Resipi Sira Pisang Bersusu

To be honest, ini adalah kali pertama aku masak sira pisang bersusu. Bukan setakat susu, sira pun aku tak pernah masak dan aku tak suka makanan manis sangat.



Sira Pisang Bersusu Sedap! 

Rupanya mudah je nak buat Sira Pisang ni. Untuk kelainan, aku tambah susu menggunakan produk dari Pokka Susu Pisang. Untuk korang yang sama macam aku suka kurang manis, bolehlah cuba resipi di bawah yang begitu mudah dan sedap! 

Resipi Sira Pisang Bersusu 

Bahan - Bahan 



- Setengah Kotak besar Susu Pisang Pokka
- Pisang 4 atau lebih (ikut kuantiti korang) 
- Bunga Cengkih ( dalam 2 kuntum)
- Sedikit garam

Cara Memasak 
  1. First panaskan susu tadi dalam periuk
  2. Bila dah menggelegak sikit campurkan sedikit garam(sikit je tau sebab nak bagi rasa lemak) dan bunga cengkih. Jangan banyak sangat tau bunga cengkih nanti payau pulak
  3. Kemudian dah kacau sebati, masukkan pisang , biarkan sekejap dan tutup api!
  4. Sejukkan dan sedia untuk dihidang. Mudah kan! 






Contest Raya Pokka Sedang Berlangsung! 

Benar, ada contest tau sekarang ni dan akan berakhir pada 30 Jun which is Sabtu ni! So ada masa lagi. Oh ya selain Susu Pisang, Pokka juga ada produk lain iaitu Susu Mangga dan Susu Tembikai Susu. Sumpah sedap tak tipu! 



Cara Sertai Contest 
  1. Beli produk pelbagai produk POKKA Susu bernilai RM10 dalam satu resit. 
  2. Buat resipi menggunakan produk pelbagai susu POKKA. Ambil foto / video langkah-langkah resipi.
  3. Hantar foto / video dan gambar resit korang ke FACEBOOK POKKA melalui FACEBOOK Messenger.
Hadiah 

Antara hadiah pemenang yang ditawarkan ialah :-

PRIZE GRAND: Pakej katering rumah terbuka bernilai RM10,000.

PRIZE CONSOLATION x 3: RM200 tunai + POKKA hamper + bekalan minuman POKKA 1 bulan.

HARIAN MINGGU x 20: baucer membeli-belah bernilai RM100 + bekalan minuman POKKA selama 1 bulan.

semua ni aku masak gunakan produk Pokka!


Menarik bukan? So jom join cepat selagi masih ada masa ni! 


No comments: