• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

January 31, 2017

Ubat Resdung Paling Berkesan

Cakap pasal resdung ni kan? Boleh dikatakan ramai yang ada resdung ni. Tak kiralah sikit atau banyak tandanya tapi tetap membuatkan kita tidak berasa selesa kan? 




Kali ini aku nak berkongsi dengan korang penawar resdung  paling berkesan Insyallah. Ubat resdung yang dilabel sebagai Penawar Resdung Paling Mujarab ini diperbuat  daripada serbuk akar kayu herba tradisional untuk membantu korang  melegakan dan mengurangkan simptom resdung dan juga alahan kepada makanan laut.


Mesti korang tertanya macam nak tahu ada resdung ke tak? apakah tanda - tanda resdung

Jika korang mengalami 

  • Sering mengalami hidung tersumbat
  • Mempunyai lendir dari hidung dan tekak
  • Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
  • Gejala alahan hidung seperti kerap bersin terutamanya pada waktu pagi, gatal hidung
  • Mengalami jerawat di muka dan badan
  • Nafas berbau
  • Alahan pada habuk
  • Kulit kepala berkelumumur, gatal dan rambut gugur
  • Sering berasa sakit kepala, pening dan migrain
Bermakna korang mungkin menghidapi resdung . Mungkin ada yang fikir resdung ini hanyalah penyakit biasa. Jangan weh sebabnya kalau tidak diubati kelak akan mengundang pelbagai penyakit lain dan mungkin akan menyebabkan punca  resdung bertambah teruk sehingga kena buat pembedahan 


Jadi dengan adanya ubat resdung paling berkesan ini , Insyallah akan membantu menampakkkan kesannya seawal 3 hari bergantung pada tahap resdung korang. Janji konsisten ya pengambilannya 




Penawar resdung yang diperbuat daripada serbuk akar kayu herba tradisional ini  telah diwarisi dari turun temurun selama 40 tahun 


Cara pengambilan Penawar Resdung Paling Mujarab



dalam satu botol ada 35 pil 


Sebagai permulaan korang kena makan 1 biji pagi & 1 biji malam. Jika resdung korang beransur pulih kurangkan pengambilan dengan mengamalkannya selang sehari. Untuk makan ubat ni, korang boleh buka kapsul & masukkan serbuk akar kayu di dalam air kosong. Kacau sehingga larut & minum. Mudah dan berkesan! 






Dah tengok gambar di atas yang merupakan testimoni pengguna   Penawar Resdung Paling Mujarab, Bagi korang yang mempunyai masalah resdung dan ingin mendapatkan penawar resdung ini bolehlah rujuk butiran di bawah ya. Semoga cepat sembuh! 


Telefon : Puan Aisyah (013-987 1616)



Baca juga : “PENAWAR BUASIR PALING MUJARAB BAGI KAUM LELAKI DAN WANITA”

January 29, 2017

Nando's Perkenalkan Ayam Peri - Peri Perisa Lemon And Lime

Bagi peminat Nando's ini adalah saat - saatnya yang ditunggu! Mana tidaknya, kalau sebelum ni hanya 4 perisa Ayam Peri - Peri sahaja yang tersedia dan diimport dari South Africa ; Lemon & Herb, Mild , Hot and Extra Hot. 




Kini, selepas 19 tahun bertapak di Malaysia, sempena dengan tahun baru 2017, Nando's melakar sejarah dengan memperkenalkan perisa terbaru Ayam Peri - Peri iaitu Mango & Lime. Perisa terbaru ini diperkenalkan khas buat korang yang sukakan something yang manis dan pedas 



Kalau nak tahu , Nando's ni memang all time favourite la bagi aku. Boleh dikatakan hampir setiap bulan, mesti akan menjejakkan kaki di Nando's yang berdekatan. Of course aku dah cuba perisa yang terbaru ini. So far, perisa baru ini win! Berjaya tambat selera aku 




Gabungan Lemon dan lime memang kena weh. Bayangkan rasa manis limau dan bau wangi lime digabung dalam satu perisa. Fuhh sedap weh! Serius korang kena cuba 


Selain Ayam Peri - Peri perisa baru, turut didatangkan sempena tahun baru ini adalah Tropical Fruitea. Gabungan jus oren dan teh lemon melengkapkan minuman terbaru ini. Fresh and cool! 



Ingatkan ayam dan minuman je yang baru, tak cukup dengan itu, sos Nando's pun ada yang terbaru. Iaitu Extra Extra Hot dan Sweet Spicy. So far aku suka yang Sweet Spicy tu sampai boleh makan dengan roti macam tu je 

ni pun sedap! Sweet potato fries 


Ayam Peri - Peri Mango & Lime menjadi pilihan ramai di serata dunia termasuk United Kingdom dan Australia. Dan kini kita tengok menu ini adakah bakal menjadi pilihan? Kalau aku, YES! 



So jangan lupa ya untuk mencuba perisa terbaru Nando's ini di cawangan berdekatan. Nando's is bae !

January 27, 2017

Nur Sajat Dikecam Gara - Gara Beli Rumah Dato' Aliff Syukri

Tengok kan kepada tajuk, kedua - dua individu ini sejak kebelakangan ini sering kali diperkatakan oleh netizen. Manakan tidak pemilik syarikat Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd , Nur Sajat atau lebih dikenali sebagai Sajat dihentam gara - gara ' Kuih Koci' manakala Dato' Aliff Syukri menjadi bualan kerana video beliau yang menyamar sebagai pengemis dikatakan mengundang perspektif negatif sesetengah pihak






So sekarang ni yang aku nak cakap adalah mengenai Nur Sajat Dikecam Gara - Gara Beli Rumah Dato' Aliff Syukri. Kalau korang nak tahu , baru - baru ini Dato' Aliff Syukri memuat naik gambar di Instagram beliau menyatakan rumah yang beliau duduki selama ini telah dibeli oleh Sajat 



Bukan senang nak jadi senang...nak jadi macam saya,bukan mudah sayang...sebelum saya nak kecapi semua ini...saya kena lalui semua benda,di herdik,dihina,dicaci,difitnah,diaibkan dan macam macam lah..saya bukan keluarga orang2 kaya,saya anak orang biasa sahaja..mak saya bekas pembantu makmal dan ayah saya bekas seorang Navy...saya belajar berniaga ini,dari mak dan ayah saya..mak ayah saya dulu berniaga di pasar malam sekitar lumut,manjung,sitiawan dan cengkat lada...saya sedar diri,saya bukan seorang sempurna..saya tahu kecacatan saya..tak bermakna saya tak boleh berjaya dalam kehidupan..saya senang di atas usaha saya sendiri..bermulanya bermodal berniaga Rm500 sahaja,dan boleh kecapi semua ini dalam masa 2 tahun 2 bulan..saya bukan gila gilakan kereta2 mewah,saya lebih sukakan aset property dan tanah...lihat sini sayang!!! Anda yang mana mengkutuk saya,setakat boleh kutuk...tapi,saya dah bukti saya boleh berjaya dalam apa saya lakukan sekarang..rezeki ini,bukan tengok darjat,pangkat,kaya,,cantik,helok atau sebagai nya..rezeki ini sebenarnya dalam erti usaha kita dan target kita..kalau saya boleh buat,anda di luar sana pun boleh buat...nak tahu rahsia kejayaan saya...betul betul ker nak tahu,dan mempunyai niat nak tukar cara hidup dari susah terus jadi senang...jom sertai saya sekarang....join seminar saya,saya bukan propah..tapi ini kenyataan....tanya diri,bukan tanya orang patut ker aku berjaya dan masuk kelas dia..tak mahal pun,rm50 jer...kalau nak,jom join,kalau tak nak..tak payah nak tag2 bagai,atau nak kondem2 bagai..apa apa pun,call Puan wati +60 11 1193 8834 @nurnilam_sari80 Miss sherina 017 291 0719 @zetaisabella Seminar tour satu MALAYSIA termasuk SABAH DAN SARAWAK .....πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡²πŸ‡Ύ,anda bayar daftar,nanti kami akan update di mana kami buat seminar,tempat,lokasi,waktu dan date..seminar bermula di johor..dan di akhiri di sabah....tak join..memang rugi besar lahπŸ‘…πŸ‘…πŸ‘…πŸ‘…πŸ‘…πŸ‘… Kita nak senang,sebab diri kita,bukan sebab orang lain..nak berjaya kena gigih,bukan kena kondem...apa apa pun...jangan mengata❤️ #joinseminar #semangat #gitew #kelasko
A photo posted by Nur Sajat (@nursajat02) on



Disebabkan hal itu, Sajat dikecam dan dikatakan terlalu kaya sehingga mampu membeli rumah Dato Aliff Syukri walaupun nilainya telah dirahsiakan. Bagi aku, kalau dah seseorang tu berjaya tak salah untuk dia beli apa - apa kerana itu merupakan hasil titik peluhnya sendiri,kan? 




Baru - baru ini aku sempat menemu bual Sajat mengenai pembelian banglo mewah Dato Aliff Syukri. Jujur aku cakap dari kaca mata aku sendiri Sajat merupakan seorang yang outspoken dan kelakar., 






Tidak hairanlah video beliau sering kali dikongsi dan menjadi viral gara- gara bahasa dan mulutnya yang dikatakan laser. Tapi korang kena ingat, disebalik kata - kata beliau ada benarnya dan mempunyai maksud yang tersirat 




Dalam masa yang sama Sajat turut berkongsi pengalaman beliau ketika susah dahulu. Jika dahulu hanya berbekalkan modal RM500 sahaja, beliau memulakan perniagaan dan membina empayar jenamanya sendiri. Ketika itu segala tohmahan , menjadi bahan tawa sering kali diterima oleh Sajat namun siapa sangka beliau dah berjaya sekarang 




Jenama kosmetik Let's Cantik by Nur Sajat antara produk beliau yang pertama bermula pada 2015 dan hasilnya beliau menjadi antara jutawan muda di Malaysia hari ini. Bukan itu sahaja, kini beliau turut memiliki Pusat Kecantikan Nur Sajat Beautician yang terletak di Ampang dan Shah Alam 





Akan datang tak lama lagi, kepada korang yang ingin belajar tips pemasaran efektif  dan mendengar sendiri pengalaman Nur Sajat, beliau telah mengumumkan pada Mac ini beliau akan menganjurkan Seminar Bicara Usahawan Jutawan Muda Bersama Nursajat di seluruh negara 

Dengan harga RM50 sahaja untuk lima jam termasuk makan dan minum ini dah kira gila murah! Kepada yang berminat , jangan lupa untuk membuat pembayaran sebanyak RM50 kepada 

BANK RHB 
NURSAJAT AESTHETIC SDN BHD : 2122- 73000-5272-1 

dan sertakan
NAMA PENUH 
NO KAD PENGENALAN 
NOMBOR TELEFON 

ke Puan Wati : 011-11938834 

atau 

Puan Akmal : 016 - 9888217 


Untuk maklumat lanjut korang boleh terjah Instagram @nursajat02 dan ikuti perkembangan beliau! 

January 25, 2017

The Best Fitbit Trackers 2017

Talking about New Year resolution, of course this year I want to get fit as much as I can! To maintain on that, I need something to track my daily routine like exercise. Well, It’s not every day you can  take care of yourself unless you’re an active gym goer or fitness addict right?





 But if your New Year’s resolution is to take better care of yourself, then it’s time for you to invest in a fitness product like Fitbit. Sometimes when you read or hear the word fitness product, you automatically think that it’s something you eat or use to workout with. Well it’s not wrong but a fitness item can also be something like Fitbit which is a fitness tracker or activity tracker. I just told you guys that I need tracker kan? hehehee




So what’s up with Fitbit? A Fitbit counts your calories, calculates how many hours of sleep your get and even monitors your heartbeat. Cool eh? As an activity tracker, the Fitbit will help you get into better shape because then you’ll finally realize whether or not you’re living healthily or doing enough to keep yourself fit. 

The Fitbit is used like a watch or smart watch but it has more features than your usual watch. Not only that but it’s also stylish so don’t worry about looking weird with a fitness tracker on every day. To be honest, I imagine myself as Power Rangers now because this Fitbit really cool!

If u asking me about Fitbit, I would choose the Fitbit Alta because it is super sleek and trendy. Plus I’m new to fitness of course I want something that is straightforward and simple. The Fitbit Alta does that and more for me so I think it’s a great choice. From calories tracking, steps to sleep activity, Fitbit Alta will cover it all for me.




 It can also display calls and SMS  notifications. Ahhhh super-duper cool! Not to mention it’s on the more affordable side of other Fitbit designs. Fitbit Alta is in my wishlist! I mean it guys since my birthday just around the corner.

Do you like the idea of a fitness tracker or do you have one already? Do let me know your suggestions if you have any or share your experience with a Fitbit today! Who knows you can help our readers here!

January 24, 2017

Pacific Express Hotel Paling Strategik Di Kuala Lumpur

Bercakap mengenai hotel di Kuala Lumpur, kebanyakan pelancong ataupun korang mesti nak cari hotel yang berdekatan dengan tempat - tempat menarik bukan? 


Kalau di Kuala Lumpur pula, salah satu tarikan yang menjadi tumpuan pelancong adalah Central Market ataupun Pasar Seni. Dan hotel ini pula berada betul - betul bersebelahan Pasar Seni. 



Jika sebelum ni aku dah review  hotel lima bintang di Kuala Lumpur. Pacific Regency Hotel Suites , baca di SINI  kali ini aku nak berkongsi dengan korang pengalaman menginap di Pacific Express Hotel





Buat korang yang mencari hotel yang strategik inilah jawapannya. Bukan setakat menjadi hotel bersebelahan Pasar Seni, malah hotel ini berhampiran dengan China Town dan Masjid Jamek. Cuma walking distance! 






Mempunyai 207 bilik , kesemua bilik dilengkapi dengan TV LED 32 inch , wifi dan yang pasti viewnya sangat cantik! 





Jangan lupa untuk singgah Arch Cafe yang terletak di bawah hotel ini, dan yang pasti kena datang awal dan mencuba Kek Durian nya yang terkenal. 



Jangan tak tau ya ramai yang meminati Kek Durian ini sehingga sanggup datang dari jauh. Sedap!





Lepas tu korang mesti tertanya . hotel ini ada swimming pool ke tak kan? Jawapannya mestilah ada! Walaupun tak besar, tapi pemandangannya sangat superb! Boleh nampak bandaraya Kuala Lumpur yang sangat cantik. Dicadangkan untuk mengambil gambar waktu senja dan malam untuk menikmati kepuasan berada disini. 


Pendek kata kalau korang stay dekat sini, pelbagai kemudahan ada. Malah kalau korang bercadang nak buat heritage walk ataupun food trail sangat best kalau menginap di sini. Sebabnya hampir segala - galanya ada! 



Harga? Jangan risau walaupun hotel ini berada di kawasan hot spot Kuala Lumpur , tetapi harga biliknya mampu milik! Sewaktu aku tulis entry ini. harganya ada yang RM79 sebilik. Kira murah la tu kan? 


So kalau korang berminat untuk menginap di Pacific Express ini, boleh la rujuk laman web di bawah untuk maklumat lanjut 


Pacific Express Hotel Central Market
Jalan Hang Kasturi,
50050 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2022 6888
Fax: +603 2022 6866
Email: info@pacific-express.com.my

January 23, 2017

Lokasi Perkahwinan Di Shopping Mall

Selalunya kita tengok dan terbaca mengenai lokasi tempat perkahwinan sering kali diadakan di dewan ataupun kalau nak rare sikit berkonsepkan garden. Tetapi tidak pula dengan lokasi ini. Dinamakan Red Carpet Avenue, lokasi perkahwinan ini diadakan di Encorp Strand Mall 








Haa barulah rare kan? Suka untuk aku cakapkan Red Carpet Avenue ini merupakan lokasi perkahwinan yang pertama diadakan di Shopping Mall yang pertama di Malaysia. Diusahakan syarikat katering terkenal. Felda D'Saji , korang mesti tau yang mereka menawarkan pakej perkahwinan yang cukup menarik dan mampu milik 





Dan dalam pakej perkahwinan ini sudah tersedia segala - galanya. Just bayangkan yang korang adakan majlis perkahwinan di shopping mall dan kelengkapan seperti makanan buffet, menu pengantin tersedia. kek perkahwinan , meja VVIP , tempat letak kereta yang cukup banyak,kemudahan yang lengkap, pramusaji turut menemani sepanjang majlis perkahwinan , PA System, Bilik persalinan dan banyak lagi! Pendek kata cuma bawa diri je nanti 




Yer la kadang - kadang bila nak uruskan majlis perkahwinan ni, semuanya kena ambil kira. Tapi kalau korang ambil pakej perkahwinan di Felda D'Saji segalanya sudah tersedia and guess what? Pakej ini bermula serendah RM25 seorang tau! Menarik kan pakej ni? 


Malah bukan itu sahaja, korang boleh request untuk dapatkan pakej premium dimana ianya merangkumi 

Busana &Andaman 
- Sepasang baju pengantin Lelaki & Perempuan 
- Make Up 
- Aksesori Pengantin 

Fotografi 
- Senior photographer 
- Story album min 20 muka surat 
- CD - unlimited shot 
- outdoor session 

Best tak ? Tak cukup dengan itu, dengan semua pakej perkahwinan di Red Carpet Avenue@Encorp Strand Mall, pengantin akan mendapat pakej pelamin asas yang cantik dari BusainnaHouse. Kalau nak tahu, BusainnaHouse adalah kontraktor yang dilantik oleh Felda D'Saji dan dorang pun ada butik dorang sendiri di dalam shopping mall ini 






To be honest, aku sukakan konsep perkahwinan di shopping mall ni. Mana taknya dah la Encorp Strand Mall ni ada macam - macam termasuk panggung wayang. Rasa nak lepak atau jalan - jalan dulu sebelum gi wedding, boleh je masuk Encorp Strand Mall ni. Malah lokasi Red Carpet Avenue ni jauh lebih selesa


Untuk menu makanan terdapat banyak pilihan yang korang boleh dapatkan melalui khidmat Felda D'Saji.Dan sesi food discussion akan dijalankan bagi mendapatkan kepercayaan dan kepuasan dari setiap pelanggan 

Bagi jamuan makan tengahari akan diadakan pada jam 11.30 pagi hingga 3.30 petang manakala jamuan makan malam diadakan pada 7.30 malam sehingga 10.30 malam. Kalau nak cantik buat malamlah kat sini, baru ala - ala princess gitu hahaha 

So kalau korang berminat untuk adakan majlis perkahwinan di sini, korang boleh hubungi

Nurul Adnie Binti Zulkifli Kamal : 019 -242 4775 
Norzaidi Bin Abu Bakar : 019 - 297 4800
Jabatan Jualan Felda D'Saji : 03 - 2698 8302 

Untuk maklumat lanjut mengenai servis dibawah, hubungi 

PA System 
Zuraimi :019 305 5745 

Pelamin 
Hidayah :  012 - 924 6227 

January 22, 2017

GT Dollar Grand Launch

Previously on  16th January 2016, Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.





The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.



This collaboration between the Malaysian government and GT Dollar helps to alleviate the lives of people through the launch GT Dollar mobile application, which is a “one-stop mobile e-commerce platform” that seeks to build a cohesive community for consumers and merchants from a myriad of industries to interact within its marketplace.





To complement this collaborative effort, GT Robot an innovative high-technological form under the GT Group, specializes its advancement in humanoid robotic solutions. In recognition of it’s advancement, the Malaysian government is planning to allocate a zone located along the Malacca-Negeri Sembilan border for GT Robot’s own manufacturing and assembly plant, which is worth approximate to RM 300 million in investment. 



This plant estimated to generate income for the company of approximate USD 20 Billon (which is equal to 10 Million pieces of Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunities for locals in the next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

Today, marks the launch of a groundbreaking event that will go down in history. Unveiling an all new improvised major update of GT Dollar application, the world’s first social mobile e-commerce software. This new concept was first found in year 2014 by the GT Group President and CEO Dr. Paul Zhang Baolu, who is equipped with over 30 years of industry experience in high-technology management, economic and tourism development worldwide. The company is valued at more than $4.7 billion. 




