Korang nak cari kereta sewa yang murah dan selesa? Apa kata korang pakai Hyundai Starex Royale dan boleh sewa dekat ADIKFIRA. 


Siapa suka makan Pizza ? Jika Ya, korang wajib baca sampai habis entry ini sebab Pizza dia sangat sedap berbanding dengan jenama yang sedia ada di pasaran.

Hello hallu everybody! Pada hari ini, I nak update pasal Malaysian Griller's Challenge Nandos 2017. Pada beberapa hari yang lepas, pihak Nandos telah menganjurkan satu pertandingan grilling ayam peri- peri terhangat Nandos bertempat di Nandos Mytown, Cheras. Event ni selaras dengan pertandingan yang akan diadakan pada September nanti, dimana para grillers seluruh negara akan turun padang ke Nando's International Grillers' Challenge yang ke 6 tahun di Johannesburg, South Africa.

Para peserta akan ber"combat" dan beraksi dalam menyediakan ayam peri-peri paling laris Nandos terdiri daripada peserta lelaki mahupun wanita ini akan disertai oleh peserta dari UK,US,Australia, Emiriah Arab Bersatu dan macam- macam lagi.


Antara "Nnado's Master Grillers 2016" yang banyak membantu belakang tabir menjayakan program ini. Dari kiri adalah Shidin, Ali dan Rajasingam. Part paling best ialah bila "kitchen crews" macam kurang bersemangat, manager mereka akan nyanyiakn lagu keramat mereka kuat- kuat. Misalnya, nyanyian keramat "GDoubleOD JOB" dan "kitchen crews" akan sambut dengan penuh semangat "GOOD JOB! GOOD JOB HEYY! GOOD JOB GOOD JOB HEYY!"




Dibelakang tabir antara salah satu para peserta yang berentap dalam pertandingan Malaysian Griller's Challenge Nandos 2017 sambil dibantu oleh kru Nandos yang berpengalaman. Mereka akan dihakimi berdasarkan tesktur makanan mereka, cara penyampaian serta kekemasan dalam menyediakan makanan dan minuman di Nandos. Objektif utama pertandingan ini diadakan adalah bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada peserta serta pelanggan mengenai tahap piawaian penyediaan makanan dan minuman di restoran Nandos.





Yeay! Chef Khai Azfar memenangi tahta pada tahun ini! Hebat ni berentap di dapur! Hakim pertandingan amat berbangga dengan pencapaian Chef Khai Azfar! Apa yang beliau menangi? Banyak! Antaranya 365 hari percuma hidangan Nandos! Terima kasih banyak- banyak Nandos Malaysia kerana memberi dan membuka peluang untuk kami mencuba pengalaman sebenar sebagai chef Nandos dan yang paling penting, banyak pengalaman dan pengajaran yang kami dapati daripada program ini. Antaranya, kami hargai hasil titik peluh segala "kitchen crews" Nandos dalam memberikan kepuasan maksima dalam penyediaan makanan dan minuman kepada pelanggan Nandos. 






















Korang nak menang peti ais, ketuhar dan pelbagai hadiah menarik lagi? Jika Ya korang wajib join contest yang dianjurkan oleh Pokka menerusi Peraduan Meriahkan Sambutan Hari Kebangsaan Bersama Pokka . 


Pelbagai hadiah menarik menanti korang tau. Berikut adalah senarai hadiah yang tersedia :

1X Hadiah utama – Peti sejuk bernilai RM5000

1X Hadiah Kedua – Peti sejuk bernilai RM3000

1X Hadiah Ketiga – Ketuhar Stim bernilai RM 1500 

10X Saguhati – Baucar Giant bernilai RM 100


Lumayan kan? Jumlah keseluruhan hadiah ni bernilai RM10,500 tau! Dan syaratnya teramatlah mudah. So apa yang korang perlu buat?

  • Beli mana – mana produk Pokka bernilai minimum RM12 dalam single resit di GIANT SAHAJA . jangan kedai lain ya nanti tak valid

  •  Hantar penyertaan korang melalui :


Pos, borang boleh dapatkan di Giant ATAU lagi mudah


Whatsapp sahaja gambar resit dengan jelas beserta butiran

NAMA 
 NO KAD PENGENALAN 
NO RESIT dan lengkapkan SLOGAN ‘ Asli lagi menyegarkan itulah, ………. SLOGAN KREATIF korang mestilah TIDAK MELEBIHI 50 PATAH PERKATAAN)

Hantarkan ke 013 – 601 7211

SIMPAN RESIT KORANG SEBAGAI BUKTI PEMBELIAN( Untuk tujuan penebusan hadiah sekiranya korang menang)
*klik untuk besarkan

Contest ini BERMULA pada 1 OGOS dan BERAKHIR pada 30 SEPTEMBER 2017


Mudah kan? Tunggu apa lagi, pergi ke Giant , dapatkan produk POKKA dengan nilai minimum RM12 dan join peraduan mudah ini!


