Sedapnya Smoky PERi-PERi Nando’s Baru Ini!

 Dalam pelbagai rangkaian restoran ayam terkemuka, Nando’s adalah favourite aku dan sentiasa tidak mengecewakan! Selain pelbagai plihan ayam panggang PERi-PERi Nando’s adalah yang premium dan terbaik. FIGHT ME! 




Tiada  Lagi Mango & Lime 

Pilihan ayam Nando’s ada banyak tau dan mengikut tahap selera korang. Bermula dengan Plain, Lemon & Herbs,  Mango & Lime, Mild, Hot dan Extra Hot semuanya aku dah cuba dan 90% aku akan memilih Mango & Lime dan selebihnya Extra Hot. Tetapi untuk peminat setia flavor itu macam aku, ada berita sedih untuk dikongsikan dengan korang kerana bermula hujung Oktober lalu, perisa ini tidak lagi didapati di mana-mana outlet Nando’s Malaysia. I IS SADDDDDDD!!!!

Kemunculan Perisa Baru – Smoky! 



Namun begitu, untuk ubati kedukaan kita bersama, Nando’s telah memperkenalkan perisa terbaru iaitu Smoky PERi-PERi Nando’s. Mulanya aku takut perisa terbaru ini tak dapat tandingi perisa kesukaan aku, tapi bila dah rasa first bite dalam mulut. Fuhh I think this one gonne be my favourite lah!

Pengalaman Mencuba Smoky PERi-PERi Nando’s



Sebenarnya aku bertuah menjadi antara yang terawal perisa ini sebab aku sendiri merupakan ahli Nando’s yang berdaftar. Malah pihak Nando’s turut menjemput aku untuk bersama dengan Peri-Media yang lain tempoh hari. Tell you yang dorang ni sentiasa hebat membuat kejutan. Dan kemunculan Smoky ini persis filem Fantastic Beast dan Harry Potter. 



Setelah mencuba apa yang aku boleh katakan kombinasi rasa manis-masam-berasap-kurang pedas – more juicy menjadikan ianya sat kombinasi unik. Malah bila korang tengok tekstur dia pun dah boleh terliur tau. 



Skala Pedas Smoky

Untuk yang tertanya, perisa baru ini pedas atau tidak meh sini aku terangkan. Menurut Nando’s menerusi PERi-ometer mereka, perisa Smoky ini lebih pedas dari Lemon & Herbs tetapi kurang pedas dari Mild. Ala-ala pedas sedap gitu. 

Promosi Perayaan Di Nando’s 

Kalau korang datang dalam 4 orang atau ramai-ramai. Aku nak suggest dekat korang untuk ambil hidangan Smoky PERi-PERi untuk 4 dengan harga RM99.00. Dalam sajian ini korang akan dapat seekor ayam perisa Smoky, 4 sajian sampingan mengikut selera korang, 4 minum ringan tanpa had dan Salted Caramel Cake Bites yang baharu.  



Pencuci mulut terbaru Nando’s yang baru ini serius sedap gilos especially dia hidangkan sejuk. Fuhh memang penutup sajian terbaik. Perlu diingatkan yang flavor terbaru ini untuk masa terhad je. 


Jangan nanti dah habis, korang tak sempat cuba tak memasal kempunan. Jadi tunggu apa lagi, sila ke cawangan Nando’s terdekat untuk mencuba perisa terbaru ini ya! 

21 comments:

Raydah said...

i guess it's time for nandos hehe

Anonymous said...

Woww Hurra, das ist, was ich Suche für, was für ein stuff!
Gegenwärtigen hier auf dieser weblog dank Admikn dieser
Website Website.

Mrs Liez said...

Kenapa kejam sangat ni??? Suka tunjuk makanan fav kita tau.. serius i love nandos lagi dr brand xxx hihihi.. suka sbb rasa pedas yang best dan ayam dia moisttt.. boleh makan 1/2 chicken sorang.. nak kena serbu gak la utk new smocky chicken ni

Amni said...

Nandos memang sedap
Nanti nak try yang baru ni pulak.Harga dia berpatutan jugak.
Boleh bawak suami dan anak sekali ni makan kat sini kan

Ana Suhana said...

