Berdasarkan pengalaman aku sendiri, memang zaman sekarang persaingan untuk mendapatkan kerja tu sangat dirasai.

Walaupun korang ada ijazah tinggi mana, tapi tanpa kemahiran dan usaha ternyata itu semua sia- sia. Macam aku, walaupun grad agak cemerlang dan agak aktif masa zaman belajar dulu tapi nak dapatkan kerja tu hampit setahun lebih juga lah bersaing.



Ingat senang ke duduk sebagai orang bujang ni? Tak ada bini atau mak nak tolong masakkan jadi jalan mudah makan maggi je haa. Tapi kena ingat makan selalu tak bagus untuk kesihatan, so rajin – rajinkan lah diri untuk pergi shopping beli barang dapur ya.


Korang pernah tak alami pengalaman dimana korang membeli sesuatu tetapi harga barang tersebut terlalu mahal berbanding kedai lain, ditipu ketika membeli tidak sama dengan harga yang dipamerkan?

Siapa suka makanan Kelantan, kita geng! Cakap saja pasal nasi kerabu, laksam bagai fuhh terliuh weh! 




Kalau duduk jauh dari pantai timur dan teringin nak makan makanan Kelantan? Jangan risau sebab dekat Kota Damansara, korang boleh hilangkan rindu dengan makan di Restoran Nasi Pak Man

Tapi kena ingat, disini korang kena pastikan dua benda iaitu ;

  1. Nak breakfast dekat sini? Datang awal sebab selalu full! 
  2. Make sure perut korang kosong dan makan sepuas nya dekat sini sebab berbaloi 
Sedap weh! Aku dengan kawan - kawan blogger yang lain punyalah datang seawal pagi dan makan tak ingat orang tepi dah. Punah diet aku! Hahaha 

Cumanya ada kekurangan sikit la sebab tak semua menu kelantan atau pantai timur ada disini . Tetapi menu - menu killer lain tetap ada seperti 

Nasi Dagang Ikan tongkol 



- aku tak sempat rasa sebab tak order yang ini tapi nampak kawan - kawan lain makan sedap 

Nasi Kerabu 


- nampak meriah dengan pilihan daging bakar, sambal cili dan ulam - ulaman

Nasi Pak Man


- yang ni makan sedap weh kalau panas -panas. Basically ni macam nasi kukus bersama dua ketul ayam goreng dan gulai Pak Man yang kick! 

Roti Goldess



- Makan sampai dua kali weh! Roti special bersama kaya dan cheese. Fuhh sedap!

Roti tiptap 


- Actually aku nak order lagi haritu tapi segan. Sedap! Rugi kalau tak order. Cara nak makan, korang cuma gaulkan kaya bersama telur dan makan bersama roti. 

Laksam 



Nak rasa pure Laksam? Inilah tempatnya 

Kopi Ais yang kaw!

Serius cakap ini pelengkap terbaik. Actually aku sorang je order ni lepastu ramai pulak yang tanya ni air siapa sebab dorang teringin. memang the best! 

Ada penghantaran food panda juga



Restoran ini waktu pagi memang meriah weh waktu aku pergi haritu pun ada nampak selebriti makan dekat sini. Nasi Pak Man pernah masuk dalam Jalan - Jalan Cari Makan TV3 dan Ho Chiak! 



Kalau korang nak makan dekat sini, ianya dibuka pada 8 pagi sehingga 12 malam. Highly recommend! 


Facebook : www.facebook.com/NasiPakManKD
Instagram : www.instagram.com/Nasi_Pakman

Sebelum ni kita asyik dengar perkataan MRI bagai kan? Korang tahu ke apa maksud dan kegunaan MRI ini?