Pokka ini sedap tau! Boleh refer link aku sebelum ini http://www.budakpacak.com/2017/02/sedapnya-minuman-pokka.html
Siapa pernah pergi Vietnam? Haa kalau nak tahu, Vietnam memiliki keindahan yang tidak boleh dipertikaikan. Sebab apa? Ianya kaya dengan sejarah kebudayaan,landskap dan panorama semula jadi yang memukau, pantai indah memukau, keperbagaian cita rasa dan banyak lagi!

Uniknya Vietnam !

by on 18.8.17
Si apa pernah pergi Vietnam? Haa kalau nak tahu, Vietnam memiliki keindahan yang tidak boleh dipertikaikan. Sebab apa? Ian...

Tahukah korang, kebanyakan lelaki kalau guna atau beli shampoo, kiteorang akan pilih Shampoo perempuan. Ini bukan rekaan ya tapi fakta malah aku sendiri kadang – kadang akan beli shampoo perempuan. LOL 

Beberapa minggu lepas, M & M telah mengadakan Anugerah Screen Bite bagi tajuk movie "Baby Driver". Anugerah ini turut disertai oleh beberapa barisan artis tempatan iaitu Luqman Podolski serta Shaheizy Sam yang bertempat di MBO Cinemas, Starling Mall, Petaling Jaya datang untuk mengacara serta memeriahkan lagi majlis anugerah ini lagi.


Baby Driver dibintangi barisan artis terkenal Ansel Elgort serta Lily James.


Cerita ini berkisarkan tentang seorang pemuda bernama "Baby" telah dipaksa oleh ketuanya untuk menjadi pemandu upahan dalam setiap hal rompakan. Namun begitu, "Baby" adalah pemandu kesayangan tuannya walaupun beliau pada mulanya merompak tuannya sendiri. Terkesima dengan kecekapn serta "skills" pemanduannya yang mengghairahkan serta hebat, tuan "Baby" ini telah menjadikan "Baby" sebagai pemandu upahan untuk merompak dan mendapatkan wang. Kesian kat Baby ni sebab selepas dia dan ibu bapa dia kemalangan, dia menghidap gangguan saraf yang dipanggil Tinnitus, iaitu penyakit dimana Baby akan sentiasa mendengar bunyi bunyian yang bising di telinganya. That is why laj Baby suka dengar lagu untuk tenggelamkan bunyian dalam telinga dia. Kemudian, seperti jogging, Baby suka mengukur masa atau perinci minit menggunakan lagu dalam ipod dia. Dah tak payah pakai jam dah. huhu.

Lepas tu, dia jumpa girlfriend dia, Debora seorang waitress di salah satu restoran kegemaran beliau. Dari situlah, hidup Baby bertambah ceria walaupun terpaksa merahsiakan identitinya daripada Debora.

Akhirnya, sewaktu Baby dan Debora ingin melarikan diri, mereka ditahan di sempadan dan Baby dimasukkan ke dalam penjara. urmmm. Ramai saksi- saksi amat sayang pada Baby dan ingin beliau dilepaskan sebab mereka tahu Baby tu memang baik dan sangat suweet orangnya. hoho. Yang lain tu, kena tengok sendighi ok? Tak best lerr kalau spoil spilt banyak benda sangat kat sini. Tak thrill nanti.. huhu.


Luqman dan Sam kicked the event! Red goddest in them!



Masuk je MBO, anda akan disambut dengan ini! hehe.. Ceria sangat.








Treats from M & M.. Craze about M & M... Sungguh enak dimakan waktu anda layan internet, tengok wayang dan tengok tv. ehh? Tak semestinya. Waktu tidur pun boleh munch M & M ni.. hehe.


Thanks lottle M & M's Malaysia atas sumbangan besar anda..:) Stephanie Kok, the Brand Manager MARS Chocolate (SEA) disebelah kanan bersama Mascot M&M hijau, merah dan kuning berdiri bersama para pemenang "the mini photo contest". Strike a pose yaww...


Terasa macam dalam private jet pun ada. Selain arm rest, ia juga ada leg rest. Worth every penny spent I must say. Hijau, Kuning dan Merah ni pergi mana ehh tadi? Kalau tak boleh dah buat teddy bear waktu menonton.. huhu..


Ruang santai di kawasan entrance ke pawagam. Jom gosip? hehe.. Sambil nikmati M & M dan Baby Driver!
























Sering kali kalau korang nak cari perabot  mesti korang nak pergi ke tempat 'I' kan? Tapi masalahnya situ ramai orang dan bersesak. Buat orang yang jauh pula terpaksa lupakan hasrat untuk ke sana .


Kebanyakan anak muda kalau travel tak kisah sangat pasal  tempat tinggal ini. Kebanyakannya akan tinggal di hostel atau mencari hotel bajet yang murah untuk save budget.


 Ada sesiapa yang berhajat untuk ke Medan dan tak tahu tempat – tempat menarik di sini?