Kita pun suka makan nandos.selalu kalau order kita akan order yang lemon & herbs tak pun Mild. Ni dah tau ada perasa terbaru Smoky, tak sabar nak rasa. Dah boleh bayangkan kesedapan dia.

sya mimie said...

Alahai..
Sedapnyaa.. Tergugat tengok dikala perut tengah lapar ni.
Tapi kalau teringin nak makan nandosni kat mersing ni takde.
Haha
Memang boleh kempunan la pun jawabnya. 😄

Mohamad Faris said...

Bestnya Ayam peri2 terkeliur kite.. Ni nak pergi nandos ni. Yg smoky tu pedas tahap macam mana eh? Lagi pedas lg best. Cecah dgn sos peri2 yg pling hot.uishh..X boleh byang lah.hahaha

Mahadir mohamed arifin said...

Ala awak bukan nak ajak kita makan Nando's ni hehehe tapi yang best team kita menang hehehehe nanti awak belanja kita tau memang sedap menu baru ni rasa nak ulang makan lagi guna baucer yang ada...

Zharif Azis said...

Fuhhh nampak menggiurkan betul perisa terbaru Nandos peri2 nie. Mmg feveret betul ayam kat nandos. Tapi jarang pergi sebab hrganya pon omg. Hahahaha. Once in a blue moon pasti pergi. Rasa x sabar pulak nk cuba yg perasa baru nie. Dan dessert tu nampak sedap betul. Nk kne cepat nie sbb masa terhad je

Cindyrina Rina said...

Alaaa..hari tu pergi nandos tak try this one. Nyesal pulak. Minggu depan I go try this one. The dessert look awesome delicious too.

AyuArjuna BiGoshh said...

ayam nandos mana pernah mengecewakan. sedap giler..terutama kalau dimakan bersama sos autentik dia..oh sekarang nandos ada keluar perisa yang baru ya..so haruslah nak kena cubakan hehehe

Wai Yee aka Rane said...

I dah try it out! I love this Smoky flavour! Super yummy and super wangi when served. I want to go back to Nando's for more more more!

JMR said...

alahai, kecur lak ailio aku baca malam-malam ni..smoky? igtkan ala-ala smoky salmon ke..ni lain macam Nandos nyer smoky..nak kena cuba nanti

Jia Shin Lee said...

Just had this today and it was so yummy! The new smokey flavor is great and I love the dessert that comes along with it! So rich and delicious!

Nadia Johari said...

Dulu bujang pernah jug amakan nandos, walaupun harga dia boleh tahan juga..ehhee..tapi lepas kawin tak makan lagi ni. Menu baru ni nampak sedap..kena try ni..sekali sekala kan..dessert tu pun kena cuba

Emilinda said...

Alaaa, nandos ada ayam baru ke. Kenapa kita baru tahu niiii. Next week nak pi makan nandos la kalau macam ni. Dah 2 bulan jugak tak makan nandos.

Rawlins GLAM said...

Bila nak belanja baby makan kat situ? Lama tak ngedate ngan baby nie.... lagi-lagi semenjak orang tu dah kurus dan hot!

Nadratul Syazwana said...

Sedapnya smoky peri peri! Dah lama rasanya tak ke Nandos. Rindu pulak nak ke Nandos. Tengok kuah smoky tu melimpah ruah sedapnyaaa. Fah la kita tak breakfast lagi ni.

rubydotmy said...

Akak kalau makan Nandos mesti order Mild. Macam lucu kan sebab ramai suka Xtra hot. Tapi Xtra hot sebagai pencicah sahaja. Sekarang akak sekeluarga suka order smoky. Anak bleh makan, akak pun bleh makan. Lebih sedap dan terasa ayam bakar dia. Yummy. Bagi akak RM 99.90 tu berbaloi. Air lemon tea unlimited refill, kemudian ada 4 side dishes. Ada kek lg. Memang syok.

alia farhan Said said...

Wuuuu... Lama xmkn nandos ni.. Nk kena ajk hsbnd mai makan kt sni try yg smoky ni la.. Mesti anak2 pun suka ni sbb nandos fav diorg

Halimah Muhiden said...

Bestnya ada perisa baru Nandos, kak blm pernah lg cuba,tgk gbr mmg mcm sedap