Kalau korang nak cari barang dapur murah atau nak cari hampir segala-galanya adalah murah, apa kata shopping je di Lulu Hypermarket yang mempunyai dua cawangan iaitu di Capsquare Kuala Lumpur dan juga di 1 Shamelin Mall di Cheras. 

Astro dengan berbesar hati melancarkan Pelan A+ SPM, siri seminar akademik khusus bagi calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), sebagai medium tambahan pembelajaran mereka untuk menjawab peperiksaan kelak. 



Aku nak kongsikan khabar baik buat korang semua! Tak kiralah korang influencer atau tidak, boleh je rebut peluang ini. Aku highlight influencers sebab kerja-kerja diorang ini kan tolong promote macam-macam produk kan? 



Perkenalkan Program Duta 

Kalau nak tahu,  Yoodo yang merupakan jenama telco pertama yang korang boleh customize plan dan 100% dari servis digital ini telah menawarkan pelbagai insiatif termasuklah memperkenalkan Duta Yoodo (Yoodo Ambassador)




Apa yang korang dapat dan macam mana nak jadi duta Yoodo ini? Kalau nak tahu Yoodo akan memberi pelbagai ganjaran kepada korang sekiranya korang promote Yoodo di platform media sosial masing-masing. 

Cara Permohonan Jadi Duta Yoodo 

Nak jadi duta mereka, senang je! korang hanya perlu isi butiran diri korang seperti di bawah dan email kan ke yoodoambassadors@gmail.com. Bila dah hantar, setiap bulan Yoodo akan bagi korang task untuk dibuat. Bila banyak task yang korang buat, banyak point akan dapat! Dekat sini lah makin besar ganjaran korang nanti. 

Untuk permulaan, Yoodo akan menghadiahkan korang voucher dari Shopee once dah complete task. Maka sure pada setiap hujung bulan, korang email Yoodo seperti di atas termasuklah link task yang korang dah untuk dapatkan pengesahan daripada mereka. Yoodo dah janjikan macam-macam ganjaran akan ada nanti bila korang dah buat task so daftar je! 

Contoh Tugasan 
  • Reshare 4 Yoodo posts a month on your own feed/channel – 10 points
  • Share a photo of your Yoodo dashboard (with an active plan or renewal) on social media and encourage your fans to try Yoodo – 5 points
  • Join Yoodo social media contest & share it on your profile – 3 points
  • Comment on 10 of Yoodo posts a month with Positive comments/replies with your personal experience – 15 points
  • Include “I use Yoodo, powered by Celcom” in your own organic content – 3 points 
  • Include “#youdoitbetter” in your own organic relevant social content – 3 points 
  • Write a blogpost about Yoodo (directly/indirectly) and use our hashtags – 15 Points (bloggers only)

Ganjaran

Macam yang aku cakap tadi, untuk permulaan diorang akan bagi Shopee Voucher so untuk korang yang mempunyai followers bawah 10 ribu dan dapat 15 point tugasan di atas, korang secara automatik akan dapat voucher sebanyak RM50.  Buat korang yang ada followers 10 ribu ke atas pulak , korang akan dapat RM80 voucher. 

Haa senang kan? So jom daftar sebagai duta Yoodo sekarang! 


YOODO AMBASSADORS SIGN-UP FORM

Full Name: 


Social Media Link/Handle 1: 

Following:


Social Media Link/Handle 2:

Following:


Social Media Link/Handle 3:

Following: