbee!

Download App Honestbee DISINI
Untuk maklumat lanjut : https://honestbee.my/
Korang mencari koleksi baju raya terkini? Apa kata korang dapatkan saja koleksi dari Lima Waktu. Baik lelaki , perempuan, dewasa atau kanak - kanak semuanya ada di Lima Waktu 



Ini bukan tipu ya, tapi memang betul Jus Lutox Dnars nak bagi duit raya! Baru- baru ini aku ada tengok kawan share contest menang duit raya dari DNARS dekat facebook DNARS JUS LUTOX haa mohon klik link ini ya ! (Link http://bit.ly/2siHxm3). 

Dah lama sebenarnya tak turun dapur bujang untuk masak. Kadang - kadang sibuk sangat, penyudahnya beli ja. Kena pula kali ini tiba - tiba mengidam nak makan Pau Kari Daging

Baru – baru ini aku berkesempatan untuk berbuka di sebuah hotel terkemuka di Putrajaya, Dorsett Putrajaya. Memandangkan Dorsett Putrajaya menawarkan pelbagai sajian enak, tanpa berfikir panjang aku terus book untuk berbuka disana

Entry ini adalah entry lanjutan mengenai program Varsity Entrepreneurship Skills & Talent 2017 ( VEST) . Kalau sebelum ini aku dah explain dengan korang mengenai apa itu VEST, kali ini aku nak berkongsi dengan korang yang modul untuk VEST kini sudah bermula 



Untuk peringkat pertama , atau fasa 1 ini sudah pun bermula dimana ianya melibatkan 9 universiti iaitu 

  • University Tenaga Nasional (UNITEN)
  • Universiti Sains Malaysia
  • Management & Science University (MSU)
  • UNIMAP
  • University of Islam Malaysia
  • University of  Malaya
  • University Kebangsaan Malaysia
  • Multimedia University
  • University Utara Malaysia

Modul di MSU





Wah tahniah! Kalau nak tahu, kesemua 9 universiti ini sudah pun mulakan program ini sejak mula berdaftar pada April yang lalu. Yer la siapa yang tak nak rebut hadiah keseluruhan bernilai RM50,000 kan?



Modul di MMU


Apa yang ada pada modul VEST Fasa 1 ni? Macam yang aku cakap pada entry sebelum ini, modul fasa 1 ini memfokuskan kepada latihan. Nama pun keusahawanan kan? Jadi kesemua peserta VEST yang terlibat akan diberi latihan dan taklimat mengenai dunia keusahawanan selama 3 hari sebelum dorang aplikasikan latihan ini pada modul yang akan datang 


Modul di UKM



Haa untung kan? Selain merebut hadiah bernilai RM50,000 dorang akan dapat menimba ilmu keusahawan yang berguna untuk masa depan. 



Modul di UM

Setelah mendengar taklimat dan latihan, peserta VEST ini akan menunjukkan skill dan kemahiran yang mereka telah belajar seperti jualan, pemasaran dan jenama kepada hakim didalam dalam fasa Pitching . 



Modul UNITEN


Dalam fasa ini pun ada university yang sudah lengkapkannya tau! Wah cayalah! So incase korang terlepas, dan tak tahu apa tujuan VEST , ini adalah objektifnya 






Objektif VEST:
  1. Memupuk dan melahirkan usahawan di kalangan pelajar universiti awam tempatan 
  2. Membangunkan nilai-  nilai keusahawanan dikalangan pelajar melalui bimbingan dan ilmu kemahiran keusahawanan  
  3. Menawarkan peluang perniagaan serta mengukuhkan dan mengembangkan perniagaan sediaada secara lebih sistematik dan dinamik
  4. Menyampaikan maklumat berkaitan agensi-agensi keusahawanan yang  menyediakan kemudahan pembiayaan, latihan, akses kepada pasaran, kemudahan infrastruktur dan sebagainya
  5. Mencipta peluang pekerjaan di pasaran dalam pelbagai sektor.


Modul DI USIM

So untuk korang yang ingin keep update dengan VEST ini especially pelajar university, jangan lupa subscribe  channel rasmi VEST di Youtube ya 

Raya dah dekat ni? Korang dah cari baju raya ke? Kalau tanya aku . Alhamdulillah dah. Beli dekat mana? Beli di Prima Valet, Bangi 

Nak makan aneka seafood yang segar dan aneka makanan lain? Apa kata pilih Restoran Kontiki, Hotel The  Federal Kuala Lumpur yang terletak bersebelah dengan pusat digital terbesar di Malaysia, Plaza Low Yat 


Jika korang tanya, dalam banyak - banyak tempat berbuka puasa yang terbaik pada tahun 2017, aku mungkin akan cakap The Westin Kuala Lumpur adalah jawapannya 



Pernah dengar megenai nama Ressa Herlambang? Jika dahulu , lagu penyanyi ini, Menyesal sering kali bermain di layar televisyen dan juga corong radio. 



Siapa sangka, kini sudah 12 tahun Ressa Herlambang berjuang sebagai seorang artis dan karyawan seni yang cukup berkaliber 



Terkini, penyanyi yang berusia 32 tahun ini menyatakan hasrat beliau untuk membantu membawa dan mengembangkan penyanyi dan bakat baru dari Malaysia ke Indonesia. Beliau ditemui baru - baru ini ketika majlis Iftar bersama Ressa Herlambang dan juga Fedi, bakat baru dari Indonesia yang bernaung di bawah syarikat produksi Ressa, Ressa Herlambang Productions 




Siapa sangka Fedi yang kini popular dengan lagu single beliau, Jatuh Cinta, baru sahaja berumur 17 tahun dan merupakan penyanyi pertama bernaung di bawah Ressa Herlambang Productions


Aku pun sempat ke majlis iftar ini dan sememangnya dari dulu suka dengan suara Ressa Herlambang yang lunak. Melalui kerjasama dua negara ini. Ressa yakin yang beliau bakal membawa suatu kelainan pada industri muzik . 



Jika dilihat pada perkembangan industri tanah air, hanya segelintir penyanyi kita yang dikenali disana. Antara nama - nama besar yang dikenali di sana adalah Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Sheila Majid, Amy Search dan beberapa individu lain. 
Dengan kerjasama yang bakal dijalinkan ini, Ressa berharap agar lebih ramai lagi bakat - bakat baru dari Malaysia bakal diketengahkan dan menembusi pasaran muzik Indonesia 

Jika korang ke Shah Alam minggu lepas mesti perasan, Shah Alam sesak teruk terutamanya di pintu masuk Seksyen 7. Kalau buka Waze, nampak merah je kan. Puncanya? Haa kalau nak tahu, minggu lepas Jakel telah mengadakan sesi jualan baju raya dengan lelongan sehingga 85% 

Korang dah baca entry aku mengenai buffet ramadan di The Everly Putrajaya? Kalau belum, silakan baca. Sebabnya ada yang persoalkan aku dibayar la apalah. Kengkonon entry aku macam bias lah 



So untuk buktikan kepada korang. Kali ini aku datang sekali lagi ke The Everly Putrajaya. Tapi kali ini aku tidak keseorangan dan tidak bersama kumpulan blogger sahaja. Tetapi kiteorang ditemani followers di media sosial seramai hampir 8 orang sebagai testimoni makan di sini

Baca entry lepas disini 

Berbanding dengan ramadan preview tempoh hari, of course jumlah makanan berkurangan. Aku difahamkan setiap hari menu akan rotate bagi mengelakkan pengunjung menikmati menu yang sama. 





Walaupun berkurangan, namun ada beberapa kejutan yang aku tidak sangka di The Everly Putrajaya. Antaranya adalah 

  • kiteorang masuk agak lewat. Dan expectation mesti tak ramai orang. Rupanya ramai orang weh! manakan tidak dengan harga RM78++ agak murah untuk hotel seperti ini 
  • Hari tu aku pernah tanya chef disini, kenapa tak ada minuman jus segar. Jawapan yang aku dapat dorang hanya sediakan kordial. Tetapi waktu aku pergi siapa sangka? Ada banyak jus segar seperti Jus Asam Boi, Tembikai, Tebu dan Barli disediakan. Laris! 
  • Menu tarikan disini, Nasi Ambeng sentiasa menjadi pilihan ramai! Dia punya sambal jawa power!
  • Selain Nasi Ambeng, menu seperti laksa, sup gearbox dan buah - buahan tempatan yang sukar didapati turut menjadi pilihan ramai 
  • Ruangan solat yang cukup selesa dan besar. Untuk yang lelaki mungkin biasa tapi aku difahamkan di ruangan solat wanita cukup terjaga dimana telekung yang telah dipakai mestilah diletakkan di dalam bekas khas. Jadi setiap wanita yang ingin solat akan mendapat telekung baru yang bersih 
  • Ruangan parkir juga besar! 




Tu antara komen aku lah, Kalau korang tak percaya, boleh baca testimoni followers kiteorang di bawah 




So orang Putrajaya dan korang yang berminat untuk berbuka disini, tempah sekarang! 

So jangan lepaskan peluang ini! Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi 

03 - 889 229 21 
03 - 889 229 29
018 - 223 1310 

atau email : norazzah.omar@theeverlygroup.com