Wanginya Shampoo Shurah Ariana Terbaru ini!


Tahukah korang, kebanyakan lelaki kalau guna atau beli shampoo, kiteorang akan pilih Shampoo perempuan. Ini bukan rekaan ya tapi fakta malah aku sendiri kadang – kadang akan beli shampoo perempuan. LOL 




Nak pilih dan pakai shampoo ini bukan boleh main pilih je. Selain wangi, korang kena pastikan yang shampoo itu mempunyai pelbagai khasiat. Untuk itu, aku nak perkenalkan dengan korang Syampu Shurah Ariana yang membantu dalam penjagaan rambut terutamanya untuk wanita berhijab. 


Bukan wanita je , lelaki pun boleh pakai so untuk korang yang pakai topi tu sangatlah sesuai untuk pakai sebab rambut terlindung kan? Dalam Shampoo Shurah Ariana yang terbaru ini, ia diperkaya dengan bahan aktif semulajadi DANDRILYS yang mampu mengurangkan kelemumur dan ia lebih efisyen berbanding molekul anti-kelemumur terkenal, Zinc Pyrithione (ZPT)


Fungsinya, kelebihan ini boleh mengurangkan kerengsaan, ketidakselesaan akibat kegatalan dan mengawal pengeluaran minyak pada kulit kepala. Selain itu, bahan aktif Farnesol dan aroma wangian yang disertakan dengan teknologi pengurangan bau akan membuatkan rambut kekal harum dan segar sepanjang hari. So dah tak gatal dan rambut pun akan kekal wangi. 


Terdiri dari 4 botol yang pelbagai warna dan fungsi; 



1. Botol Pink – Untuk rambut Lembut Dan Bersinar atau Smooth & Silky Hair, dirumuskan dengan pati buah tin dan delima yang membantu melembutkan rambut dan membersihkan kulit kepala dari kesan minyak serta kekotoran. Kandungan bahan antioksidan yang tinggi memelihara kesihatan kulit kepala walaupun rambut tertutup sepanjang hari. 



2. Botol Hijau - untuk Anti Kelemumur atau Anti Dandruff, diformulasi dengan bahan aktif Octopirox dan Menthol dapat mengurangkan masalah kelemumur melalui pengawalan minyak berlebihan, mengoptimumkan tahap sebum serta melindungi dari unsur-unsur luar. Kandungan menthol di dalam syampu ini juga membuatkan kulit kepala dan rambut korang kekal sihat, menawan dan segar sepanjang hari. Untuk lelaki sesuai la pakai! 



3. Botol Oren- Untuk Rambut Kering & Rosak atau Dry & Damaged Hair, diadun menggunakan ekstrak minyak Argan, minyak Jojoba, Vitamin A, B5 dan E yang berupaya membekalkan nutrisi mencukupi untuk mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut lebih lembut, subur dan bermaya. Vitamin A memberi kelembapan berkekalan kepada kulit rambut. 

Vitamin B5 menguatkan akar rambut supaya tidak mudah gugur, membantu mengawal kerosakan rambut akibat terdedah kepada panas dan mengurangkan masalah rambut bercabang. Vitamin E pula mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dan membekalkan nutrisi yang mencukupi bagi mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut anda tampil lebih lembut, subur dan bermaya. 



4. Botol Biru - Kawalan Rambut Gugur atau Hair Fall Control diperkaya dengan protein dan minyak zaitun untuk menguatkan, memperbaiki serta melindungi rambut agar sentiasa lembut dan sihat. Kandungan minyak zaitun membantu mengawal kesan anti radang pada kulit kepala. Bahan anti oksidan pula menyubur dan menguatkan akar rambut serta mengurangkan kelemumur. 



Haa pelbagai fungsi kan! Aku dah test semua shampoo ini, memang wangi weh! Syok je bau dia. So untuk dapatkan syampu Shurah Ariana, korang boleh dapatkan di pasaraya dan farmasi utama seluruh negara pada harga RM12.30 untuk 330ml dan RM7.90 untuk 170ml. Murah kan? 


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, korang boleh layari: 

Facebook Shurah Malaysia : https://www.facebook.com/ShurahMalaysia/


dan follow hashtag #shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia #shurahpencerah 


Untuk pembelian secara online pergi ke : http://www.jetaine.com/shop/

No comments: