Tahniah! Aplikasi Muslim Pro Kini Dilancarkan Di Malaysia

Untuk korang yang beragama Islam kalau kemana sahaja mesti perlukan panduan untuk waktu solat dan sebagainya bukan? Dan aku percaya korang mesti pernah gunakan aplikasi Muslim Pro. 





Kini Dilancarkan Di Malaysia

Terbaru, Muslim Pro yang juga aplikasi gaya hidup nombor 1 Muslim telah memperluaskan rangkaian mereka di Malaysia dimana mereka melihat negara kita sebagai antara 5 yang terbaik dalam pasaran digital Muslim di seluruh dunia. 




Siapa sangka Muslim Pro telah mencatat lebih dari 52 juta muat turun yang digunakan oleh masyarakat muslim di 200 negara seluruh dunia. Tahniah diucapkan! 


Pelbagai Fungsi!

Untuk korang yang tidak pernah menggunakan aplikasi ini mesti tertanya apakah fungsinya bukan? Okay sebenarnya aplikasi menyediakan araha kiblat, waktu solat yang tepat, terjamahan dan bacaan Al-Quran, Kalkulator Zakat, tempat makanan halal dan masjid berdekatan serta banyak lagi! Pendek kata aplikasi ini mesti diletakkan dalam senarai wajib korang 


Jalinkan Kerjasama Dengan Malaysia Arlines 




Menariknya lagi ketika majlis pelancaran tersebut, Muslim Pro telah menandatangani memorandum persefahaman dengan Malaysia Arlines menerusi Projek Amal yang aku percaya bakal memudahkan mereka yang ingin tunaikan haji dan umrah kelak.

Pengalaman Menggunakan Muslim Pro 

Bagi aku sendiri yang sudah hampir 4 tahun menggunakan aplikasi ini sememangnya mengaku ianya sangat membantu! Apatah lagi ketika ke Yilan, Taiwan berseorangan aplikasi ini membantu aku untuk cari masjid dan tempat makan yang halal. 



Malah memandangkan Yilan hanya 2% muslim, aku gunakan aplikasi ini juga untuk cari arah kiblat dan waktu solat yang tepat. Alhamdulillah terima kasih Muslim Pro! 

Aplikasi ini boleh muat turun secara percuma di Google Play dan App Store!~

19 comments:

adianiez AIDA said...

aida x install yg ni lagi.
sebab ada guna satu apps ni.
agak sesuai dan bagus.
lom ada time nak explore yg ni.

CikLily Putih said...

itulah kak lily pun download jugak sebab senang nak tengok arah kiblat ni, kita ni kan musafir je sepanjang masa so aplikasi cam ni memang sesangat penting

Emily said...

This sounds like an pp that all Muslims should have on their smartphones. I don't need it but can consider installing it when travelling, and looking for halal restaurants. I like to expand my options.

mama tisya said...

bole install nanti utk cari arah kiblat kalo time travel, waktu solat yang tepat, oh ada juga terjamahan dan bacaan Al-Quran ye, senang juga ni ada Kalkulator Zakat,

hah kalo travel negara yg susah nk cr tmpt makan halal...bole tgk thru apps ni ye...tq share info aplikasi Muslim Pro..

Siti Rohaida Yusof said...

kita memang guna aplikasi ni.Nak baca al quran pun mudah sebab tajwid semua lengkap.Nak menggunakannya pun sangatlah mudah.Tak rugi tau muat turun aplikasi ni

yaya_flanella said...

Bagusnya apps ni. Wajib install sekarang juga. Kalau nak pergi tempat orang dan tak arif dengan lokasi tu boleh guna apps ni sahaja tanpa was was

Mrs Fuzy Hamid said...

memang suka apps ni dan sy dah install lama dalam hp untuk reminder waktu solat. So far tak pernah guna lagi waktu kat luarnegara, mungkin next trip boleh cuba

Amanda Suria said...

Akak dah lama nampak Apps ni tapi x pernah nak download..la ni dah download dah dan sangat- sangat membantu kita semua..nak cari apa- apa je boleh refer kat situ..kalau selalu travel pun bagus sebab senang nak cari arah kiblat kan..harap semua umat islam dapat download Muslim Pro Apps ni..

Kylie wenn said...

Bermacam-macam aplikasi pun ada... app ni bagus untuk orang islam ya..

Betty Liew said...

First time heard about the apps but us a useful apps for Muslim Friends. It can be a directory. Will share it with my Muslim Friends.

Maha Mahu said...

Kita dah muat turun apps ini sekarang ni dan memang menggunakan ia untuk rujuk waktu sembahyang dan kiblat sangat mudah. Sekarang semua guna apps jer senang....

Zayani Zulkiffli said...

Suka ada apps macam ni especially yang kaki travel tu. Kadang-kadang happy sangat sampai nak termiss waktu solat atau tak perasan waktu. Ada apps ni rujuk je.

tenku butang said...

TB memang ada Install yang ni dulu.. ramai suggest kan yang ni sebab ada banyak options kat sini.. nak tentukan arah kiblat, nak tengok kira-kara zakat, dan macam-macam lagi lah.. Tapi TB dah buang sebab fon dah penuh.. ni rasa nak download balik sebab penting benda apps ni.. boleh beritahu kita waktu azan mengikut tempat..

Zharif Azis said...

Tahniah Muslim Pro. Another good apps to explore for all Muslims out there. Skrg mudah, satu apps sahaja boleh muatkan macam2 benda. Kiblt, waktu azan, Quran dan mcm2 lagi. Okay nakndownlod skrg

Abby Onety said...

Benar benar ya sekarang ini sudah jaman digital. Cerdas generasi sekarang sebab menggunakan dan membuat aplikasi yang amat best untuk hal hal yang bermanfaat bagi agama. Misalnya aplikasi Muslim Pro hadir untuk memberikan kemudahan dalam beribadah

Emilinda said...

Nanti emi nak try install la aplikasi ni. Memang compatible dengan semua jenis device ke eh?

Comel Azhar said...

Sy mmg dah guna. Sgt convenient utk tahu waktu azan dan arah kiblat.. mudah ia juga ada notified utk surah bacaan. Well done and good job

Hanny Abdullah said...

Tak pernah lagi gunakan apps ni. Bagus betul ada apps ni ekk..memudahkan kita untuk mengetahui arah kiblat s3masa travel..bagus betullah..nanti sis nak muatnaik apps ni lah..thanqs for sharing ya

alia farhan Said said...

Saya mmg dari dulu guna apps ni..
Bgus pun bgus xda nk crash2
Bgus la dah wat usaha sama dwngan Malaysia Airlines kan