Cantiknya Boracay Island !


Siapa suka memilih bercuti di pulau - pulau? Kalau ya, kita geng! Kena pula pulau tu tersenarai sebagai pulau yang menarik dan cantik mesti lagi bermakna kan cuti tu. Boleh dikatakan tahun ni aku banyak cover pulau. Semuanya cantik - cantik belaka. 




Untuk entry kali ini, aku tak nak cerita pasal pengalaman, tetapi nak cerita pasal wishlist untuk bercuti di sebuah pulau yang terkenal dan sedang hangat diperkatakan mengenai kecantikannya, iaitu Boracay Island, Philipines . Sebutannya adalah Bo-ra-kai ya bukan bo - ra - kay 


Sebenarnya dah lama aku teringin nak ke Boracay Island ni sebab tengok dekat media sosial ramai yang post mengenai keindahan pulau ini. Ramai yang kesini sebab air lautnya sangat jernih. Jadi bila ke sini make sure google dan action cam menjadi satu kewajipan ya kalau tidak korang akan terlepas peluang untuk rakamkan pemandangan dalam laut yang cukup menarik 



Mengenai aktiviti menarik disini, dikatakan korang tak perlu risau. Kerana disini terdapat 3 station untuk korang berjalan - jalan. Jangan lepaskan peluang untuk nikmati seafood segar disini dan yang pasti korang boleh tawar - menawar untuk dapatkan harga yang terbaik. Sesat ? Kebanyakan mereka di Filipina, fasih berbahasa Inggeris, jadi usah risau, tanya jer dorang


Bagaimana pula dengan hotel di Boracay? Sebab aku tak pernah stay disana, aku tak tahu. Tetapi, ini ada satu tawaran menarik di Traveloka yang bagi aku sangat menarik dan berpatutan! Mana taknya, kalau korang booking hotel di Traveloka, korang akan dapat potongan harga sebanyak rm138. 



Untuk dapatkan potongan harga ini, ada syaratnya ! Jom tengok syarat dan fakta Traveloka ini


  • korang kena book flght penerbangan ke Boracay Island menggunakan Traveloka App
  • Kalau korang book flight di Traveloka, jangan lupa masukkan kod kupon SEAFLYBOR dan korang akan dapat potongan RM50 ! Jimat kan?  Tapi make sure harga flight korang tu minimum RM150 baru dapat guna kod ini. Dah beli nanti korang akan dapat email kod potongan harga hotel pula
  • Untuk dapatkan potongan RM138 untuk hotel, korang kena pastikan hotel yang korang book tu minimum RM300 untuk 2 malam. Menjadikan jumlah keselurahan potongan RM188. Wow!
  • Booking period ini hanya untuk masa terhad je!
  • Booking period flight : Hanya 3 hari ! :  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period : Anytime guys! 


tak mahal ke beli di Traveloka? Jangan risau, mengikut pengalaman aku harga di Traveloka jauh lebih murah dari mana - mana aplikasi dan juga murah dari MATTA Fair! Murah dan berbaloi kalau korang memilih Traveloka. 

sebab itulah Traveloka sentiasa menjadi pilihan dan sehingga kini ianya merupakan App yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download) . Percaya atau tidak? 

So tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang ini. Terbang ke mana sahaja dengan Traveloka. Muat turun aplikasi traveloka untuk pelbagai tawaran hebat https://www.traveloka.com/en-my/promotion/walao-eh

No comments: