Buffet Ramadan Shah Alam 2021 : Wyndham Acmar Klang Pertama Kali Perkenalkan Pada Umum!

Sebenarnya aku agak teruja bila dapat jemputan untuk review Hotel Wyndham Acmar Klang, terima kasih kepada Reef yang lanjutan jemputan buat aku. 


Akhirnya Dibuka

Kalau nak tahu Hotel Wyndham Acmar Klang akhirnya dibuka setelah sekian lama bangunan ini ditinggalkan. Malah buffet Ramadan yang dianjurkan oleh hotel ini merupakan pertama kali diadakan. 



Terdapat lebih dari 150 hidangan yang tersedia untuk para pelanggan bermula 16 April hingga 9 Mei 2021. Antara menu yang menjadi tarikan seperti Kambing Golek, Daging Biryani, Sambal Udang Petai, Patin Masak Tempoyak, Nyonya Kari Ikan dan banyak lagi! 













Selain itu, masakan panas, aneka kuih-muih pun tak dilupakan! Untuk korang yang ingin stay dekat sini pun ada pakej dan tawaran menarik disediakan tau.  Korang boleh refer harga dan butiran lanjut dekat bawah. Kalau ada peluang, aku pun nak review staycation disini! 

Harga Buffet Wyndham Acmar Klang

Harga  Buffet “Nostalgic Kampungku”  : 
  • Dewasa - RM138 nett 
  • Berkumpulan (10 dan ke atas) - RM128 nett 
  • Warga Emas -RM100 nett
  • Kanak-kanak - RM84 nett 
Harga Buffet High Tea Rumah Terbuka Raya (Bermula 13 & 14 Mei 2021 pada jam 12 hingga 4 petang) : 

  • Dewasa - RM88
  • Warga Emas - RM5
  • Kanak-Kanak - RM48
Nak take away? Boleh je! 
  • Bermula  RM106 nett hingga RM126 nett, hidangan untuk 2 orang
  • Bermula RM200 nett hingga RM240 nett, hidangan untuk 4 orang
Perlu diiingatkan hidangan take away ini juga bermula pada 16 April hingga 9 Mei 2021 jam 12 tengahari hingga 6 petang.  Penghantaran percuma untuk jarak lingkungan 20KM dari kawasan hotel untuk semua menu. 

Bercakap mengenai penginapan, semasa bulan puasa pun ada promo tau untuk dua jenis bilik 

Festive Stay and Dine
Deluxe Room
  •  RM218 nett per room per night (room only)
  • RM278 per room per night inclusive breakfast for 2 persons
Korang boleh dapatkan harga istimewa buffet dengan hanya RM118 nett kalau stay dekat sini hingga 12 Mei 2021. 

Balik Kampung Staycation
Deluxe Room
  • RM228 nett per room per night (room only)
  •  RM288 per room per night inclusive breakfast for 2 persons
Tempahan boleh dibuat sekarang hingga 30 Mei 2021
Stay Period: 13 – 31 Mei 2021

Untuk maklumat lanjut korang boleh layari https://www.wyndhamhotels.com/wyndham

11 comments:

Ezna said...

Wow kat Klang ada Hotel Wyndham ni ye?. Setahu sis la rangkaian hotel ni satu dunia Khai. Makanan yang dihidangkan nampak menarik juga tu.

Fadima Mooneira said...

Wow......look at all the food. All look so yummy and tasty. This hotel looks lovely. I’m sure there will be loads of people dining here this Ramadhan.

Yaya Azura said...

Cantik betul luaran hotel. 1st buffet mesti grand ni, banyak juga menu tu. Harga pun boleh tahan. Kalau dalam kemampuan, apa salahnya kan.

Sis Lin said...

Thaun ni di Johor Wyndham Ramada johor takde buat Buffet untuk media, tapi still ada.. ye laa kita fahamkan keadaan sekarang ni kan.. tapi memang menu-menu mereka sedap.. kalau Khai kata semua best, Sis percaya aje..

AyuArjuna BiGoshh said...

Ya ampun. Macam2 hidangan ada hah. Dan semuanya nampak menarik dan sedap

Ruby said...

Huyooo 150 hidangan haaaaa. MasyaAllah menyelerakan. Bleh rekemen kat kawan-kawan di Klang. Mesti mereka suka buffet Ramadan ni.

Kitkat Nelfei said...

Ni la hotel yang i nampak aritue... Masa visit Shah Alam, building ni mcm terbiar jer.. Last week pergi, tengok2 dah bercahaya, siap dah! Cantik lak tue... Kena pergi la... Maybe time Ramadan buffer mereka...

saidila said...

Pakej staycation tu best pulak rasanya. Jika tak boleh kunjung mengunjung lagi maca,m tahun sudah nampak gaya kena plan untuk staycation pula. Tahu juga pasal Achmar ni tapi dah lama sangat. Kira menarik ni untuk buat satu pembaharuan.

Ummi | Ummi Goes Where? said...

Wah, ni dekat je dgn rumah mak saya. Kalau ada rezeki lebih boleh la belanja dia buka puasa kat sini nanti.

Rawlins GLAM said...

Macam kenal plak bangunan nie. Adakah ini bangunan tepi highway tu? Cantiknya bila dah jadi hotel. Wow! Dia nyer menu pun menarik.

Mahamahu said...

Ohh ini ke dia bangunan yang lama terbiar dulu masa kita study kat Shah Alam selalu lalu kat Faderal nampak bagunan terbiar ni sekarang dah cantik indah hehehe.. Makanan bufet pun sedap kena datang ni nak rasa makan dan tidur sana hehehehe...