The conference is aimed to drive development of regional internet use, where users and businesses connect seamlessly without barriers. This benefits the consumers greatly as businesses become more affordable thus stimulating economic growth, national tax revenue and employment growth.

As a major update, there will be new enhanced key features to help alleviate the overall user experience. Through the adoption of SMART technologies which comprises of AR technology to for implement “the seek honey feature”, “catch a bee to earn GT Cash features” which can be used for purchases within the interactive marketplace as well as being an effective Bee Commerce tool to help users manage their finances effectively by enjoying exclusive long term savings, emerging as Malaysia’s trendsetter in the world of e-commerce.




This application aims to embrace technology, thus contributing towards the economic growth of the country. A comprehensive platform for both consumers and merchants, encouraging cash free transactions around the world. With zero registrations, subscription and advertising fees, merchants need to purchase GT Dollar (Virtual Currency) and distribute it to their users anytime, anywhere. This will in turn form into e-promotion or e-advertising with minimal charges. The Online Payment Gateway will be used to accept payment online – E-wallet / Visa (Credit, Debit, Prepaid) / MasterCard (Credit. Debit, Prepaid) / CUP Card (Credit, Debit, Prepaid) / Direct Debit Account to perform transaction charges. 

GT Dollar primary focus is about a creating a world of convenience centered around virtual credits account to allow users to make payment via an e-wallet system which enables extensive search for products or services via a marketplace.

GT Dollar allows SMEs to function virtually. It connects them with new and existing consumers and maintains a loyalty programme through the distribution of virtual credits (GTD). Communication between merchants and consumers is facilitated via seamless GPS- location and user-friendly booking platforms.

The application serves as a composite of one’s daily lifestyle and a city guide to complement and simplify the increasingly hectic lifestyle by providing users with an unprecedented access to a large database of over 80,000 merchants worldwide hitherto not on Internet or mobile, but who offer a great range of products. Merchants and users can enjoy other services beside online shopping such as fund transfer, utilities bills payment, prepaid air time top-up, Social Network Chat (for up to 20 people in each group) and etc.

As per statistic, there are more than 18 million active digital users in Malaysia and up to 2015, a total 77.3% of Malaysian households have access to broadband services.

The application is active all through the day, allowing users to shop at their own convivence at the ease of their Smartphone. “We saw the opportunity to take advantage of the digital boom and developed an innovative solution that benefits both businesses and consumers” said Mr Patrick Chew, Country CEO of GT Dollar Malaysia.

YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, Minister of MOSTI mentioned, “in 2015, there were 3.4 billion Internet users globally with an expectation that it would increase to 9 billion over the next 10 years. Indeed, the government recognizes the importance of digital technology in propelling the economic growth. We are pleased to see a local company embarking on an innovative effort that is in line with the government’s aspiration to surge in the development of technology. We applaud GT Dollar for being a game changer in the e-commerce sector. And I am sure that users will benefit at large from utilizing the platform and its features”.

GT Dollar aims to shape the future of mobile travel and drive tourism growth with potential collaborations with Tourism Association to increase the tourism landscape in Malaysia. Paul Zhang being the Chairman of the China Tian Ma Travel Group, the third largest travel services and recreation provider in China hopes to woo China tourists to Malaysia with GT Dollar, which will serve as an essential city guide for tourists.

GT Robot is planning to start up its manufacturing and assembly plant in Malaysia located along the Malacca-Negeri Sembilan border which is worth approximate to RM 300 million in investment. This plant estimated to generate income for the company of approximate USD20 Billion (which equal to 10 Million pcs Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunity for the local in next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

GT Dollar Malaysia hopes to expand its e-commerce business globally and be the gateway for Asia. At this launch, GT Robot, the innovative high-technological wing of GT Group that specializes its advancement in humanoid robotic solutions will be unveiling two of its robots called the GT Wonder Boy, a SMART social bot companion and GT Gobot, a multifunctional service bot that is targeted to improve the overall quality of people’s life, transcending into a new era of intelligence.